Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Förstör Hicks stämningen mot Chelsea ikväll?

Christensons blogg

Liverpool-Chelsea för sjunde gången i Champions League-historien ikväll. Det kommer, förhoppningsvis, att bli en gastkramande, händelserik och tempo-vansinnig semi-final på Anfield ikväll.

Men om det finns någon av er som väntar er en målkavalkad kan ni nog somna om i 24 timmar och vakna upp till Barca-United i morgon kväll.

Chelsea-Liverpool har nämligen bjudit på några av världshistoriens anfallsfattigaste matcher. Det faktum att vi har sett tre mål på deras sex matcher i Champions League säger en hel del. Ett mål varannan match. Trist.

**********

Första matchen spelas på Anfield den här gången och det kan bli avgörande. Stämningen på de två tidigare semi-finalerna på Anfield var helt otrolig – men då var det den avgörande matchen och hela Liverpool hatade Jose Mourinho.

Annons

Jag undrar om det blir samma tryck ikväll. En av Liverpools amerikanska ägare, Tom Hicks, kommer tydligen att vara på plats ikväll – för första gången i år – och The Kop kommer att vilja visa sitt missnöje mot honom med protester, burop och en massa visslande.

Är det verkligen bra för hemmalaget?

Jag tror att Hicks närvaro kommer att förstöra för Liverpool. Förstår han inte det själv, jänkaren? Tydligen inte och detta är ytterligare ett bevis på att både Hicks och den andra ägaren, George Gillett, inte har en aning om hur engelsk fotboll fungerar.

**********

Frank Lampard tillbaka för Chelsea och Steven Gerrard frisk för Liverpool.

De engelska tidningarna tror på de här uppställningarna:

Annons

Liverpool (4-2-3-1): Reina – Arbeloa, Carragher, Skrtel, Aurelio – Mascherano, Alonso – Kuyt, Gerrard, Babel – Torres

Chelsea (4-3-3): Cech – Ferreira, Carvalho, Terry, A Cole – Makelele, Lampard, Ballack – Kalou, Drogba, J Cole

Jag tror i och för sig att Rafa Benitez kan spela med Yossi Benayoun istället för Ryan Babel och jag är lite förvånad att John Obi Mikel inte får spela nu när Michael Essien är avstängd. Men å andra sidan – vem av Claude Makelele, Michael Ballack och Lampard skulle han peta?

**********

David Pleat är the Guardians taktiska kommentator och han har betygsatt de två lagen i dagens tidning.

Tränarna:
Benitez 9
Grant 7

Målvakterna:
Reina 8
Cech 9.5

Annons

Försvaret:
Liverpool 8
Chelsea 9

Mittfältet:
Liverpool 8
Chelsea 8

Anfallet:
Liverpool 8
Chelsea 9

Totalt:
Liverpool: 41/50
Chelsea: 42.5/50

Jag håller inte riktigt med. Är Peter Cech verkligen bättre än Jose Reina i dagsläget? Inte så säker. Och är Chelseas anfall verkligen bättre än Liverpools?

Vad tycker ni?

**********

Många bilder på en gapskrattande Didier Drogba under gårdagens träning. Intressant. Jag som trodde att han var en halvskadad, olycklig anfallare på väg bort från Chelsea…

Han har gjort många ligamål på Liverpool – ett av dem en fantastisk volley på Stamford Bridge. Slår han till i Champions League mot Liverpool ikväll?

Nyckelspelarna för Chelsea är dock Joe Cole och Claude Makelele. Cole kan göra det oväntade, något som kommer att behövas ikväll, medan Makelele måste ta hand om Steven Gerrard.

Annons

Om några timmar brakar det loss – det kommer att bli ruskigt spännande.

**********

Några rader om League Two (alltså fjärde divisionen) här i England. Två lag är redan klara för uppflyttning: MK Dons (fd Wimbledon) och Peterborough.

Båda lagen har intressanta tränare: Paul Ince och Darren Ferguson.

Ferguson är mycket riktigt Sir Alex Fergusons son och anledningen till att Fergie Snr inte längre pratar med BBC (som hade fräckheten att påstå att Darren inte hade varit helt ärlig som spelaragent).

Paul Ince är en av bara två svarta tränare i hela det professionella engelska ligasystemet (92 klubbar). Klubbarna kan säga vad de vill men när det kommer till tränarfrågan så är de rasistiska (inte alla naturligtvis, men många).

Annons

Det skulle betyda en hel del för unga, svarta tränare i det här landet om det gick bra för Ince. Och även om han verkade oerhört osympatisk som spelare så verkar det som om han verkligen har växt upp nu. Han har gjort ett fruktansvärt bra jobb som tränare, först med Macclesfield och nu med MK Dons.

Jag hoppas verkligen att det går bra för Ince i League One nästa säsong.

Att MK Dons är en plastklubb som inte har något att göra i ligasystemet är en helt annan femma men den diskussionen kan vi ta en annan dag.

**********

Och så kan vi väl alla be en stilla bön i hopp om att Wolves anfallare Sylvain Ebanks-Banks inte gör mål mot Cardiff City ikväll i the Championship.

Annons

Han har tydligen blivit kallad "tjock" av motståndarfansen och har hotat med att slänga av sig hela matchstället och springa omkring naken på Molineux om han gör mål…

Oerhört viktig match för Wolves ikväll. Vinner man inte mot Cardiff så är jag övertygad om att denna anrika klubb för tillbringa ytterligare en säsong i andra divisionen.

**********

Och så svaret på gårdagens fråga: Vem är sämst i hela Premier League på att tackla? Det vill säga: vem har vunnit minst procent av sina tacklingar den här säsongen?

Svaret är Svennis anfallare Benjani – som ingen gissade på – men jag måste säga att jag är förvånad hur många som gissade rätt på vem storstjärnan på andra platsen var: Wayne Rooney.

Annons

Jirki88, Ansari, Gunner, kanddddddddididdi, Wazza, jonny, ola, Shankly, John, Jåni och FredriK hade alla nämnt Rooney. Imponerande.

Men boxar-sonen? Mannen som jobbar så hårt under matcherna? Kan inte tackla?

Ja, tydligen.

Och "toon" får ramla av stolen eftersom Alan Smith inte är med på topp fem:

1. Benjani (har vunnit 29.41 procent av alla närkamper)
2. Wayne Rooney, United, 30.63 procent
3. Carlton Cole, West Ham, 31.22 procent
4. Tuncay Sanli, Boro, 31.87 procent
5. Jeremie Aliadiere, Boro, 32.66 procent

Publicerad 2008-04-22 09:27

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto