Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Hoppas gammelgubbarna Campbell och Kanu vinner

Christensons blogg

Dags för FA Cup-final här i England i helgen och det är alltid en härlig dag. Det här, som ni vet, är inte som den svenska cupen där ingen bryr sig, utan här i England är fortfarande Cupen riktigt stor.

Tidningarna har redan skrivit massor om de båda lagen – Portsmouth och Cardiff – och i morgon kommer jag gå ut och köpa alla tidningarna på morgonen, läsa dem framför först Soccer AM på Sky och sedan Football Focus på BBC och sedan gå ner på High Roaden här i East Finchley och lägga in mina tips på Ladbrokes eller William Hill.

Det enda som oroar mig för tillfället är det ihållande regnet och hur det ska påverka de årliga FA Cup-burgarna som ska grillas vid två-tiden…

Annons

**********

Lite om lagen: Jag kommer nog att hålla på Pompey i morgon. Dels tycker jag att Harry Redknapp är värd att ta hem en buckla efter alla dessa år och dels är Sol Campbell och Kanu två av mina favoritspelare inom engelsk fotboll.

Kanu är helt enkelt en fantastisk fotbollsspelare. Jag läser att han är 31 år gammal men jag undrar… Hur som helst, han är inte lika snabb som förut så jag tror att det här är en av hans sista chanser att vinna något stort.

Och det här är alltså 12 år efter läkarna upptäckte att han hade ett allvarligt hjärtfel och tvingades till operation och nästan ett års vila från fotbollen.

Starkt av Arsene Wenger att köpa honom från Inter efter det.

Annons

Kom igen nu Nwankwo!

**********

Sol Campbell är en annan fighter. Kommer ni ihåg när hans självfötroende kollapsade till den grad att han bytte ut sig själv i halvtid och stack från Highbury innan matchen mot West Ham ens hade slutat efter två misstag i den första halvleken?

Jag kan lova er att de fanns få personer i hela England som trodde att han några år senare skulle ha en chans att vinna FA Cupen igen.

Han kommer att vara oerhört revanschsugen i morgon lördag. När Arsenal slog United 2005 petades han i sista minuten och fick inte spela.

**********

Jag undrar om inte hans försvarskollega Sylvain Distin är en av Premier Leagues mest underskattade spelare.

**********

Cardiff då? Jo det finns en massa härliga personer i det laget också.

Annons

Tränaren Dave Jones (de falska pedofilanklagelserna som har jagat honom i flera år har jag redan nämnt här på bloggen tidigare) är en reko, rakryggad och ärlig engelsk tränare. Det är inte så vanligt här i England nuförtiden.

Robbie Fowler kan sitta på bänken för Cardiff. Han varit skadad stora delar av säsongen men har sett riktigt pigg och – tro det eller ej – smal och snärt ut på träningspassen den här veckan.

Jimmy Floyd Hasselbaink är en klassiker. Gillar verkligen honom. Han hade en katastrofal säsong med Charlton förra säsongen men har spelat bra för Cardiff.

Här i England kommer folk mest ihåg honom för att ha haft Premier Leagues största diamantörhängen genom tiderna men faktum var att han vann skytteligan i Premier League två gånger – 1999 och 2001. Imponerande.

Annons

Och tror ni att han kommer att vara laddad inför matchen mot Pompey? Så här sa han tidigare i veckan:

“I have lost a Champions League semi-final, I have lost the final the FA Cup, the cup in Spain, the semi-final with Middlesbrough in the FA Cup, the Uefa Cup final, you know? The World Cup against Brazil. This final means everything to me. Everything.”

**********

En annan spelare att hålla utkik efter på lördag är Cardiffs 17-årige underbarn Aaron Ramsey. Tydligen är Chelsea, Liverpool och Manchester United ute efter honom.

Lagkamraten Trevor Sinclair, den före detta West Ham och engelska landslags-spelaren, säger att Ramsey är den bästa spelaren han sett någonsin.

Stephen McPhail, en annan Cardiff-spelare som ju spelade Champions League-fotboll med Leeds i flera säsonger, lovar att han kommer att bli en superstjärna.

Annons

Ska bli intressant att se hur han klarar sig mot Portsmouth (om han nu får spela, Dave Jones har antytt att pressen kanske blir för stor på 17-åringen och att han kan få inleda på bänken).

**********

Och på lördag kommer vi äntligen att få se en engelsk tränare leda ett lag till seger i FA Cupen. Vet ni vilken engelsk tränare det var som senast vann FA Cupen, och när?

**********

Grattis till Leeds United också som nu har nått League One play-off finalen. Jag skrev en hel del om Gary McAllister och hans Leeds häromdagen men den bloggen försvann tyvärr när den nya designen dök upp här på fotbollskanalen.

Publicerad 2008-05-16 13:04

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto