Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Hur ska det gå för stackars Stoke?

Christensons blogg

Idag är det helgdag i England och jag ska försöka hålla mig ganska kort. Manchester United krossade ju West Ham i helgen och fick Nani utvisad (News of the Worlds rubrik: Man Unutted) och nu kan Newcastle vinna ligan åt Sir Alex Ferguson om man vinner mot Chelsea på St James’ Park idag.

Konstigare saker har skett.

**********

Intressant statistik: Före helgen hade Rafa Benitez tagit hand om 150 ligamatcher som Liverpool-tränare. Han har vunnit 81 och förlorat 34.

Gerrard Houlliers facit efter 150 matcher: exakt samma – vunnit 81 och förlorat 34. Snacka om deja vu…

**********

Ni kanske läste det igår men här kommer några rykten från de engelska tidningarna: Liverpool vill köpa Cardiffs wonderkid Aaron Ramsey för 45 miljoner kronor efter FA Cup finalen.

Spurs och Arsenal slåss om Manchester City-mittfältaren Michael Johnson, Manchester United kan tänkas sig Citys Micah Richards i truppen och Arsenal (igen…) tänker betala 220 miljoner kronor för Obafemi Martins.

Annons

**********

Och så till dramat i de övriga ligorna.

Stoke City kommer att spela i Premier League för första gången i klubbens historia. Det är en anrik klubb som förtjänar en del av den massiva penga-kakan som den högsta divisionen har att erbjuda.

Men kommer klubben att räcka till? Ytterst tveksamt. Man har ett betydligt sämre lag på papperet än Championship-vinnarna West Bromwich och jag tror inte det finns en gigantisk budget att tillgå i sommar.

Om vi tar en titt på vissa av spelarna så förstår ni vad jag menar. I mål står Steve Simonsen (en före detta Everton reserv), i försvaret har vi Ryan Shawcross (fd trainee hos United som fick spela 0 matcher för a-laget), på mittfältet dyker ingen annan än den bedrövlige Salif Diao upp då och då och de offensive krafterna är Ricardo Fuller, Mamady Sidibe och Liam Lawrence (spelare som inte platsat i lag som Portsmouth och Sunderland).

Annons

Men jag gillar tränaren Tony Pulis starkt och jag hoppas det går bättre för Stoke än det gick för Derby.

Stoke spelade 0-0 mot Leicester i söndags, vilket betydde att Leicester och min favorit bland Championship-tränarna, Ian Holloway, åkte ut.

Och ändå stod Leicester-fansen kvar och applåderade Stoke-spelarna efter slutsignalen. Stort.

**********

Och stackars Wolves. Watford tog sista play-off platsen på målskillnad. Ett enda mål (eller två egentligen eftersom Watford har gjort fler mål) sillde lagen åt efter 46 matcher.

Vilken smärta. Ytterligare ett år i Championship för Wolves alltså. Och jag kan ju inte tänka mig att man lyckas behålla Sylvain Ebanks-Blake. Han lär spela Premier League fotboll nästa säsong.

Annons

Så här spelas play-off semi-finalerna:

Watford-Hull City och Bristol City-Crystal Palace.

Jag tror Neil Warnocks Crystal Palace går upp – men jag har ju haft fel förut…

Mer om dessa matcher senare i veckan.

**********

Grattis till signaturen Rossoneri också. Nottingham Forest tog klivet upp i the Championship! Det måste kännas lite konstigt att fira en uppflyttning till andra divisionen exakt 30 år sedan man vann Europacupen men Nottingham-fansen förtjänar ett lag i the Championship eller Premier League.

Tränaren är den gamle spelaren Colin Calderwood, som nu har lett laget i två år. Jag trodde han skulle få sparken förra sommmaren då Forest misslyckades att gå upp men – som med Avram Grant hos Chelsea – har det som vanligt visat sig att det är bättre att ha tålamod i tränarfrågan.

Annons

Men det är upp och ner i tränarbranschen. För fem veckor sedan stod 3 000 fans och skrek att han skulle avgå efter en förlust mot Doncaster Rovers.

Det roliga med Forest är att de har flera spelare som är lokala förmågor – som till exempel Julian Bennett, Kris Commons och Lewis McGugan – i laget.

Och nu verkar det som om man kanske ska spendera 30 miljoner kronor på Robert Earnshaw i sommar och säga vad man vill om Earnshaw men mål kan han göra på Championship-nivå.

**********

Play-off semi-finalerna i League One:

Doncaster-Southend
Carlisle-Leeds

Gillade signaturen Battys kommentar efter senaste bloggen: "IF YOU HATE LEEDS UNITED HAVE A GO".

Det är precis så man ska känna för sitt lag.

Annons

**********

En person med ett namn som inte bör upprepas påpekar mycket riktigt att jag måste nämna att de supporter-ledda lagen AFC Wimbledon och FC United of Manchester gick upp i helgen.

Det är två suveräna initiativ som jag bara måste skriva mer om snart.

The Dons är nu uppe i fantastiska Conference South tack vare en 2-1 vinst i play-off finalen mot Staines. Synd bara att MK Dons också har gått upp den här säsongen. Det vore suveränt om de kunde mötas någon gång…

FC United of Manchester grundades ju senare och är inte – ännu – lika långt upp i seriesystemet. FCUM slog Skelmersdale United i deras play-off final och David Chadwick gjorde ett mål.

Undrar om han är relaterad till Luke (ex-United) eller Nick (ex-Everton)?

Annons

**********

Swedish Mag undrar om jag kommer att skriva från England under sommaren och det lutar just nu åt att jag inte kommer att göra det.

England är ju inte med i EM och då är jag rädd att det blir för mycket transfer-rykten under juni och juli (även om jag håller med om att ryktena kan vara otroligt roliga att följa).

Som alla vi fotbollsfans vet så är ju hoppet alltid som störst under sommaren…

**********

Jag kör en liten quiz i morgon samt även en uppdatering om situationen runt Arsenal, som Pelle mycket riktigt påpekar är ganska intressant för tillfället. Och så lär det ju bli lite Newcastle-Chelsea också…

Publicerad 2008-05-05 10:11

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto