Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Premier League dominerar fotbollseuropa

Christensons blogg

Jag ska naturligtvis skriva om Champions League-fotbollen idag efter gårdagens matcher men först måste jag bara säga att det engelska fotbollförbundet måste vara det – ursäkta ordvalet – det fegaste jävla fotbollförbundet i hela världen.

Så fort något händer som involverar storklubbarna så viker man ned sig som en fällkniv och ber om ursäkt för sin existens.

Igår meddelade fotbollförbundet att man har godkänt Chelseas protest mot Frank Lampards röda kort mot West Ham i lördags och att mittfältaren nu inte kommer att missa tre matcher.

OK, det kan jag nästan köpa eftersom jag tyckte att det var en ganska billig utvisning och att Luis Boa Morte i så fall också skulle ha åkt ut.

Men trots allt var det väl så – om jag inte missminner mig – att Lampard blev lite tjurig och riktade en ganska patetisk spark mot Boa Mortes pungkulor?

Annons

Och det måste väl ändå vara mer våldsamt än Jeremie Aliadieres klapp på Javier Mascheranos kind. För det är det vi pratar om, "violent conduct".

Ändå la FA till en match på Aliadieres avstäning så att han missar fyra matcher medan Lampard är spelklar direkt.

Helt vansinningt. Och det här gäller inte bara Chelsea naturligtvis utan Liverpool, Manchester United och Arsenal också. Mascherano, till exempel, började bråket med Aliadiere men för honom blev det inte en enda minuts avstängning.

Toppklubbarna har redan en fördel när det kommer till de ekonomiska förutsättningarna – de behöver inte mer hjälp från ett patetiskt fotbollförbund.

Annons

Inte konstigt att engelska ligan blir mer och mer förutsägbar med sådana clowner som styr fotbollen.

**********

Efter att de franska och de regerande europeiska mästarna åkt ut mot engelskt motstånd igårkväll är det bara att konstatera att Premier League dominerar fotbolls-europa just nu.

Och även om Spanien mycket väl kan ha två lag i kvartsfinalerna till slut så tror jag England slutar med fyra. Jag utgår från att Chelsea slår Olympiakos ikväll och att Liverpool går vidare nästa vecka mot Inter.

Men det betyder inte att jag tycker det är bra. Visst, det skulle vara kul att se Manchester United möta Arsenal i två enorma kvartsfinaler men i den här takten blir ju Champions League bara en glorifierad FA Cup.

Annons

I en perfekt värld skulle jag vilja se att de franska, tyska, portugisiska och ryska lagen var mycket bättre så att vi fick internationella matcher i Champions League ända till slutet.

Och fotbollsmässigt vet jag inte om jag orkar genomlida 180 minuter till av Liverpool-Chelsea och Chelsea-Liverpool med en målchans på två matcher.

Men Uefa har valt att ge storlagen mer och mer pengar och då får vi en sådan här situation.

**********

Och man får väl säga att Arsenal visade sig vara "great" igårkväll på San Siro och inte bara "good". Mycket imponerande och, som någon påpekade i kommentarerna efteråt, så vann ju London-laget i stort sett alla matcherna i matchen.

Annons

Alexander Hleb och Cesc Fabregas var ju direkt lysande.

**********

Engelska tidningarna är kaxigare än vanligt idag och har bland annat (The Sun) betygsatt Fabregas och Kakas insatser.

Skill:
Fabregas: 5
Kaka: 4

Passing:
Fabregas: 5
Kaka: 4

Tackling
Fabregas: 4
Kaka: 2

Creativity
Fabregas: 5
Kaka: 3

Total:
Fabregas: 19
Kaka: 13

Verdict: Kaka is the World Player of the Year right now but it is only a matter of time before Fabregas has his crown.

Lite magstarkt efter bara en match va? Och med andra hyfsade spelare, som till exempel Leo Messi, runtom i världen.

Men ibland kan mina journalistkollegor här i England ha lite svårt att uppskatta talanger som inte spelar i Premier League.

Och det var kanske årets understatement…

**********

Hur som helst, allt jag kan göra är att gratulera Arsenal och alla Arsenal-fans där ute. Grymt imponerande.

Annons

**********

Jag såg inte lika mycket av Uniteds match mot Lyon men det verkade som en ganska stabil seger det också. Lyon hade nog behövt ta ledningen i den matchen för att det skulle bli riktigt spännande.

Och Ferguson skulle tydligen inte ha något emot ett möta ett engelskt lag i kvartsfinalen: -If Liverpool get through – and they have a good chance – and Chelsea, as I expect, it’s a 40 per cent chance of getting an English team.

-But I don’t think it matters who you play, they are all difficult in the last eight. The important thing is we’re through ourselves. Whoever we get, Old Trafford will be bulging. It’ll be a fantastic atmosphere.

**********

Det går ju inte speciellt bra för Newcastle just nu, som vi alla vet, och på lördag väntar Liverpool på Anfield. Och igår läste jag att Joey Barton inte får åka med laget till Liverpool eftersom det var där han blev arresterad efter ett bråk i december.

Annons

Inte mycket som stämmer för Kevin Keegan just nu…

**********

Om Keegan nu får sparken så kanske han kan bli modell? Eller kanske inte, av de
att döma…

Hur som helst. Premier League-spelarna får mycket skit för att vara så giriga men det där initiativet av Shay Given drog in över tre miljoner kronor i välgörande ändamål. Bra jobbat.

**********

Blackburn har meddelat att man inte kommer att höja priserna på säsongskorten för nästa säsong för de fans som förnyar sina nuvarande säsongskort före slutet av april. Jag tycker det är en bra ide och att fler klubbar ska haka på.

Jag tycker om Blackburn faktiskt. En av de mer sympatiska klubbarna i Premier League. Mark Hughes gör ett oerhört bra jobb och nu verkar det som om David Bentley och Benni McCarthy är på väg att skriva på nya kontrakt.

Annons

**********

Chelsea-Olympiakos ikväll alltså (och Liverpool-West Ham i ligan, inte att förglömma).

Jag brukar inte ofta läsa the Daily Mail här i England eftersom det är en fruktansvärt xenofobisk, engelsk-medelklass tidning som har åsikter jag bara inte orkar med.

Men tidningens sport kan vara riktigt bra – och på nätet är det ju gratis – och Paul Hayward är en av Englands bästa sportjournalister. Så här inleder han sin artikel om Chelsea (vem kan det vara han pratar om…?)

There are winners and losers in the latest Chelsea shake-down and some clear pointers to the future have emerged.

Like his Moscow ally, czar Vladimir Putin, Roman Abramovich always comes out on top in the Stamford Bridge elections. Just like Russia itself, his club is a capitalist hot-house and a one-party state.

Annons

The players, the business and the owner are the three tiers of government.

John Terry, largely, runs the first bit, solving internal disputes with his paint-firing expeditions.
‘The firm’ keeps itself busy, meanwhile, with talent-spotting drives in China and double-decker bus marketing blitzes in Los Angeles.

Presiding over both is an increasingly controlling oligarch who torched half-a-billion quid to turn from plunderer of Soviet state assets to mainstream global businessman.

Somebody has been left out. You might have spotted it by now.

**********

Avram Grant höll presskonferens igår men fick knappt en enda fråga om Olympiakos och kvällens match. Allt handlade om intriger, bråk och stjärnor som inte får spela.

Ibland tycker jag ganska synd om "the undertaker".

Annons
Publicerad 2008-03-05 13:25

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto