Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Ferdinand som kapten - driver Capello med oss?

Christensons blogg

För några år sedan skulle tanken att Rio Ferdinand en dag skulle utses till lagkapten för set engelska landslaget framkalla skrattsalvor bland befolkningen här i landet.

Men igår kom den dagen och även om det fnittrades på håll så var det ingen som vek sig av skratt. Faktum är att Ferdinand har mognat med åren och det ligger lite i Fabio Capellos tankar om att "det som hänt tidigare i livet är inte så viktigt utan det som betyder någonting är det som händer nuförtiden".

Ferdinand har utses till kapten för en match – mot Frankrike på onsdagskvällen i Paris – så att Capello kan titta på hans ledaregenskaper innan han väljer en permanent kapten före första VM-kvalmatchen i höst.

Annons

Capello sa igår att han inte hade några problem med Ferdinands förflutna.

Och tur är väl det.

Låt oss ta en titt:

1997. Utslängd från sin första landslagstrupp efter en fyllekörning.

2000. Filmar en sex-orgie med Frank Lampard, Kieron Dyer och "a clutch of young girls", enligt News of the World.

2003. Missar ett dopningstest och blir avstängd i åtta månader.

2005. Förhandlar om nytt kontrakt med United och försöker få upp lönen till 120 000 pund i veckan. Äter lunch med Peter Kenyon, verkställande direktör i Chelsea, och agenten Pini Zahavi i samband med detta, säkerligen för att få upp lönen ytterligare. Och detta mot en klubb som betalade hans lön i åtta månader utan att han spelade en enda match två år tidigare.

Annons

**********
kan ni läsa vad en av Englands absolut bästa skribenter, Henry Winter från the Daily Telegraph, har att säga om Capellos metoder hittills.

**********

Beckham är naturligtvis med i truppen – om ni nu hade missat det… Fat chance! – och Capello har lovat att han ska komma in som avbytare. Och för att ni ska få en uppfattning om hur stor Beckham fortfarande är här i England så kan jag berätta att hans sko (!= var på framsidan av dagens The Sun.

Säga vad man vill om the Sun men de vet i stort sett alltid vad merparten av nationen vill läsa om. 10 miljoner personer läser tidningen dagligen och tydligen vill de läsa om Beckhams jubileumssko (kvällens landskamp blir hans hundrade).

Annons

**********

Trolig startelva för England och Frankrike i Paris ikväll:

Skadedrabbat Frankrike (4-4-2): Coupet – Clerc, Thuram, Gallas, Abidal – Ribery, Makelele, Toulalan, Malouda – Anelka, Trezeguet

I stort sett ordinarie England: (4-4-1-1): James – Johnson, Ferdinand, Terry, A Cole – Bentley, Barry, Lampard, J Cole – Gerrard – Rooney

**********

Ska bli intressant att se Gerrard och Rooney på topp tillsammans.

**********

Franske presidenten Nicolas Sarkozy är på väg till London för ett toppmöte med Gordon Brown. Och var tror ni de ska träffas för att diskutera trupper i Afghanistan och Irak?

Buckingham Palace kanske? Downing Street? Nej då. Istället blir det på The Emirates Stadium. Helt otroligt.

Annons

Sarkozy ska också träffa drottningen och… Arsene Wenger. Det säger lite om hur stor den franske tränaren är här i England och i Frankrike.

Och jag kan inte låta bli att ta med de här kommentarerna, som The Guardian har översatt till franska och uppmanat Gordon Brown att säga till den kortväxte Sarkozy under toppmötet:

Would you agree the Gunners were robbed at the weekend
(Les Gunners se sont fait voler au score ce week-end, non?)

Och en riktigt klassiker.

Don’t worry, Napoleon wasn’t very tall either.
(Ne vous inquietez pas, Napoleon n’etait pas tres grand non plus)

Ha ha ha.

**********

Hoppas det blir en bra match i Paris ikväll. Själv går jag till the Emirates och tittar på Sverige-Brasilien medan SkyPlus spelar in Frankrike-England åt mig.

Annons

**********

Och så svaret på gårdagens fråga (och jag kan inte annat än att hålla med Swedish Mag och några andra som påpekar att det inte är så himla roligt om något letar upp svaret på nätet och publicerar det fem minuter efter frågan lagts ut).

Många intressanta förslag på frågan om vem som är fulast i Premier League den här säsongen (eller i varje fall vem som har dragit på sig mest frisparkar).

Liam Ridgewell, Wayne Rooney, Michael Brown (och där måste jag hålla med, en fruktansvärt ful spelare), Nicky Butt, El Hadji Diouf, Michael Carrick, Steven Gerrard, hela Blackburn, Robbie Savage, Cesc Fabregas, Sulley Muntari, John Obi Mikel.

Men rätt svar är… Kevin Davies i Bolton med 81 frisparkar mot sig. Och Signaturerna "Nima", "Wikarn", "Olof", "block", "S.Z", "Siuda", "AnMO" var några av dem som hade rätt. Imponerande.
**********

Annons

Många hade gissat på Alan Smith och det var inte alls dumt. Han har dragit på sig 75 frisparkar men också åtta gula och ett rött kort, vilket innebär att han har samlat på sig flest "ful-poäng" i hela Premier League, 105. Davies är tvåa på den listan och Nigel Reo-Coker trea.

Publicerad 2008-03-26 12:37

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto