Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

United värdiga ligavinnare

Christensons blogg

Så United vann klubbens tionde Premier League titel igår. Ett otroligt facit och det är bara att gratulera. I mitt tycke har United varit det bästa laget i England den här säsongen.

Nu var det lite tråkigt att man fick hjälp av domaren Steve Bennett mot Wigan i den avgörande matchen igår. Wigan skulle ha haft en straff och Paul Scholes skulle ha blivit utvisad i den första halvleken. Scholes utvisning var solklar, inget snack som saken.

Och jag tror inte att Chelsea hade tappat poäng hemma mot Bolton (nu blev det ju 1-1 efter sen Bolton-kvittering) om det till exempel hade stått 2-2 i Wigan under slutminuterna.

**********

Men som sagt: United har varit bäst under hela säsongen och jag tycker vi ska gratulera både Chelsea och United – båda lagen har levererat otroligt imponerande insatser under hela säsongen.

Annons

Jag kommer ihåg att jag skrev i september förra året att Chelsea inte hade en chans att vinna ligan när Avram Grant tog över. Men Chelsea-spelarna och Grant har överraskat alla och på ett sätt skulle det kännas rättvist om Chelsea vann Champions League-finalen om 10 dagar nu.

Men allt handlar naturligtvis – som det sig bör – om hur lagen presterar i Moskva om nio dagar.

Och Chelseas uppgift har ju inte gjorts lättare med tanke på att John Terry slagit armbågen ur led. Chelseas lagkapten säger i dagens tidningar att han tror att han kommer att kunna spela mot United i Moskva men jag är skeptisk.

**********

Kul för Ryan Giggs att han fick komma in, göra mål och tangera Sir Bobby Charltons rekord för antal United-matcher.

Annons

758 matcher för United är en helt otrolig siffra. Många drömmer om att bara få spela en. 758! Helt otroligt. Jag lyfter på hatten.

Giggs har fått en hel del oförtjänt kritik den här säsongen men jag tror att han är viktigare för United än vad vissa personer tror.

Jag kommer ihåg en match nyligen då Giggs inte spelade från start men ändå så stod och förklarade taktik för Nani och Cristiano Ronaldo (som spelade yttrar i den matchen) i säkert tio minuter under uppvärmningen.

**********

Efter vinsten mot Wigan fick Giggs frågan om hur den här United-upplagan kan jämföras med andra upplagor och jag tror han slog huvudet på spiken när han sa:

Annons

-Jag tror den här truppen har potentialen att bli bäst av alla lag. Vi har så många bra spelare som är så unga just nu.

Inte direkt vad konkurrenterna vill höra…

**********

Expertkommentatorn Alan Hansen hade också rätt när han sa: -Det som gör United så starka är att de alltid kommer tillbaka starkare när de har förlorat en match. Alex Ferguson har en otrolig förmåga att se till att sina spelare reser på sig direkt efter en förlust.

**********

Gastkramande drama i bottenstriden igår också. Fulham (som jag sågade totalt efter det oavgjorda resultatet mot Derby för några veckor sedan) klarade sig kvar och ett stort grattis till Roy Hodgson som har gjort ett fantastiskt jobb i västra London.

Annons

Han tog över en svag trupp från Lawrie Sanchez och – i mitt tycke – köpte konstigt med spelare som Erik Nevland, Brede Hangeland och Leon Andreasen i spetsen. Men ändå spelar Fulham alltså Premier League fotboll även nästa säsong.

Kul för Hodgson som naturligtvis är en otroligt duktig tränare – det har han visat i över 30 år nu – men som fram tills igår var mest ihågkommen här i England för några katastrofala månader som Blackburn-tränare.

Det ska bli mycket intressant att se vad Hodgson köper under sommaren.

**********

Snacka om små marginaler: Danny Murphy, som gjorde Fulhams avgörande mål, var på väg att bli utbytt sekunder före målet. Och dessutom höll han på att missa matchen helt eftersom hans lilla dotter behövde åka in till sjukhus på lördagsmorgonen.

Annons

**********

Jag tycker synd om Reading, som är ett trevligt lag med en fantastisk tränare, Steve Coppell, men fotboll handlar ju om att göra mål och Reading hade inte gjort mål på sju matcher före gårdagens vinst mot Derby. Det är nästan en fjärdedel av säsongen.

Birmingham rök också igår men jag tycker inte varken Reading eller Birmingham kan klaga. De tog bara 35 respektive 36 poäng trots allt.

**********

Undrar var Sebastian Larsson går nu? Han har varit en av Birminghams absolut bästa spelare den här säsongen och har gjort flera viktiga mål. Jag utgår från att han stannar i England och då kan det väl bli ett lag just under topp-fyra skiktet: Everton, Blackburn eller Spurs?

Annons

**********

På tal om Spurs. Har vi några Spurs fans där ute? Vad f-n hände med eran säsong? Visst, ligacupvinsten var härlig men en elfte plats i ligan?

**********

Afonso Alves gjorde ett hat-trick när Middlesbrough krossade Svennis Manchester City med 8-1 och även om det var en betydelselös match så tror jag det kan finnas några klubbägare ute i Europa som tittar på det resultatet och tänker: -Hmmmm, Svennis kanske inte är vår man trots allt.

Blir Svennis arbetslös igen nästa säsong? Helt otroligt är det inte. Han tar ju inte vilken skitklubb som helst heller.

**********

Värt också att notera att Arsenal åkte till svårspelade Sunderland ett framtidslag med Denilson på mittenmitt och Lukasz Fabianski i mål och vann med 1-0 och slutade ynkliga fyra poäng efter United i ligan. Imponerande.

Annons

Man kanske ska lägga in tio pund på Arsenal som ligavinnare nästa säsong samt att Afonso Alves gör fler än 10 eller till och med 15 ligamål nästa säsong…

**********

Sunderland ja. Roy Keane spenderade mycket mer pengar än bottenkollegorna (Fulham undantaget) den här säsongen men skrapade ändå bara ihop 39 poäng. Många felköp av Keane.

Och lyckas man behålla Kenwyne Jones? Jag hoppas det men lätt blir det inte.

**********

Fabio Capello har tagit ut Phil Jagielka, Tom Huddlestone och Stephen Warnock i en gigantisk 31-manna trupp till matcherna mot Trinidad och Tobago och USA.

Phil Jagielka i en engelsk landslagstrupp… Säger kanske allt om engelsk landslagsfotboll just nu.

Publicerad 2008-05-12 10:51

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto