Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Premier League håller på att förstöras

Christensons blogg

Det här skulle egentligen bli ett kort inlägg med informationen att jag tänker ta lite semester och inte kommer att uppdatera bloggen nästa vecka.

Men så meddelar Premier League att de funderar på att spela några Premier League matcher utomlands i framtiden och då kan jag bara inte låta bli att skriva några rader.

Har inte de engelska fansen lidit nog? Det verkar bara handla om pengar nuförtiden. Tack och lov så har media och supportrar enats i sin ilska mot det här förslaget.

Faktum är att jag sällan sett en sådan enig agenda bland de engelska tidningarna – tabloider såväl som kvalitetstidningarna – sedan jag flyttade till England 1995.

Det bor ungefär 50 miljoner personer i England och jag kan lova att det bara finns cirka 30 personer som tycker det här är en bra idé och det är Premier League-klubbarnas ordförande samt tio ordförande i Championship-klubbar som tror de kan gå upp i Premier League snart.

Annons

Det känns bara fel. Hur amerikansk kan engelsk fotboll bli?

Det började på 90-talet med Monday Night Football, ett amerikanskt koncept, som innebar att Newcastle-fans helt plötsligt inte kunde se sitt lag borta mot Southampton – om de inte tog ledigt från jobbet – eftersom det tar sex timmar att åka dit. Och Premier League valde att lägga sådana matcher på måndagskvällarna.

Sedan tillät fotbollförbundet att Wimbledon flyttade till Milton Keynes.

Och nu Premier League matcher i Miami eller Dubai. Vilket lag ska bli av med en hemmamatch? Eller kommer lagen kunna sälja en hemmamatch för x antal miljoner pund?

Skrämmande.

Jag bävar för framtiden.

**********

På tal om vad gamla spelare gör nu för tiden så undrar jag om ni kommer ihåg Ricky Otto? En "tricky winger", som engelsmännen säger, som spelade för Birmingham ungefär samtidigt som Dan Sahlin (alltså under Barry Fry).

Annons

Hur som helst, han var en småtokig yngling som hade suttit i fängelse i fyra år för beväpnat rån redan innan hans karriär började.

Men vad gör han nu? Hjälper ungdomar som har hamnat i fängelse och studerar teologi på helgerna.

Vilken förvandling. Kul att se.

Förresten så ska Otto, enligt Fry, ha dykt om i en T-shirt som det stod "I’ve been to Benidorm" på framsidan och "and shagged most of it". (Ordet "shag" bör ni inte kunna om ni är under 18 år gamla, om vi säger så).

Tänk om Cristiano Ronaldo skulle dyka upp i en sådan T-shirt den här säsongen. Det skulle bli ramaskri.

**********

Det var många bland kommentarerna som ville veta vad en lirare som Darren Anderton gör nuförtiden. Well, "Sicknote" är faktiskt hel och spelar för Bournemouth nere på sydkusten. I League One (alltså tredje divisionen).

Annons

Eller vad sägs om Teddy Sheringham. Ännu mer imponerande. Han spelar för Colchester i the Championship. Som 41-åring. Och det här är alltså en man som verkar ha festat sig genom livet sedan han lånades ut till Djurgården på 80-talet. Hur orkar hans kropp med allting?

**********

Kommer ni ihåg Danny Wallace? En av bröderna Wallace – Roy och Rod var de andra – som spelade för Manchester United på 80-talet. Tyvärr har han drabbas av den hemska sjukdomen MS och kan inte ens springa omkring oh spela fotboll med sin yngsta son.

-Jag kan inte sparka till en boll eller springa omkring. Det är hemskt, speciellt för min minsta son. Jag kunde lira boll med mina andra barn men han var bara åtta månader när läkarna sa att jag hade drabbats av MS.

Annons

-Han har bara sett mig som jag är nu. Han har självklart sett DVDs från när jag spelade men det är ju inte samma sak.

Wallace har bildat en välgörenhetsorganisation och ni kan läsa mer om den
om ni är intresserade.

**********

Kan inte låta bli att ta med Peter Storries förklaring till varför Benjani dök upp så sent till Manchester City på transfer deadline day.

Storrie är Portsmouths verkställande direktör och han sa så här (även om jag tror han menade inimitable istället för inevitable):

"In his own inevitable, wonderful way – and we all love Benji so much – he falls asleep at the airport and misses two planes. You couldn’t write the script. The next plane at 7 o’clock got cancelled and the 8.30 was delayed. It just made the whole situation a fiasco."

Annons

Ha ha.

**********

Jag avslutar med en quiz och hoppas ni kan lösa den här eftersom jag – och några av mina kollegor på the Guardian -bara kan komma på tre spelare (det ska tydligen vara fyra).

Frågan: Vilka fyra spelare har gjort hat-trick för tre olika Premier League klubbar?

Inga ledtrådar. Jag ser fram emot att läsa svaren när jag kommer tillbaka till England nästa helg.

Ha en kanonvecka.

Publicerad 2008-02-08 09:00

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto