Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Är Carragher en idiot eller bara ärlig?

Christensons blogg

Jamie Carragher är den senaste engelske fotbollsspelaren som har släppt en självbiografi, men till skillnad från många andra så står det faktiskt en hel del intressant i den.

Ni kanske har sett några av rubrikerna – signaturen Linhem efterfrågade en kommentar om Carragher efter min förra blogg – och jag tänkte ta upp det i boken som fascinerat mig mest (den har har gått som följetång i the Mirror – ni kommer väl ihåg att alla Scousers, och speciellt Liverpool-fans, hatar the Sun).

Det mest anmärkningsvärda i boken är att Carragher var väldigt nära att skicka ett gäng hejdukar för att spöa upp Lucas Neill efter den dåvarande Blackburn-backen hade brytit benet på Carragher under en match.

ANNONS

Carragher skriver att han fick ett telefonsamtal från sina polare (eller hejdukar eller vad man nu ska kalla dem) som hade stött på Neill i en affär och frågade Carragher om de skulle spöa upp honom.

Det låter på Carragher som om han funderade på att säga ja, men så fick han reda på att Neill var i affären tillsammans med David Thompson, en fd Liverpool lagkamrat, och Carragher ville inte att Thompson skulle bli inblandad så han sa nej den gången.

Efter den incidenten så spred sig ryktet om att Carragher var ute efter Neill. Efter ett tag ringde Terry Darracott, en scouser som jobbade för Blackburn då, och bad Carragher att säga åt sina polare att ge upp jakten på Neill och Carragher gick med på det.

ANNONS

**********

Helt otroligt. Värsta mafioso-takterna. Det är ju inte konstigt att Liverpool-invånarna har ett dåligt rykte när en så kallad förebild erkänner att han är en half-psykopat.

**********

Carragher erkänner också att han kapade Rigobert Song på en träning eftersom backen från Kamerun hade – enligt Carragher – gjort sig lustig över engelsmannen och att han inte var tillräckligt bra för att spela för England.

Carragher tryckte till Song så att Song skadade sig och väste i hans öra: "You’re not fucking laughing now are you, you soft twat?"

Twat är ett fult ord för det kvinnliga könsorganet om ni nu undrar…

**********

Carragher skriver också att inte visste om Svennis var en ”international manager” eller ”international playboy.

ANNONS

–Ju längre tid han spenderade som förbundskapten desto sämre blev hans rykte som tränare och desto bättre hans rykte som Casanova.

**********

Och slutligen: Carragher erkänner också att det gör mer ont att förlora med Liverpool än det gör att förlora med England.

Han minns när han just hade missat en av Englands straffar mot Portugal i VM 2006 och fått ett sms från en polare i England som skrev: ”Fuck it! It’s only England.”

Och Carragher höll med. Han kände helt enkelt inte lika mycket för England som han gjorde för Liverpool. Visst, han var helt knäckt efter att ha missat en avgörande straffspark för England i en VM-kvartsfinal men skrev ändå ett sms till Kenny Dalglish där det stod: ”I would rather miss for England than LFC”.

ANNONS

Carragher erkänner att folk kanske kommer att kalla honom landsförrädare nu men säger också – vilket jag antar är helt rätt – att ”man bara kan känna det man känner. Om man inte är passionerad om något så kan man inte försöka bli passionerad om det, det funkar bara inte så.”

Vad tycker ni? Är han en landsförrädare? Ska bara spelare som känner enorm passion för landslaget spela? Har klubbarna för mycket makt nuförtiden? Och vad tycker ni om planen att attackera Lucas Neill?

**********

Och vad säger man här i England? Här är en länk till en spelare som inte är ett dugg imponerad – och han är inte ensam om vi säger så.

ANNONS

**********

Kommer ni ihåg när det var snack om att Lucas Neill skulle skriva på för Liverpool men valde West Ham istället (för pengarna, enligt media då).

Man kan ju undra om inte Jamie Carragher gick till Benitez och ställde ett ultimatum: du får välja: Neill eller mig!

**********

Jag måste bara få avsluta med den här videon. Den har inget med engelsk fotboll att göra men jag stötte på den när vi på the Guardian tog ut den här veckans sex bästa video-klipp på youtube.com.

Världens värsta filmare. Ha ha ha. Håll till godo.

Allt inför Kroatien-England i morgon bitti.

Publicerad 2008-09-09 13:34

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto