Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Capello: en katastrof som tjänar 55 miljoner kr om året

Christensons blogg

England spelade på onsdagskvällen den sista landskampen före VM-kvalet börjar med bortamatcher mot Andorra och Kroatien – och det ofta överskattade landslaget bjöd på en fullkomligt bedrövlig, ostrukturerad, fantasilös insats.

Det blev 2-2 på Wembley efter ett tjeckiskt självmål på övertid – men England skulle ha förlorat med 3-1 eller 4-1. Inget snack om saken.

Fabio Capello tjänar runt 55 miljoner kronor om året men igår skulle jag, du som läser det här, Carola Häggkvist och/eller Curre Lundmark ha gjort en bättre insats som engelsk förbundskapten.

Det verkade inte som om spelarna visste vad de skulle göra eller vilken position de skulle spela på. Mittfältet var en riktig soppa som vanligt med Steven Gerrard till vänster, Frank Lampard och Gareth Barry i mitten och David Beckham till höger.

Annons

Problemet, som vanligt, var att alla fyra ville spela centralt – och gjorde det också.

Ärligt talat så såg det ut precis som det gjorde under Schteve McClaren. Och det säger en hel del.

**********

Jag kan inte tänka mig att Fabio Capello sa åt Wayne Rooney att spendera halva matchen på vänsterkanten eller som släpande forward. Så varför spenderade Rooney halva matchen på vänsterkanten eller som släpande forward?

Det kan nog bara herr Rooney själv svara på…

**********

Capello har kört samma lag nu i de två senaste matcherna – inklusive Rooney och Jermain Defoe på topp – och jag börjar frukta att italienaren tycker att det här är hans bästa lag.

Annons

Det verkar bara som om Owen Hargreaves och Michael Owen har någon chans att slå sig in i startelvan – om de nu hinner bli friska i tid – inför ödesmatchen borta mot Kroatien.

Om nu inte Capello återfår förståndet förstås och spelar med en ”target man” i den svåra bortamatchen, som till exempel Dean Ashton eller den hårt arbetande Emile Heskey.

**********

Wes Brown totalt uppsnurrad före tjeckernas ledningsmål. Någon som är förvånad? Varför spelade en frisk Micah Richards med U21-landslaget på tisdagskvällen?

**********

Milan Baros bevisade igår kväll att England må ha världskändisar som backar – Terry, Ferdinand, Ashley Cole – men att det knappast är någon världsklass på försvaret. Den före detta Liverpool, Villa och Pompey-anfallaren hade inte gjort ett enda mål på 24 matcher under 2008. Igår kväll höll han på att ge Tjeckien ledningen efter 15 minuter och satte 1-0 efter 22 minuter.

Annons

**********

Gerrard och Defoe skapade Englands första målchans efter 37 minuter. Det håller bara inte.

Joe Cole kom in i andra halvleken, det gjorde Stewart Downing också, likaså Emile Heskey – men ingenting hände. David Bentley fick 12 minuter.

12 minuter! Vad f-n ska han göra på den tiden? David Beckham, som Capello vet precis allting om, spelade i 78 minuter.

Jag förstår det verkligen inte.

**********

Chris Waddle som kommenterade matchen på Setanta Sports var helst stum. Han visste inte vad han skulle säga, så dåligt spelade England.

**********

I studion satt Harry Redknapp och såg rasande ut. Högröd i ansiktet. När han började prata om varför Capello spelade Steven Gerrard ute på vänsterkanten så såg han ut som om han skulle gråta. Allvarligt.

Annons

**********

Visst, det var bara en träningslandskamp men det här ser inte alls bra ut för England. Blir det fiasko i ytterligare ett kval? Mycket möjligt.

Publicerad 2008-08-20 23:16

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto