Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Kung Ballack - bättre än Lampard?

Christensons blogg

Michael Ballack må se oerhört arrogant ut ibland, han må ha bråkat med Jose Mourinho efter den där operationen i Tyskland förra året och han må kanske inte alltid jobba hem som alla andra.

Men jösses vilken fantastisk fotbollsspelare. Igår mot Olympiakos visade han återigen vad han kan göra och var bäst på plan (ok, Olympiakos var bland det sämsta jag sett i år, men ändå…)

Och kanske Avram Grant kan bli fotbollsvärldens alkemist om han kan få Frank Lampard att spela bra med en annan offensiv, central mittfältare i laget. Sven-Göran Eriksson, Steve McClaren och Jose Mourinho har i varje fall misslyckats på sistone.

Igår gick det riktigt bra (rubriken i the Sun: The Blues Brothers) men det kommer naturligtvis att bli svårare mot bättre lag. Ska dock bli oerhört intressant att följa.

Annons

Frågan är: om ni var tränare för ett lag och fick bara spela med en av Lampard och Ballack, vem skulle ni välja?

Jag tror nästan jag skulle ta med Ballack…

**********

Några av Chelsea-spelarna måste ha satt morgonkaffet i halsen när Ballack uttalade sig om John Terrys paintballs-äventyr häromdagen. Lagkapten Terry tog med hela truppen på paintball för att skapa bättre lagsammanhållning.

-En kanonidé, fungerade jättebra, sa Ballack.

Det var bara ett problem: Ballack var inte där. Han var och filmade någon reklamfilm (enligt Daily Mail i varje fall).

En annan spelare som inte var där. Just det. Andriy Shevchenko.

**********

Ballack beskrivs ofta som självisk men jag kommer ihåg en sekvens från VM semifinalen 2002 mot Sydkorea. Det var mindre än 20 minuter kvar av matchen när Torsten Frings slarviga passning gav Sydkorea en jättechans. Det stod 0-0 och Ballack valde att fälla sydkoreanen, trots att han visste att han skulle missa finalen om han fick ett till gult kort.

Annons

Ballack varnades och missade finalen. En självisk spelare hade undvikit tacklingen och hoppats på det bästa.

Och inte nog med det. Ballack gjorde segermålet några minuter senare så att Tyskland nådde finalen mot Brasilien.

**********

Stackars Sheva. Kolla den
bilden från en reservlagsmatchen. Helt öde på läktarna. Vad hände?

**********

Fenerbahce är med i Champions League kvartsfinalerna och jag antar att ni vet en del om laget. Som att Zico är tränare och att Robert Carlos är med i truppen.

Men vilken före detta Sheffield United-spelare är också med i truppen?

En rysare: Colin Kazim-Richards (som kallar sig själv Kazim Kazim nuförtiden, varför vet jag inte).

**********

Ska bli riktigt kul att se Fiorentina-Everton ikväll. Ett tufft test för Everton men om man slår ut Fiorentina kan man konstatera att Everton har kommit över de tunga smällarna mot Villarreal och Dinamo Bukarest för två år sedan (först åkte man ut lite oturligt mot Villarreal i Champions League men sedan torskade man med pinsamma 5-1 i första matchen mot rumänerna).

Annons

Fiorentina kommer tyvärr till spel utan Adrian Mutu, som jag tycker är en underbar fotbollsspelare.

Här i England är han tyvärr mest ihågkommen här i England för artiklar som
(inget för er under 18 år eftersom artikeln innehåller vampyr-sex (vad i hela friden är det för något?), droger och bilder på lättklädda kvinnor).

**********

Det var länge sedan nu men igår såg Rafael Benitez uppriktigt glad ut. Och kanske inte så konstigt kanske när man just har sett Fernando Torres göra ytterligare ett hat-trick.

För West Ham ser det riktigt mörkt ut. Vissa fans har redan börjat bua ut Alan Curbishley på hemmamatcherna och 0-8 i målskillnad på de två senaste matcherna lär inte hjälpa.

Annons

Men kommer ni ihåg när Curbishley tränade Charlton? De var alltid urusla under våren. Det verkade inte som om de var tillräckligt bra tränade fär att orka hela säsongen och det verkar nästan som om West Ham-spelarna har hamnat i samma siutation.

Lite som Bernd Schuster-syndromet i Spanien.

Hur som helst, det lär inte bli något spel i Champions League eller Uefa Cupen för Fredrik Ljungberg nästa säsong i varje fall. Om han inte byter klubb, vill säga.

**********

På tal om West Ham. Deras matchprogram frågade nyligen Dean Ashton: "If you had to live only on one type of food, what would it be?"

Den inte helt smale anfallaren svarade:

"Domino’s Pepperoni Pizza."

Kan det vara dags för West Ham att titta på vad Juande Ramos har infört i Spurs? Jag tror jag läste någonstans att de har en så strikt diet att de inte ens får äta ketchup.

Annons
Publicerad 2008-03-06 14:17

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto