Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Rätt av Liverpools Alonso att stanna hemma?

Christensons blogg

Liverpool spelar avgörande Champions League åttondelsfinal mot Inter ikväll och igår kunde man läsa att lagets mittfältare Xabi Alonso inte kommer att vara med eftersom hans fru väntar barn.

Alonso har helt enkelt stannat hemma på Merseyside och om Javier Mascherano inte kan vara med – eller går sönder tidigt – så ser det lite tunt ut för Liverpool på mittenmitt (även om Lucas Leiva och Steven Gerrard inte är ett hemskt trist alternativ för Rafael Benitez).

Frågan är: är det rätt av Alonso att stanna hemma? Om man tjänar (minst) 750 000 kronor i veckan, ska inte klubben kunna begära att man inställer sig för en sådan här viktig match?

Kanske det. Men å andra sidan är jag glad att Alonso har beslutat sig för att vara med sin fru när hon ska föda parets första barn. Och att Liverpool har givit honom tillåtelse att göra så. Fotbollsspelare är trots allt inte robotar – hur mycket pengar de än tjänar (även om jag undrar lite cyniskt om han hade stannat hemma om det hade handlat om en Champions League final…?).

Annons

Det känns lite som när Lars Lagerbäck och svenska fotbollsförbundet stängde av de tre rebellerna inför… er, en match mot Liechtenstein.

Jag tror ju inte att de hade blivit hemskickade om vi hade haft en avgörande kvalmatch mot Danmark till exempel den onsdagen…

**********

Barnsley-Cardiff City och Portsmouth-West Brom i FA Cup semi-finalerna alltså. Tänkbart scenario: Robbie Fowler, som spelar för Cardiff nu, kommer tillbaka från sin höftskada, hoppar in i en final mot West Bromwich och avgör.

Undrar vad man skulle få för odds på det? Och det kanske inte är helt omöjligt. Visst, Fowler har varit mycket skadad men har ändå gjort sex mål på 16 matcher.

Och dra åt skogen vad Fowler var bra när han var som bäst. Han fick konsten att göra mål se väldigt, väldigt enkel ut. Titta bara
.

Annons

**********

Apropå Cardiff. Även om de vinner FA Cupen så kommer de inte att få representera England i Uefa Cupen nästa säsong (av den enkla anledningen att de härstammar från Wales) men när vi gjorde lite research på temat på the Guardian i söndags så kunde vi läsa
från Wales on Sunday.

Jag gillar speciellt kommentaren från den walesiska fotbolls-bossen David Collins om det faktum att Wrexham, Cardiff och Swansea inte kan spela i Europa:

Collins has described the unique situation as "grossly unfair" and "one of European football’s biggest challenges".

One of European football’s biggest challenges? Ha, ha, ha. Själv så tycker jag väl kanske att huliganism, rasism, uppgjorda matcher och typ 30 andra saker kanske är lite viktigare men…

Annons

Skönt att se att andra länder kan vara lika fokuserade på egna problem och egna spelare (läs Zlatan i Sverige) som vi svenskar.

**********

Den engelska söndagspressen blir bara värre och värre. De slänger vilken skit som helst på första sidan om det handlar om fotbollsspelare (och nu snackar jag om tabloiderna alltså – men tyvärr är det ju de som de flesta engelsmän läser).

Hur som helst. I söndags kunde vi läsa om två "fotbollsstjärnor" som hade snott pengar från en handväska som tillhörde en servitris som tjänade typ sex pund i timmen. Visst, inte snyggt men fanns det verkligen inget viktigare hela England behövde läsa om i söndags?

Vilka var "stjärnorna" då? Southamptons Bradley Wright-Phillips och Nathan Dyer…
Herregud. Var är vi på väg någonstans…

Annons

**********

Läser att Blackburns Benni McCarthy och Roque Santa Cruz pratar spanska med varandra på planen för att förvilla motståndarförsvararna.
Kan det verkligen fungera? Kan fotboll verkligen vara så enkelt?

**********

Har läst flera rapporter som säger att Arsenals Mathieu Flamini kan vara på väg till Juventus. Jag kan inte tänka mig att han går dit nu. OK för 10 år sedan då Juve och italienska ligan var attraktiva. Men nu? Inte en chans.

**********

Skrämmande läsning om Paul Gascoigne
Tänk när Gazza var som bäst. Kommer ni ihåg målet mot Skottland i EM 1996? Naturligtvis gör ni det. Men
kan man titta på det, om och om och om igen.

Kom igen Gazza. Hoppas du kan få den hjälp du behöver för att bli av med dina demoner.

Annons
Publicerad 2008-03-11 08:54

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto