Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Vann Drogbas filmande semi-finalen åt Chelsea?

Christensons blogg

Som väntat inte speciellt mycket skönspel på Anfield igårkväll när Liverpool och Chelsea spelade 1-1. Ett hyfsat rättvist resultat med tanke på att Chelsea inledde mycket starkt medan Liverpool hade bättre chanser än London-laget.

**********

Rafael Benitez klagade på domaren och de fyra tilläggsminuterna efteråt – vilket aldrig låter speciellt moget – men man undrar ju lite hur mycket Didier Drogba och hans fejkade skador bidrog till de fyra minuterna som till slut resulterade i Chelseas kvitteringsmål.

Chelsea-anfallaren är stor som ett hus men viker ändå ner sig i närkamperna som om han har blivit träffad av ett hagelgevärsskott i bröstet. Fällknivsraset måste vara en annan favorit och till och med kommentatorerna här i England gjorde narr av honom igårkväll.

Annons

"He seems to have remarkable powers of recovery" sa de efter en av de otaliga gånger Drogba hade sett döende ut för att sedan verka helt återställd en halvminut senare.

Och kanske var det så att Drogba vann hela semi-finalen åt Chelsea med sina aktioner igår.

Å andra sidan så vet jag inte hur länge Fabio Aurelio låg på planen innan han blev utburen och så var det ju några byten också – så domaren kanske gjorde rätt i att lägga till fyra minuter.

Skulle dock vara intressant att höra vad Chelsea-fansen som läser den här bloggen tycker om Drogba.

**********

Hur som helst så kan det ju inte finnas någon Livepool eller Chelsea-supporter där ute som inte tycker att – om man tittar på de tre semi-finalerna mellan Liverpool och Chelsea – det är Chelseas tur att gå vidare till en final den här gången.

Annons

Det har varit så jämnt mellan lagen i fem semi-finaler nu att det vore fruktansvärt orättvist om Liverpool i slutet av säsongen har spelat i tre finaler och Chelsea i ingen.

Men fotbollen är inte rättvis alltid – och det är bara halvtid i den här dusten.

**********

Vi visste ju att Frank Lampard och Steven Gerrard inte kunde spela tillsammans för det engelska landslaget. Nu verkar det som om de inte ens kan spela bra när de är på samma plan. Båda var totalt osynliga igår.

Xabi Alonso var lysande för Liverpool innan han tröttnade i den andra halvleken.

**********

Liverpool-fansen skapade grym stämning på Anfield igårkväll och det var knappt någon som brydde sig om Tom Hicks närvaro. Bra.

Annons

**********

Klart det var klantigt av John Arne Riise att göra självmål i det läget och hade han haft en fungerande högerfot så är det möjligt att han hade rensat bort bollen istället för att gå ner på knä och försöka nicka bort den.

Men å andra sidan så hade Liverpool två man på Salomon Kalou – Alvaro Arbeloa och Javier Mascherano – och han ska helt enkelt inte få slå ett sådant inlägg i den 94:e minuten.

**********

Nu till kvällens match mellan Barcelona och Manchester United på Camp Nou som borde bli mer underhållande. Det kan bli en klassiker till och med.

Sir Alex Ferguson säger att Barca-United borde ha vara en "final", inte en semi-final, medan Lionel Messi säger att Barcelona kommer att vinna om "de spelar sitt eget spel".

Annons

Rio Ferdinand var lika kaxig. -Det finns en hel del personer som har sagt att Barcelona är det svåraste lag vi kommer att möta i the Champions League men jag vet inte det jag, Barcelona är ju inte ens bäst i Spanien…

**********

Oroväckande statistik för United. Man har nått Europacup- och Champions League semi-finaler tio gånger men förlorat åtta av dem.

Men å andra sidan: på något sätt känns det som om det här är Uniteds år i Europa, 50 år efter Busby Babes tragedin i München.

**********

Oroväckande dessutom för United att Nemanja Vidic och Wes Brown inte kunde träna igår. Men enligt de engelska tidningarna så kan båda vara med ikväll.

Annons

Så här ser de troliga laguppställningarna ut:

Barcelona (4-3-3): Valdes – Zambrotta, Marquez, Milito, Abidal – Xavi, Toure, Iniesta – Bojan, Eto’o, Messi.

United: (4-3-3): Van der Sar – Brown, Ferdinand, Vidic, Evra – Hargreaves, Scholes, Carrick – Park, Rooney, Ronaldo.

Barcelona-tränaren Frank Rijkaard sa dock igår att Deco är spelklar och om så är fallet så undrar jag inte om han spelar från start. Han är så otroligt viktig för Barça. Alla pratar om hur viktig Lionel Messi är men jag undrar om inte Deco är viktigare eftersom han bidrar något enormt offensivt OCH defensivt.

**********

Och vad sägs om den här statistiken. Under de två senaste säsongerna – som signaturen Patrik skrev om igår – så har Ji-Sung Park varit Uniteds turgubbe.

Annons

United har inte förlorat en enda match när Park har spelat under de två senaste säsongerna. Faktum är att man har vunnit 32 av 34 matcher han har spelat i. Ett enormt facit.

Är det bara tur eller bidrar verkligen sydkoreanen med så mycket?

**********

Intressant diskussion efter gårdagens blogg och David Pleats betyg på Chelsea och Liverpool. David Pleat har inte gjort någon sådan bedömning på kvällens match, så jag provar själv att betysätta kvällens lag för att få igång en bra debatt inför matchen.

Tränare
Frank Rijkaard 9
Sir Alex Ferguson 10

Målvakter
Victor Valdes 7
Edwin van der Sar 8

Försvar:
Barcelona (utan avstängde Pyuol) 7
United (med Vidic och Brown) 9

Annons

Mittfält
Barcelona 8
United 8

Anfall
Barcelona 9.5
United 9

Totalt:
Barcelona 40.5/50
United 44/50

Vad säger ni om de bedömningarna?

**********

Till slut två saker angående gårdagens blogg. Jag skrev felaktigt att Darren Ferguson har blivit anklagad för sina skumma affärer men agent-anklagelserna berörde Jason Ferguson, inte Darren. Slarvigt. Ber om ursäkt för det, tackar Johan och Mårten och konstaterar återigen hur vakna och initierade mina läsare är.

Dessutom: Wolves vann med 3-0 mot Cardiff igårkväll och Sylvain Ebanks-Blake gjorde mål men tack och lov så behöll han matchstället på.

Det var ju den före detta United-ungdomsspelaren som hade lovat att klä av sig naken på Molineux om han hade gjort mål…

Annons

Det var för övrigt Ebanks-Blakes 24:e mål den här säsongen och Wolves är nu bara två poäng från en play-off plats med två omgångar kvar av the Championship.

Publicerad 2008-04-23 11:16

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto