POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
10å

Kan Hiddink förverkliga Abramovitjs våta Barca-dröm?

Tack då, Avram Grant, för att ha givit Chelsea – som klubb – lite respekt och sympati ute i fotbollsvärlden. Israelen har dock – föga överraskande – gjort sitt på Stamford Bridge.

Det enda jag inte förstår i den här historien är varför Chelsea gav honom ett fyraårs-kontrakt tidigare den här säsongen.

Men kanske var det bara för få spelarna att tänka: -Hmmm, han kommer att vara här i fyra år istället för nio månader, jag kanske får respektera honom lite mer…

Men varför valde Abramovitj Grant i första läget? Oförståligt med tanke på att ryssan från första början har sett Barcelona som sin förebild. Han vill inte bara att Chelsea ska vara framgångsrikt utan han vill även att neutrala supportrar ska älska hans lag.

Men Avram Grant var ju känd i Israel för att vara en extremt defensiv tränare. Abramovitj måste ju ändå ha vetat det när han anställde honom som tränare…

Kanske var tanken att Henk ten Cate, andretränaren med ett förflutet hos Barcelona under Frank Rijkaard, skulle se till att Chelsea spelade otyglad offensiv-fotboll, men i så fall har ju holländaren misslyckats.

Det var inte speciellt stor skillnad mellan Mourinhos och Grants Chelsea när det gällde offensiv-fotbollen.

**********

Så med tanke på Abramovitj Barcelona-fixering och hans dröm om att hans lag ska spela attraktiv fotboll så tror jag vi kan räkna bort några av de tänkbara efterträdarna till Grant: Svennis, Marcello Lippi och Jose Mourinho (som dessutom sa igårkväll att han inte tänker komma tillbaka även om Abramovitj frågar honom).

Då återstår i stort sett bara Guus Hiddink, Frank Rijkaard eller Roberto Mancini.

Jag tror det blir Hiddink…

**********

Så Hull City i Premier League nästa säsong. Otroligt kul för en stad som har toppat oändligt många "värsta-stället-att-bo-i-Storbritannien" listor.

Otroligt kul för en klubb som inte har spelat i högsta divisionen en enda gång – trots att de bildades för 104 år sedan.

Otroligt kul för Premier League med ett nytt lag? Återstår att se.

**********

Hjälten mot Bristol City, Dean Windass, hade helt rätt när han sa: -Är jag en legend? Jag tycker inte det. Jag gillar inte det ordet. Folk krigar för sina länder, vi har soldater i Irak. Jag är bara en fotbollsspelare som får oerhört mycket betald för att göra något som jag tycker om att göra.

**********

Doncaster-Leeds United 1-0. Oj, oj, oj vad tungt för Leeds.

Men jag är övertygad om att man vinner League One överlägset nästa säsong eftersom man inte kommer att ha de där 15 minuspoängen att dras med och det faktum att Gary McAllister kommer att vara tränare från säsongens början.

En otrolig statistik: 591,569 fans såg division tre-fotboll på Elland Road den här säsongen. Fenomenalt. Bättre än alla lag i the Championship. Respekt!

**********

Helgens bästa rubrik:

Oljepriserna har gått upp och det betyder att även priset på våra Fish and Chips här i England kan öka med 50 procent i år.

The Suns rubrik: Oh my Cod!

**********

Inget EM med deltagande hemmanation att se fram emot för oss här i England, men väl en träningsmatch mot USA på onsdag…

Publicerad 2008-05-26 kl 11:44
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå