Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Midos saxkastande och Paddy Kennys ögonbryn

Christensons blogg

Idag har jag inte fastnat för en nyhet eller incident som ska inleda den här bloggen så istället tänkte jag bjuda på en potpurri av smånyheter, tankar och kommentarer från England samt något varje blogg bör innehålla: en anekdot om Sheffield Uniteds målvakt Paddy Kenny.

**********

Ibland undrar jag varför fotbollsspelare alltid är så tråkiga när de intervjuas. Men så händer det att någon öppnar munnen och säger något så dumt att man förstår att de andra väljer att antingen tiga eller säga saker som "obviously we are disappointed to have lost 3-0 today but we have to bounce back, learn from our mistakes and look forward…"

I veckan var det Jonathan Woodgate som uttalade sig om huspriserna i London. De var för höga, tyckte försvararen som tjänar åtminstone 650 000 kronor i veckan… I veckan!

Annons

"We need to find a place to live. We’ve seen apartments, we’ve seen houses and all the prices and it’s a lot more expensive down here than it is up north. I think you could buy 10 penthouses up north for the price of something down here. House prices are a joke, they are. It’s unbelievable."

Vad är han ute efter? Sympati? Men herregud. Huspriserna här i London är sjuka men då tänker jag mer på sjuksköterskor och lärare och andra underbetalda Londonbor som aldrig kommer att ha råd att köpa ett hus i huvudstaden – inte på en snorrik fotbollsspelare.

**********

Har noterat att flera Tottenham-supportrar (eller kan det möjligtvis vara en bitter person som använder sig av flera olika signaturer?) inte kan släppa att jag skrev att Tottenham-ledningen med Daniel Levy i spetsen hade drabbats av storhetsvansinne när de sparkade Martin Jol.

Annons

Jag hävdar fortfarande att Spurs uppträdde otroligt oprofessionellt när de gick bakom Jols rygg och pratade med Juande Ramos. Om man inte trodde på Jol skulle man ha agerat under sommaren – inte några veckor in på säsongen. På det sättet har man i stort sett slängt bort en hel Premier League säsong.

Visst, nu har man vunnit Ligacupen, men det gjorde man 1999 också. Och vad hände efter det? Inte mycket.

Framtiden får utvisa om Tottenham kan slå sig in bland Champions League platserna inom de närmaste åren. De har en chans men det finns inga garantier.

Jag har absolut inget emot Spurs – och med en fru som är uppväxt i norra London och som rånade spargrisen för att få tag på en biljett till Ligacupfinalen så är väl det tur. Annars hade jag nog blivit utkastad.

Annons

Att Juande Ramos är en fantastisk tränare har jag tyckte länge och skrev även det i min blogg dagen efter Tottenham fick honom att skriva på.

**********

Paddy Kennys misstag i FA Cupen mot Middlesbrough påminde mig om en incident under 2006-07 säsongen.

Så här skrev jag då:

Nyligen fick Sheffield Uniteds målvakt Paddy Kenny reda på att hans fru hade varit otrogen med en av hans polare. Det hela ledde till ett slagsmål på en restaurang i Halifax mellan de två "kompisarna".

Det slutade med att polaren bet av Kennys ena ögonbryn! Man häpnar. Och även om Kenny gjorde en ok insats mot United förra helgen så var hans tränare Neil Warnock inte helt nöjd.

-Han får ju skylla sig själv. Det är alltid de dumma spelarna som skapar problem för sig själva. Och på det där sättet lär han ju inte få tillbaka sin hjärna, sa en arg Warnock.

Annons

**********

Afonso Alves var riktigt bra mot Sheffield United. Utan tvekan hans bästa insats här i England så här långt. Och på Match of the Day var både Alan Hansen och Alan Shearer mycket imponerade.

Nu bör han få spela från start mot Reading i helgen.

**********

Apropå Middlesbrough. Stämmer det – som jag läste någon gång – att Mido en gång kastade en sax i ansiktet på Zlatan Ibrahimovic i omklädningsrummet när de spelade tillsammans i Ajax?

Någon därute som vet, eller tror sig veta?

**********

Och hur kunde jag missa den här incidenten. Jag måste ha varit på semester då. Det här är Reading-försvararen Andre Bikeys attack på en sjulvårdare – som behandlade hans lagkamrat under de Afrikanska Mästerskapen.

Annons

Jag menar, snacka om att det slog slint. Och sedan verkar han förvånad att han blir utvisad. Kolla in det
.

Undrar vad Afonso Alves gör om Bikey försöker på sig något liknande på lördag..

**********

Skönt att se att Manchester Uniteds dubbelmoral är lika imponerande som alltid. Alex Ferguson och co verkade mycket upprörda i början av säsongen när Real Madrid pratade om att köpa Cristiano Ronaldo men ändå så har Ferguson sagt flera gånger under de senaste veckorna att han vill köpa Karim Benzema från Champions League motståndarna Lyon…

Inte undra på att Jean-Michael Aulas är upprörd. Kan Lyon skrälla på Old Trafford? Jag tror inte det, trots att försvararen Cris kanske kan vara tillbaka.

Annons

**********

Jamie Carragher i bråk igen. Liverpool-försvararen arresterades i veckan efter ett bråk med en medtrafikant. Han verkar ha lite kort stubin ibland, 30-åringen.

Andra Carragher rubriker:

2008: Hoppar upp på läktaren på Kenilworth Road för att fightas med Luton-fans som kastat saker på honom under nedvärmningen.

2002: Plockar upp ett mynt som har kastats in på planen på Highbury och sular tillbaka den in bland publiken.

1998: Inget med kort stubin att göra men jag kan inte låta bli…

Det här är från en artikel jag skrev för Offside inför VM 2006:

För att förstå hur mycket festen hade spårat ur så kan man reflektera över det faktum att det var Paul Ince som försökte få Liverpool-spelarna att lugna ner sig.

Annons

Lagkaptenen och en av anförarna av Liverpools Spice Boys var tvungen att springa upp på scenen och dra bort Jamie Carragher innan han tappade den strippa han hade lyft upp och slängt över axeln.

Carragher var 20 år gammal. Han var också naken. Tidigare hade en strippa slickat grädde från hans bleka, brittiska lekamen. Det var ingen vacker syn, men troligen inget ovanligt när det kom till fotbollslagens julfester på den tiden.

Problemet var bara att en fotograf från News of the World var där och tidningen publicerade glatt bilderna på hur den överförfriskade Carragher hade slängt av sig sin dräkt (han kom som Ringaren av Notre Dame) och gått omkring naken.

-Spelarna uppträdde som djur, sa strippan Liz Traill till tidningen.

Annons

**********

Robin van Persie säger i dagens tidningar att han hoppas göra comeback mot Milan borta nästa vecka. Det kan betyda mycket för the Gunners.

Men kom ihåg att ett engelskt lag aldrig har vunnit på San Siro mot Milan…

**********

Spurs ytterback Allan Hutton berättar idag i the Guardian att han bröt benet för tre år sedan när han spelade för Rangers och undrade om hans karriär var över.

Men nu är han tillbaka – bättre än någonsin – och han hoppas att Eduardo da Silva kan komma tillbaka till toppfotbollen så snart som möjligt.

**********

Läser att Ian Holloway kan få sparken om Leicester förlorar mot Cardiff på lördag och Preston hemma på tisdag.

Annons

But surely not? Kom igen nu Leicester.

Tur att Lee Hendrie har lånats in. Har alltid gillat honom som spelare.

**********

Helgens matcher med topplagen i Premier League:

Arsenal-Aston Villa
Fulham-Manchester United
West Ham-Chelsea

Kan inte tänka mig att Arsenal eller United tappar poäng. Chelsea däremot… ja, kanske.

Ska bli en kul helg hur som helst.

Vi hörs på måndag.

Publicerad 2008-02-29 10:22

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto