Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Arsenal-spelarna kanske inte ens orkar kasta pizza

Christensons blogg

Manchester United-Arsenal på söndag. En klassiker. Vilka duster vi har sett på Old Trafford mellan de här två lagen genom åren.

Ingen i Sverige (eller England för den delen) har väl glömt när det brakade loss mellan Anders Limpar och Denis Irwin på Old Trafford i början på 90-talet.

Hittar tyvärr inga bilder på den incidenten men ni har väl inte glömt när Ruud van Nistelrooy missade en straff i slutminuten av en annan match på Old Trafford och apmannen Martin Keown hånade honom direkt efter missen. Sportsligt… Kolla in det
.

Och så hade vi pizza-kastningen på Sir Alex Ferguson för några år sedan. Läs mer
. Det är en hel del personer här i England som har påstått att det var Fredrik Ljungberg som kastade den där pizzan på Ferguson men det är ingen av spelarna som har berättat vad som egentligen hände.

Annons

Jösses, de här lagen kan verkligen hata varandra.

Tyvärr tror jag inte vi får se den 100-procentiga intensiteten på söndag. Det känns som om luften har gått ut Arsenal-spelarna.

Jag hoppas jag har fel för det vore fantastiskt om vi fick uppleva ytterligare en klassiker efter Arsenals insats mot Liverpool på tisdag.

**********

Och är det något som kan motivera Arsenal så är det en match mot United. Så här så Robert Pires för några månader sedan:

What exactly motivated this rivalry in the first place is not totally clear to me, but I believe towards the end it was all to do with Manchester United’s excessive arrogance and their excessive physical play.

With each triumph, Ferguson would insist that his team was the best and that never went down well at Arsenal. These things irritate players.

Annons

At the start of my time, United had been the traditional champions for a decade and believed they held some kind of power over London clubs. Because of that, any victory over United was sensational and one to savour. That is still the case today.

**********

Är det inte dags för amatörerna som äger Liverpool att kamma till sig? Nu har Tom Hicks begärt att verkställande direktören Rick Parry avgår – för att han stöttar rivalen George Gillet.

Herrejösses… Sandlåde-nivå…

**********

Vem tror Jens Lehmann att han är? Hur kan han gå ut och kritisera Arsene Wenger efter en av de tyngsta förlusterna som tränaren har råkat ut för under sin karriär.

Så här sa den arroganta tysken till Kicker: -Jag sa åt Wenger att han behövde fler rutinerade spelare i laget. Han höll inte med och jag tycker inte han [Wenger] har varit framgångsrik – resultaten talar emot hans laguttagningar.

Annons

Vilken diva.

**********

Chelsea är bara tre poäng efter United i ligan och i semi-final i Champions League. Så man kan ju tycka att det är dags att klubben kommer ut och stöttar Avarm Grant.

Men så här sa ordföranden Bruce Buck (kan ett namn bli mer amerikanskt än så?) när han fick frågan om Grant kommer att vara kvar nästa säsong:

-I think it is a yes or no question and I am not going to give you a yes or no answer. Avram has a multi-year contract and he’s our manager. Having said that – and don’t take this the wrong way – every manager, at every club, is judged by results. That’s the name of the game, results, and right now Avram’s results are very, very good, so he’s our manager.

Annons

Det låter som om Grant kommer att få sparken så fort Chelsea börjar gå lite dåligt.

**********

Helt fantastisk diskussion efter gårdagens blogg då jag undrade hur många Barcelona-spelare skulle platsa i United. De mest intressanta förslagen kom från signatuerer som "Emelys kille" (Ben Foster i mål), " tuneman ", som hittade en plats åt Yaya Toure och "Jose Mourinho", som satte ner Owen Hargreaves på högerbacken.

Faktum är att "Jose Mourinho"s lag var skamlöst offensivt, men jag måste säga att jag gillade det.

Henry Rooney Eto

Messi Ronaldinho Ronaldo

Abidal Vidic Ferdinand Hargreaves

Valdes

Hur som helst så såg jag inte många förslag som hade fler Barca-spelare än United-spelare.

Annons

Vilka fantastiska matcher det förhoppningsvis kommer att bli.

**********

Grattis Rangers som tog sig till Uefa Cup semi-final igårkväll.

Tänka sig att Walter Smith, som hade det så tungt som Everton-tränare, nu har gjort succé som skotsk förbundskapten och återigen med Rangers.

Men Jean-Claude Darcheville som avgörande målskytt i en Uefa Cup kvartsfinal? Säger inte det en del om kvaliteten på Uefa Cupen just nu?

**********

Niklas Norén mejlar både det
och
som bevis att Hulls Dean Windass inte är mycket av en hjälte och det ligger väl lite i det han skriver när man tittar på de där två klippen.

**********

Och
har inget med engelsk fotboll att göra men jag kan inte låta bli att ta med det ändå. Ni kanske redan har sett det men det här måste vara årets självmål.

Annons

Kan ni tänka er att vara målvakt i den där situationen. Efter att ha räddat en straff får man se sin egen försvarare stänka upp bollen i krysset…

**********

Ha en trevlig helg

Publicerad 2008-04-11 09:48

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto