Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Wigan en tuff uppgift för Brasse-Chelsea

Christensons blogg

Efter en vecka med nästan olidligt glada Chelsea-fans på jobbet här i London så ska lagets bortamatch mot Wigan på söndag bli mycket intressant.

Chelsea krossade ju Portsmouth i första omgången med 4-0 och spelade en sådan Brasse-inspirerad totalfotboll som Roman Abramovitj har drömt om sedan han tog över för fem år sedan.

Wigan på bortaplan är dock en helt annan uppgift.

Steve Bruce är inte min favorittränare – han har uppträtt girigt och oärligt tidigare i sin karriär, speciellt när han lämnade Palace för Birmingham – men är en riktigt bra tränare.

Wigan är ett lag som storlagen (Chelsea, United, Arsenal och Liverpool) egentligen måste slå – både hemma och borta. Men kommer ni ihåg sista omgången förra säsongen? Wigan spelade bättre än United och kunde ha slagit mästarna i den avgörande matchen med lite tur.

Annons

Dessutom: efter Bruce tog över nedflyttningshotade Wigan i November 2007 så har laget kryssat borta mot Liverpool och Chelsea och hemma mot Arsenal samt förlorat knappt mot Chelsea hemma (2-1).

Om ni ska kolla på matchen på söndag så ta en extra titt på Wilson Palacios, en fantastisk mittfältare från Honduras, och Amr Zaki, Bruces nya egyptiske anfallare.

**********

United spelar mot Portsmouth borta på måndag kväll och det är definitivt ingen lätt match. Ett kryss på Fratton Park och två poäng efter två matcher vore inte en speciellt bra start för United men tänk tillbaka till förra säsongen då Uniteds första tre matcher slutade så här:

United-Reading 0-0
Portsmouth-United 0-0
Man City-United 1-0

Annons

Och vi vet ju hur det gick för United den säsongen.

**********

Rafael Benitez och Liverpools verkställande direktör Rick Parry har tydligen rökt fredspipa tillsammans men tittar man på pressmeddelandet som klubben släppte så är jag övertygad om att det var en ploj för att försöka få media att sluta skriva om problemen.

-Benitez och Parry hade ett trevligt och positivt möte.

Visst, mycket möjligt men Benitez kommer aldrig att förlåta Parry och Hicks och Gillett om han inte får Gareth Barry.

Mer rökridå en fredspipa, skulle jag vilja säga.

**********

Vad det än stod på Harry Redknapps post-it lappar inför den här veckan så verkar inte ”make lots of friends” ha varit ett av alternativen.

Annons

På onsdag sa han att matchen mot Tjeckien var det sämsta han sett England spela någonsin.

Det lär inte bli några julkort från Fabio Capello efter den kommentaren om vi säger så.

Dessutom har han sagt den här veckan att hans fru skulle kunna göra ett bra jobb med de spelare som storklubbarna United, Chelsea, Liverpool och Arsenal har.

Har han rätt? Antagligen inte – men jag förstår att han är frustrerad.

Redknapp är upprörd eftersom han inte har några pengar att köpa spelare för just nu. Och jag måste säga att jag skulle nog också vara lite grinig om jag tvingades sälja Pedro Mendes till Rangers för att kunna plocka upp Jerome Thomas och Armand Traore…

Annons

**********

Mycket skriverier här i England om att Dimitar Berbatov skrev sin autograf på en United-tröja när han var med det bulgariska landslaget i veckan. Jag förstår inte riktigt varför alla Spurs-fans har blivit så upprörda.

Okej, det kanske inte var jättesmart men skulle han neka supportern en autograf?

Mycket värre, tycker jag, är att han skrev ett långt kontrakt med Spurs men verkar ha velat lämna klubben i stort sett ända sedan han kom till England.

**********

Ingen Tiago för David Moyes och Everton. Han vill flytta till Spanien istället och nu ser det riktigt mörkt ut för Everton. Dags att börja panikköpa?

**********

Vincent Kompany till City? Ett fantastiskt köp. Han är en av europas bästa mittbackar i mitt tycke.

Annons

Men skulle inte tro att Thierry Henry kommer att spela på Eastlands den här säsongen. Ha ha ha. Tanken är nästan löjeveckande.

**********

Många intressanta förslag från er läsare på tänkbara engelska laguppställningar efter fiaskot mot Tjeckien. Den här tyckte jag kanske var den bästa, från signaturen PoolmaN:

—————-James—————-
Richards, Ferdinand, Terry, A.Cole
——-Hargreaves—-Gerrard——-
—Bentley—-A. Young—-J. Cole—
—————-Rooney—————-

Publicerad 2008-08-22 11:02

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto