Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Kan Joe Cole verkligen vara så usel?

Christensons blogg

Stor kampanj i the Sun nu för att få Premier League-spelarna att uppföra sig bättre mot domarna och det är inget dumt initiativ.

Till och med Gordon Brown har gått med i kampanjen och jag kan förstå det. Trots allt så ser så många ungdomar upp till Premier League-stjärnorna att det kan påverka hela samhället.

Om ungdomar och barn ser sina föredömen uppträda som de gör mot domarna så kan de mycket väl ta till samma attityd mot samhällets ordningsmakter, som till exempel poliser.

Igår så publicerade the Sun hur vissa Premier League-spelare "diskuterade" vissa domslut med domarna. Här är några exempel.

Annons

Emile Heskey, Wigan: Fucking hell, what the fuck is going on? What the fuck?

Nicky Shorey, Reading: Fucking giving it out. Fucking hell. Fucking murder. Fucking give us this straight out.

Tony Hibbert, Everton: Linesman, hey, you cheeky twat – he was the last man to touch the ball (twat betyder fit.. på svenska).

Anton Ferdinand, West Ham: How is that a fucking foul ref? Fucking shit.

Och jag vet att många i Sverige tycker det är jättetufft att använda "fuck" i var och varannan mening och att det inte är så farligt men för en engelskspråkig person så är det det.

**********

Nej, det är dags att fotbollsspelarna att lära sig från rugbyn här i England. Där tillåts helt enkelt inte att spelarna klagar på domaren.

Annons

Det är så skönt att se. Stora, tuffa rugbyspelare som blir tillsagda av domarna vad de har gjort fel och till och med svarar med ett försynt "sorry" ibland.

Man kan vara tuff utan att kalla domaren för fucking this and fucking that.

**********

The Sun berättar också att polisen på Merseyside håller på att undersöka en rapport om att några Liverpool-supportrar slog till Phil Neville under matchen.

Dessutom så skrek Everton-fansen "hatfyllda" sånger om Steven Gerrards ett-åriga dotter.

Jag vet inte exakt vad de sjöng men det verkar som om det handlade om att hon skulle dö.

Jag menar: Hur mycket ska spelarna tåla?

Och ta en titt på det här uttalandet från Evertons talesman Ian Ross. Hur f-n kan man jämföra en kommentar om storleken på en klubb med supportrars hatsånger om en ettårig tjej?

Annons

"In calling for Everton supporters to respect his players, Mr Benitez should, perhaps, remember his comments of 12 months ago when he sought to belittle one of world sport’s oldest and most respected institutions by describing us as a ‘small club’. Respect is a two-way street."

Idiot.

**********

Tyvärr är jag inte överraskad att det händer just på Merseyside. Liverpool och Everton har ibland världens kanske bästa och fyndigaste fans – men också de mest brutala.

Tydligen så pissar Liverpool-fansen ofta i en plastmugg och kastar på motståndar-fansen, speciellt när United kommer på besök.

Och kommer ni ihåg när Alan Smith råkade ut för den där hemska skadan på Anfield? När han var på väg till sjukhuset så stoppades ambulansen av Liverpool-fans som började putta på ambulansen och satte den i gungning och kastade öl på den.

Annons

Helt sjukt.

**********

På tal om supporter-bråk: Roma-United ikväll och jag hoppas verkligen att det inte blir något bråk.

Och kanske finns det hopp. Tydligen ska det vara ett enormt säkerhetsuppbåd på plats för att skydda United-fansen.

Men bara det faktum att det behövs ett enormt säkerhetsuppbåd är ju ganska sorgligt, eller hur?

**********

Enligt de engelska tidningarna är United i stort sett ordinarie (förutom Nani och Gary Neville). Edwin van der Sar är tillbaka och det lär bli Rooney, Giggs och Ronaldo på topp (eller Rooney ensam på topp och Giggs och Ronaldo på kanterna beroende på hur man ser det).

Carlos Tevez på bänken. Intressant.

United borde vinna. I december spelade man 1-1 borta mot Roma med ett reservlag och säsongen före så förlorade man bara med 2-1 borta trots att Paul Scholes blev utvisad tidigt.

Annons

Och med Francesco Totti skadad…

Men å andra sidan så slog väl Roma bland annat Milan borta utan Totti och med Mirko Vucinic framåt (och då bortser jag ifrån det faktum att lag som Atalanta och Empoli också har vunnit mot Milan på San Siro i ligan den här säsongen).

**********

Ett ganska säkert tecken på att Liverpools ägare Tom Hicks och George Gillett inte kommer speciellt bra överens om just nu: De vill inte ens sitta bredvid varandra mot Arsenal på onsdag.

Ganska komiskt egentligen (om man bortser från det faktum att de äger en av Englands mest traditionella klubbar, och det är ju inte så lätt att bortse från).

Vilka clowner. Och jag kan ju inte tänka mig att något händer med klubbens nya arena medan de håller på att bråka med varandra.

Annons

**********

I gårdagens blogg undrade jag vilken Premier League spelare som har högst felprocent när det gäller att slå inlägg.

Och för en gångs skull så gissade ingen rätt.

Många gissade på Gael Clichy men han är inte ens med i topp-fem (eller sämsta-fem beroende på hur man ser det).

Andra gissade på Wes Brown, Olof Mellberg, Aaron lennon, James Milner, Dirk Kuyt, Jamie Carragher, Emmanuel Eboue, John Arne Riise, Pascal Chimbonda med flera (till och med Stan Lazaridis blev påhoppad av signaturen "Mackano").

Samtliga bra förslag men överlägset sämst (av de som slagit minst 70 inlägg i Premier League den här säsongen) är Joe Cole.

Han har bara hittat rätt 9.32 procent av gångerna.

Annons

Sämst i Premier League på att slå inlägg den här säsongen:

Joe Cole, Chelsea 9.32 procent
Paul Konchesky, Fulham 12.50 procent
Grant Leadbitter, Sunderland 14.29 procent
Gary McSheffrey, Birmingham 14.44 procent
Ryan Giggs, Manchester United 14.77 procent (som signaturerna Johan, Magnus och Nicke faktiskt gissade på)

**********

Helt otroligt dålig procent. Men det kanske inte är så lätt att hitta rätt med inläggen för de som är bäst i Premier League har bara strax över 30 procent.

Vem tror ni är bäst på inläggen då? Det finns en riktig rysare i topp-fem som jag inte kan tänka mig att någon gissar på.

Publicerad 2008-04-01 11:10

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto