Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Walcott istället för Owen? Men snälla Capello…

Christensons blogg

På söndagskvällen tog Fabio Capello ut sin trupp för VM-kvalmatcherna mot Andorra och Kroatien och dels kan man konstatera att Michael Owen inte togs ut, men att Theo Walcott kom med.

Dessutom är det värt att notera att Fulhams Jimmy Bullard är med i truppen.

Först av allt ska jag säga att Jimmy Bullard är en av mina absoluta favoritspelare i Premier League. Han jobbar stenhårt för sitt lag, har bra teknik, bra frisparkar – och har lyckats komma tillbaka från en knäskada som skulle ha knäckt många spelare.

Men är han verkligen tillräckligt bra för att platsa i en engelsk landslagstrupp – eller är hans nominering ett bevis på att England helt enkelt inte har bättre spelare? Jag vet att Steven Gerrard, Owen Hargreaves och Michael Carrick är skadade men ändå…

Annons

**********

Ingen Owen alltså men väl Walcott i den här truppen. Rätta mig om jag har fel men det är väl ändå lite idiotiskt?

Och vad sägs om Matthew Upson istället för Jonathan Woodgate? Ma perché, signore Capello? Perché?

**********

Nu till helgens ligamatcher: Tottenham utspelat i första halvlek på Stamford Bridge men väl värda en poäng efter 1-1 och en imponerande andra halvlek. Jag tror nyckeln till Spurs säsong ligger hos Jonathan Woodgate och Ledley King. Får de vara friska så kan det bli riktigt roligt.

Och – som en kollega på the Guardian undrade – har Heurelho Gomes fotbollsvärldens längsta armar? Omöjligt är det inte. Vilka j-la utkast. Har aldrig sett något liknande.

Annons

Gomes var riktigt bra igår.

**********

Världens sämsta lögnare dök upp på Match of the Day 2 på BBC igår kväll. Först sa Gus Poyet att han inte hade en aning om Dimitar Berbatov kommer gå till United idag och sedan stod Big Phil och garva och sa att reportern skulle fråga vd:n Peter Kenyon om Robinhos övergång från Real.

Men det är som Gus sa: -Det kommer att bli en jobbig dag för er [journalister] på måndag. Själv har jag ledigt…

**********

Liverpool utan Steven Gerrard och – i över en timme – Fernando Torres. Inte konstigt att det blev 0-0 mot Villa.

Starkt av Martin O’Neill att gå fram och skaka hand med Rafa Benitez före matchen trots hela Barry-sagan.

Annons

**********

Folk har börjat göra narr av Benitez här i England trots att laget ligger tvåa i ligan. Igår var det Benitez byten som fick radiokommentatorerna Alan Green och Dean Saunders att spy galla över spanjoren.

-Vill han inte vinna matchen? undrade Saunders. –Först plockar han bort Dirk Kuyt som gjort en del sena mål på sistone och sedan byter han ut Robbie Keane, som han betalade 20 miljoner pund för…

**********

Shaun Wright-Phillips show på Stadium of Light igår med två mål i Citys 3-0 seger mot Sunderland. Har alltid tyckt om honom som spelare och tycker att han har kastat bort tre år av sin karriär i Chelsea.

Men nu är det alltså skönt att se honom tillbaka med nummer åtta på ryggen. En annan favorit, Didi Hamann, var också riktigt bra.

Annons

Den enda i City som inte såg speciellt glad ut igår var Elano – petad efter Wright-Phillips återkomst – när han väntade på att hoppa in. I den 85:e minuten. I ösregnet. Aj, aj, aj.

Sunderland däremot visade att man inte kommer att bli något topp-6 lag den här säsongen. Och med tanke på hur mycket pengar Roy Keane har spenderat den här sommaren så kan nog ägarna begära åtminstone topp-8.

**********

Jermain Defoe gjorde sitt 100 ligamål när han stänkte in två för Portsmouth i bortasegern mot Everton. Tänk att Spurs lät honom gå…

Och det kommer, som sagt, att bli en lång säsong för Everton.

**********

Arsenal spelade fullständigt ut Newcastle och det gjorde mig lite förvirrad. Var står Arsenal någonstans egentligen och vilket Arsenal ska vi vänja oss vid den här säsongen? Det patetiska Arsenal som föll mot Fulham eller det lysande Arsenal som slog Newcastle?

Annons

Det kan väl inte vara så att det enbart beror på hemma och bortaplan? I så fall ligger the Gunners riktigt risigt till.

**********

BBC filmade Newcastles ägare Mike Ashley under matchen mot Arsenal. Han svepte en pint öl på 13 sekunder där han stod på läktaren bland "vanliga" supporters.

Visst, jätteimponerande. Men han kanske skulle spendera lite mer tid nykter och se över sin klubbs trupp. Hur kan man – med en sådan tunn trupp – inte ge James Milner den uppskattning han tydligen behöver? En skandal helt enkelt.

**********

Slutligen: är Liverpools bortadräkt den fulaste någonsin?

**********

I morgon tisdag: det sämsta Premier League-laget någonsin, framröstat av er läsare.

Annons
Publicerad 2008-09-01 01:01

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto