POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
11å

Kroaterna hånar England och Beckham kräver revansch

Efter en ganska torftig förrätt (Andorra-England 0-2) ser vi nu fram emot en magnifik huvudrätt i Zagreb (a slap-up meal, som engelsmännen skulle kalla det). Ikväll är det nämligen Kroatien-England i en oerhört viktig VM-kvalmatch och det ska bli j-ligt intressant att titta på.

Det är nu engelsmännen ska visa att de är bättre än för nästan två år sedan då Steve McClaren och Terry Venables gjorde ett misslyckat och patetiskt försök att spela 3-5-2 (känns det igen) och förlorade med 2-0 i Zagreb.

Det är nu engelsmännen ska visa att de är bättre än för ungefär ett år sedan då Scott Carson fick scenskräck och Kroatien vann med 3-2 på Wembley. Terry Venables sa den här veckan att han aldrig har sett ett lag – Kroatien – som firat en seger så ohämmat i de förlorande spelarnas ansikten. Detta, mer än något annat, kommer att motivera spelare som David Beckham, John Terry och Wayne Rooney ikväll.

**********

Beckham har definitivt pratat om revansch den här veckan. –Absolut. Det är det det handlar om. Vi måste gå ut på planen och tro på oss själva och att vi kan vinna den här matchen.

Ja, jo, det ligger ju mycket i det han säger men jag vet inte om Becks har läst på. Kroatien har inte förlorat EN ENDA kvalmatch på hemmaplan sedan nationen blev självständig i början på 90-talet. Det är en sekvens på 35 matcher! Kroatien har vunnit 25 och kryssat 10. Förlorat? Aldrig.

Och det känns ju inte direkt som om dagens England är det lag som kan bräcka den här sviten – men man vet aldrig.

**********

Capello har lyckats lura tidningarna här i England – och spelarna också – förut med sina laguppställningar men enligt dagens media här i England (med tanke på hur det har sett ut på träningarna) så kommer Englands lag att se ut så här:

4-3-3: James – Brown, Ferdinand, Terry, A Cole – Beckham, Barry, Lampard – Walcott, Rooney, J Cole.

Intressant.

Kroatiens troliga laguppställning:

4-1-3-2: Pletikosa – Corluka, R Kovac, Simunic, Pranjic – N Kovac – Srna, Modric, Rakitic – Petric, Olic

Imponerande.

Danijel Pranjic var en av mina absoluta favoritspelare i EM. Hur lyckades Heerenveen behålla honom?

**********

Psykologen Fabio Capello sa igår att England troligen kommer att spela bra mycket bättre i Zagreb ikväll än man har gjort hemma på Wembley den senaste tiden.

Det kan naturligtvis vara skitsnack men jag tror faktiskt att det ligger något i det han säger. De engelska spelarna har verkat så nervösa – och publiken så otålig – på Wembley sedan Kroatien-debaclet att det för tillfället faktiskt kan vara bättre för England att spela på bortaplan.

**********

Kroaterna har tagit tillfället i akt och hånat engelsmännen inför den här matchen. Vedran Corluka har sagt att England inte är bättre nu än under Steve McClaren (the ultimate insult!) medan en tidning har gjort en karikatyr på det engelska landslagsemblemet.

Det har ju tre lejon på sig i normala fall men tidningen i Kroatien har ersatt dem med… två söta katter och ett gråtande lejon.

Let the game begin…

**********

Många intressanta kommentarer om gårdagens Carragher-blogg. Den här, från "Jay Jay", var en av de bästa: ”I övrigt är Carra kung. Han säger vad han tycker och känner och hymlar inte med det. Sen kan hans inställning såklart påverkats av att han inte fått chansen från start så många gånger i landslaget.”

**********

Signaturen "Fyra tre tre" undrar vad jag hjälpte Jonathan Wilson med i hans utmärkta bok Inverting the pyramid och det var något så simpelt som en norsk laguppställning i någon match under 90-talet (föga överraskande så körde norrmännen 4-5-1 i den matchen…)

Publicerad 2008-09-10 kl 11:06
Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå