Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Cechs attack mot Robinho och Liverpool-United

Christensons blogg

Två kanonmatcher till helgen här i England: Manchester City-Chelsea på lördagkvällen och Liverpool-United på förmiddagen.

Vi börjar med City-Chelsea (även om engelsk media inte pratar speciellt mycket om City-Chelsea utan istället föredrar Robinho-Chelsea.

Och de har fått vatten på kvarn efter Peter Cechs uttalande om Robinho, som ju valde att gå till City istället för Chelsea i slutet av augusti. Det här blir Robinhos första match mot City (även om jag tror att han kommer att inleda på bänken).

Så här sa Cech: -På morgonen så säger han (Robino) att han älskar Chelsea och att han vill skriva på för Chelsea och vara en del av klubben. Men några timmar senare skriver han på för en annan klubb…

Annons

-Det var hans beslut men nu behöver han spela bra för City och vi i Chelsea vill visa honom på lördag att han inte gjorde ett bra val (när han skrev på för City).

**********

Liverpool-United på lördagförmiddagen. Det är sådana här matcher som Liverpool måste vinna för att ha en chans… nej, jag klarar inte att fullborda den meningen… Ha ha ha.

Liverpool kommer ju inte att vinna. Utan Fernando Torres eller Steven Gerrard i toppform (eller ens på planen efter skador, fortfarande oklart).

Hur har det gått för Liverpool i ligan mot United sedan Rafael Benitez tog över?

Let’s have a look

Matcher mot United: 8
Förluster: 7
Oavgjort: 1
Segrar: 0

**********

Jag har inte riktigt lyckats följa den här storyn men tydligen har Sir Alex Ferguson sagt att Robbie Keane kostade alldeles för mycket pengar och att irländaren inte alls är värd 280 miljoner kronor.

Annons

Liverpool legenden Ian St John tror däremot att Keane kommer göra sitt första ligamål mot United och vinna matchen åt Liverpool.

Den som lever får se.

**********

Den här veckan har vi ju sett Gianfranco Zola ta över tränarjobbet i West Ham (Newcastle, om ni undrar, har inte brytt sig om att anställa någon ny tränare) och det ska bli mycket intressant att se hur det går för italienaren.

Han är en av de få spelare som fans från i stort sett alla Premier League lag tycker bra om. Ett geni på fotbollsplanen helt enkelt (kolla in den här länken till exempeleller den här).

Zola har lovat att laget ska spela anfallsinriktad fotboll och hoppas att the Hammers så småningom ska kvalificera sig för Champions League fotboll med honom som tränare.

Annons

Dream on, säger jag. West Ham har visserligen lovat Zola att han har pengar att köpa spelare för (vilket inte Alan Curbishley fick) men jag tror inte att det finns speciellt mycket pengar kvar i klubben.

Speciellt med tanke på nyheterna idag att företaget som sponsrar klubben, XL, håller på att gå i konkurs…

**********

Arsenal möter Blackburn borta på lördag och Arsene Wenger har redan sagt åt domarna att ”skydda” hans senaste världsstjärna, Theo Walcott. –Bra för Theo att få göra ett hat-trick för landslaget men titta nu så ska ni få se att han blir nersparkad av motståndarna.

kanske bäst att Wenger sätter på sig sina egna glasögonen, han brukar ju ha problem att se vissa incidenter på planen (fast det kanske bara är när hans spelare gör något fult…)

Annons

Förra året anklagade Wenger Blackburn för att ha ”a desire for violence” mot hans spelare.

Kan bli en tuff match på Ewood Park den här säsongens också, man jag utgår från att Arsenal vinner.

**********

Howard Jones på BBC Breakfast i morse. Ser stark ut. Måste vara över 50 nu, surely? Arbetar fortfarande som artist och drömmer fortfarande om att få en listetta i England.

Ja, jag blev förvånad också men tydligen var klassikern What is Love bara tvåa…

och för alla er andra som växte upp på 80-talet: What is love? i sin helhet…

**********

Eftersom det är helg så avslutar jag två roliga youtube-klipp. Det första är det här. Ha ha ha. Vad händer egentligen med domaren?

Annons

Och det här är en riktig klassiker i England. Kolla hur förbannad Harry Redknapp blir. Han är så arg att han skakar och inte ens kan svara på frågan. Lysande. Killen som sparkar bollen till honom såldes tydligen till Northampton några månader senare.

Trevlig helg.

Publicerad 2008-09-12 10:56

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto