Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Vad vi har lärt oss den här sommaren - del I

Christensons blogg

Då var det dags igen då. Premier League börjar om mindre än två veckor – the Championship, League One och League Two om mindre än en vecka – och här i England har temperaturen börjat stiga.

Det har varit en ganska konstig fotbollssommar här i England med tanke på att landslaget inte ens lyckade att ta sig till EM. De flesta engelsmän jag har pratat med har sagt att de tyckte EM var en fantastisk fotbollsfest och att de kunde njuta av matcherna mer än vanligt eftersom de inte behövde bli vansinniga på de överbetalda engelska spelarna (som ändå hade åkt ut i kvartsfinalen).

Och jag tror faktiskt att Englands frånvaro i Schweiz och Österrike har gjort engelsmännen – om det nu är möjligt – ännu mer sugna på den kommande ligasäsongen. Jag vet att jag är laddad i varje fall.

Annons

Idag tänkte jag mjukstarta med några rader om vad vi har lärt oss här i England under sommaren.

1. De finansiella problemen här i England har inte drabbat klubbarna. 160 miljoner kronor för Andy Johnson? Ha ha ha.

2. Sir Alex Ferguson har erkänt att han bara gjort två misstag under sina 22 år hos United. 1. Han sålde Jaap Stam. 2. Han köpte inte Paul Gascoigne och ”räddade honom”.

3. Dean Windass fru är en poliskonstapel.

4. David Moyes vann ett rättsmål mot Wayne Rooney för förtal. Härligt jobbat Moyes. Rätt ska vara rätt. Rooney hade försökt skylla sin flytt till United på Moyes.

5. Gareth Barrys snack om att Martin O’Neill brydde sig mer om att kommentara EM på TV än att prata med honom var bland det mest patetiska jag har hört. Att en spelare vill lämna en klubb för en annan kommer alltid att hända – synd bara att Barry försökte skylla på O’Neill.

Annons

6. Aston Villas ägare Randy Lerner gör ett alltmer sympatiskt intryck. Nu har Villa – liksom Barcelona – låtit en välgörenhetsorganisation (Acorns) få reklamplats på bröstet.

7. Crystal Palace ägare Simon Jordan har sagt att han vill lämna fotbollsvärlden efter att Spurs snodde 16-årige John Bostock från Palace och en tribunal bestämde att Spurs bara behövde betala 8.4 miljoner kronor.

8. Mark Bosnich är tillbaka: Nja, inte i England – inte än i varje fall – men han kan vara tillbaka snart efter att ha gjort comeback med Central Coast Mariners.

9. Scott Carson gjorde ett (1) stort misstag – mot Kroatien – och helt plötsligt vill nästan ingen ha honom. Det blev West Bromwich Albion till slut.

Annons

10. Felipe Scolari blir grinig så fort han hör Jose Mourinhos namn.

11. Någonting är seriöst fel med fotbollsvärlden om Joey Barton får behålla sitt jobb efter allt han har gjort. I vilken annan bransch skulle det inträffa?

12. Tottenhams ordförande, Daniel Levy, slog världsrekord i hyckleri med sin attack på Liverpool och United i Keane- och Berbatov-fallen. Ha ha ha. Någon som kommer ihåg hur det gick till när Spurs hämtade Juande Ramos från Sevilla – under pågående säsong? Vissa har korta minnen…

13. Claudio Pizarro har fruktansvärt stor potential att bli en ny Winston Bogarde. Inte illa.

Det här var bara ett axplock. Mer på onsdag kväll.

Vad tycker ni läsare har varit det mest intressanta – när det gäller engelsk fotboll – under sommaren?

Annons
Publicerad 2008-08-05 00:37

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto