Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Citys otroliga måndag - och min avsky för Berbatov

Christensons blogg

Vilken otroligt härlig och spännande transfer-måndag här i England. Och för Manchester City fans måste den ha varit… alldeles, alldeles underbar.

Thaksin Shinawatra sålde klubben till kungafamiljen i Förenade Arabemiraten och det här, mina damer och herrar, är en familj som är så sjukt rik att den får Roman Abramovitj att framstå som fattig.

Det är lätt att överdriva i en sådan här situation men jag tror att det här kommer att förvandla fotbollslandskapet i England. Seriöst. Sulaiman al-Fahim och sina kollegor bjöd alltså på Dimitar Berbatov, David Villa, Mario Gomez och Robinho igår. Samtidigt.

Vi kan sluta prata om the big four redan nu. Över en natt har de blivit the big five.

Annons

City fick Robinho – för 400 miljoner kronor – men vänta ni bara till januari. Då är jag övertygad om att nya världsstjärnor kommer att skriva på för City för astronomiska summor.

Kan City vinna ligan redan i år? Nej, det tror jag inte. Men med tanke på att Mark Hughes redan hade köpt Jo, Vincent Kompany och Pablo Zabaleta före Robinho kom igår så måste Arsenal och Liverpool titta på Citys trupp och inse att det här är en riktig konkurrent till en Champions League plats.

Mitt tips är att City hamnar på en Champions League-plats i vår men jag vågar inte säga om det blir Arsenal eller Liverpool som blir femma.

**********

Undrar hur Robinho känner sig idag. Från Real Madrid till Manchester City känns inte som en "dröm-transfer"… Han måste ha fått rejält betalt för att gå med på det.

Annons

**********

Ingen här i England var ju direkt överraskad över att Dimitar Berbatov gick till Manchester United till slut för cirka 370 miljoner kronor.

Men det är inte bara jag som har fått nog av bulgarens diva-fasoner. Alla jag pratade med igår – journalister och supportrar – ville att Spurs skulle sälja honom till City.

Att få ha sett hans sura ansikte i ett City-ställ – i Uefa Cupen – istället för United hade varit fruktansvärt roligt. Ha ha ha.

Det har gått så långt att kollegor i Bulgarien till och med skäms över honom och hur han har uppträtt. Här är alltså en kille som i stort sett hade allt när han spelade för Spurs – men ändå såg ut som om livet var fruktansvärt orättvist.

Annons

Undrar om han kommer att le nu när han gör mål för United? Nej, usch, jag hoppas att han floppar rejält.

**********

Måndagens mest överraskande övergångar: Tyrone Mears från Derby County till Marseille (what?) och fd Hearts-kaptenen och skotske landslagsmannen Steven Pressley till… FC Randers i Danmark.

**********

Citys nya ägare säger idag att han funderade på att köpa Arsenal, Liverpool och Newcastle men kunde bara köpa en viss procent av dessa klubbar. Och visst, man kan imponeras av Arsenals och Newcastles envisa kamp för att behålla klubbarna i engelsk ägo – men jag undrar om det inte finns ganska många supportrar där ute som gärna hade sett kunga-familjen som nya ägare. Eller?

Annons

**********

I en intervju säger al-Fahim: -I am just like a bulldozer. I will crush everything in my way.

**********

Premier Leagues bästa förhandlare? Utan tvekan Tottenhams Daniel Levy. Nästan 700 miljoner kronor för Berbatov och Keane. Imponerande med tanke på att en spelare är på väg utför och den andra inte ville spela för Spurs längre.

Men har det hjälpt Spurs? Inte den här säsongen. Juande Ramos har fått de tre första matcherna förstörda genom all spekulation angående Berbatov och nu får man spela med Darren Bent och Roman Pavlyuchenko som de två enda ”riktiga” anfallarna fram till januari. Vad händer om en av dem går sönder? Fraizer Campbell känns lite oprövad på den här nivån.

Annons

Spurs försökte köpa Emile Heskey sent igår men han tackade nej.

**********

Andra mycket intressanta övergångar igår: Everton köpte Louis Saha – ett mycket bra köp OM han är frisk – samt Marouane Fellaini från Standard Liege för hela 200 miljonr kronor. Nytt klubbrekord och jag måste säga att 20-åringen såg vass ut mot Liverpool i Champions League kvalet.

En bonus för Everton är att de nu har köpt den bästa spelaren från laget de möter i första omgången av Uefa Cupen…

Rafa Benitez köpte kanstspringaren Albert Riera från Espanyol för runt 100 miljoner kronor. Det känns lite som en ny Mark Gonzalez eller Antonio Nunez men kollegor i Spanien säger att Riera är tuffare och bättre än så.

Annons

Steve Finnan såldes till rea-pris (till Espanyol) vilket jag har lite svårt att förstå medan Andriy Voronin lånades ut till Hertha Berlin. Benitez försökte också sälja Jermaine Pennant till Stoke men – surprise, surprise – yttern tackade nej till den övergången.

Andra bra affärer: Spurs köp av Vedran Corluka, Newcastles köp av Xisco, Hulls köp av Daniel Cousin och Sunderlands köp av George McCartney (fast man undrar ju hur många backar Roy Keane behöver egentligen).

**********

För att summera gårdagen:

Vinnare: City, United

Förlorare: Chelsea, Portsmouth

Svårt att säga: Everton, Newcastle, Liverpool

Eller vad tycker ni läsare? Var det en bra dag för era klubbar?

Annons

**********

Premier Leagues sämsta lag någonsin kommer nu i morgon (onsdag) istället.

Publicerad 2008-09-02 09:24

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto