Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Dags för Ferguson att få skit för sitt roterande

Christensons blogg

Jag gav Sir Alex Ferguson 10 av 10 när jag jämförde Barcelona och Manchester United häromdagen så det säger väl en del om hur mycket jag respekter honom som tränare, men jag kan inte låta bli och undra om han kanske sjabblade bort Uniteds ligaguld i lördags.

OK, det var många bra United-spelare med i startelvan men man kan inte jämföra en matchotränad Mikael Silvestre med Patrice Evra eller Darren Fletcher med Paul Scholes. Det går bara inte.

Och behöver man verkligen rotera sitt lag så vilt med bara tre eller fyra matcher kvar av säsongen? Rafa Benitez har fått mycket skit för sitt roterande, nu är det Fergusons tur här i England.

United är fortfarande favoriter att vinna ligan tack vare den överlägsna målskillnaden men nu har man verkligen givit Chelsea en chans att köra om.

Annons

Men… hade United bara hållit ut i några minuter till och fått oavgjort så hade Ferguson naturligtvis geni-förklarats. Det är små marginaler i fotboll.

**********

Ni har naturligtvis läst allt om bråket med United-spelarna och Stamford Bridge-personalen och – antar jag – det faktum att Rio Ferdinand sparkade till en kvinnlig säkerhetsvakt efter matchen (han skulle sparka till en vägg men träffade säkerhetsvakten också…)

Ferdinand har bett om ursäkt, skickat blommor till kvinnan men tidningarna här i England undrar om incidenten kan kosta honom lagkaptensjobbet för det engelska landslaget.

Ni såg säkert också Didier Drogba och Michael Ballack bråka om frisparken. Drogba gick till och med fram till assisterande tränaren Steve Clarke och skvallrade. Men de två spelarna kramade i varje fall om varandra efter slutsignalen så jag tror inte det finns hat på Bendtner-Adebayor nivån där.

Annons

**********

Enligt Carlos Tevez så började bråket efter Chelsea personalen hade sagt något rasistiskt till Patrice Evra. Och även om man aldrig – i en perfekt värld – ska ta till våld så kan jag i så fall förstå Evra.

Rasistiska påhopp är så låga och så förolämpande. Och tittar man på bilderna från bråket så är det inte omöjligt att någon av vakterna – kortsnaggade med tatueringar – sa något sådant. Inte för att alla kortsnaggade personer med tatueringar är rasistiska men det får en i varje fall att fundera.

**********

Tydligen riskerar åtta United-spelare avstängning efter att ha attackerat fjärde-domaren Mike Riley i spelartunneln efter matchen.

Annons

**********

Carlos Queiroz har tydligen lärt sig en hel del av Alex Ferguson under lektionerna märkta "hur man är en dålig förlorare".

Så här sa Queiroz efter matchen: "I prefer to talk about the penalties. Some decision in recent weeks have damaged this football club. Something is wrong with the game, something is wrong with the football club.

"We are not in the FA Cup final for a lack of decision. And today we saw what Ballack did to Cristiano Ronaldo in the penalty box. It must be necessary for a player to bring a gun and shoot one of our men in the box for us to get a penalty."

Antal straffar United har fått emot sig i ligan den här säsongen? 1.

En på 36 matcher – och ändå gnäller de. Kan det vara världsrekord i enögdhet?

Annons

**********

Undrens tid är inte förbi. Avram Grant visade hade han har känslor i lördags. Före matchen stod han länge och snackade och skrattade med Ferguson och när Chelsea gjorde mål så såg han uppriktig glad ut.

Han har fått mycket skit Grant, speciellt här i England men man kan bara beundra det jobb han och spelarna har gjort i ligan och Champions League. Respekt!

Så här skrev The Sunday Times igår: "If Chelsea should win the league, Avram Grant will be transformed overnight from "The Undertaker" to the "Miracle Worker".

**********

Chelsea var mycket bättre än United i lördags och det får man inte glömma bort. Och det var kanske det som gjorde United-spelarna ännu argare efter matchen…

Annons

**********

Roman Abramovitj var inte på plats i lördags. Har han redan tröttnat?

**********

Ni skulle ha sett Ryan Giggs efter matchen när en idiotisk BBC-reporter säger så här:

-This was brilliant for the neutral onlooker because the title race goes to the last fortnight… but you wanted it wrapped up, didn’t you?

Giggs mörka ögon blev kolsvarta och det såg ut som om han ville stirra ihjäl reportern och jag kan förstå honom: vilken urkass fråga.

**********

-It is a day for him today, sa Michael Ballack om Frank Lampard – vars mamma nyss gick bort – när de frågade honom om hans två mål mot United.

**********

Tottenhams 200 miljoner kronor för Luka Modric verkar ganska mycket.

Annons

**********

Hull vann i helgen och är nu garanterat en play-off plats i kvalet till Premier League. Man kan fortfarande gå upp direkt.

**********

Är Martin Laursen bättre än Olof Mellberg?

**********

Phil Neville såg ut som om han hade vunnit VM med tanke på hur han firade Evertons första mål mot Villa igår, så glad såg han ut. Men det är klart: är man lagkapten och bara har gjort tre mål för sin klubb på 104 matcher så kan man ju förstå att karln firar.

Manuel Fernandes har inte varit hälften så bra den här gången som han var första gången han spelade för Everton. Men så kanske det går när man tvingas spendera ett halvår i krisklubben Valencia.

Annons

Aston Villa har gjort näst flest mål i hela ligan. Imponerande. Everton har vunnit en av de sju senaste matcherna. Jag tror Villa tar Uefa Cup-platsen.

**********

Dagens fråga är en följdfråga till förra veckans: Vilken Premier League spelare tror ni är bäst på att tackla (dvs vem vinner flest procent av sina tacklingar i hela ligan)?

Publicerad 2008-04-28 09:02

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto