Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Kan Chelsea verkligen spöa United med 5-0 igen?

Christensons blogg

Ha ha ha. Lite roligt får man väl med rubrikerna som bloggare?

Klart att Chelsea inte kommer att slå United med 5-0 på söndag – som de gjorde den 3:e oktober 1999 – men om man läser tidningarna här i England så kan man tro att United redan har förlorat matchen.

Kommer ni ihåg 5-0 matchen? Här är den (men se till att ni skruvar ner ljudet på datorn först – musiken till videon är något av det värsta jag hört).

**********

Uppställningarna den dagen:

Chelsea: De Goey, Ferrer, Høgh, Leboeuf, Babayaro, Petrescu (Le Saux, 77), Wise (Morris,65), Deschamps, Poyet, Sutton ,Zola (Flo, 69)

Annons

Subs not used: Lambourde, Cudicini

Man Utd: Taibi, Irwin, Berg, Stam, Silvestre, Beckham (Solskjaer, 65), Butt (utvisad, 23), Scholes (Sheringham, 65), Neville, Yorke , Cole (Wilson, 65)

Subs not used Clegg, Van Der Gouw,

Målskyttar den dagen: Poyet 1, Sutton 16, Poyet 54, Berg 59(självmål), Morris 81.

**********

Jes Høgh? Bernard Lambourde? Michael Clegg? Mark Wilson? Jösses, vilka namn.

**********

Ska bli oerhört intressant att titta på matchen på söndag. Det är många som tror att United inte kan vinna ligan om man förlorar på Stamford Bridge – men det stämmer naturligtvis inte. Och dessutom så spelar ofta United som bäst när alla tror att de ska förlora.

**********

Signaturen ”Åby” skrev efter förra bloggen att jag borde skriva mer om de lägre divisionerna här i England och det har han ju rätt i. Jag ska försöka bättre mig angående det (även om huvudrapporteringen naturligtvis måste ligga på Premier League).

Annons

Det påminner mig om att jag lovade signaturen "Pelle" att jag skulle skriva om de fria agenter som klubbarna kan plocka upp men eftersom jag inte kan komma på fler än Ronaldo och Stephen Appiah så får jag kanske lägga ner den idén.

**********

På tal om Championship: Idag så irriterar jag mig något fruktansvärt över rapporterna att QPR har höjt sina biljettpriser. Som ni kanske vet så är ju QPR:s ägare rikare än Roman Abromivtj.

Så varför inte sänka biljettpriserna istället så att man säljer ut Loftus Road, får drag på matcherna och får fler låginkomsttagare intresserade av fotboll igen?

De dyraste biljetterna kostar nu 700 kronor. För matcher mot Derby, Norwich och Doncaster. Helt sjukt.

Annons

Skrämmande utveckling. Inte konstigt att Premier Legaue och Championship går en osäker framtid till mötes. Medelåldern på åskådarna blir bara högre och högre och när de blir för gamla så har vi en generation framför oss som aldrig har haft råd att gå på toppfotboll.

Och klubbarna har bara sig själva att skylla.

**********

Däremot går det bra på planen för QPR just nu. Man ligger fyra i the Championship och Iain Dowie och klubben har handlat smart. Anfallaren Dexter Blackstock har kallats den nye Andy Johnson – och det är lätt att förstå varför: 22-åringen har gjort fem mål på sju matcher i år.

Målkungarna i divisionen är annars Wolves som har gjort 18 mål på sex matcher, ett snitt på tre mål per match alltså. Mick McCarthy har några härliga spelare till förfogande: Sylvain Ebanks-Blake, Michael Kightly, Chris Iwelumo m fl.

Annons

På lördag möter Wolves överraskningslaget Preston på bortaplan medan QPR tar sig an Coventry på Ricoh Arena.

**********

Standarden på vissa tabloiders rapportering här i England verkar inte vara på uppgång direkt. Snarare, tyvärr, på nedgång.

The Mirror hade nyligen en stor artikel om hur Wayne Rooneys lagkamrater, med Rio Ferdinand i spetsen, har börjat kalla honom Bobby Charlton eftersom han håller på att bli skallig.

Är det verkligen stoff för en artikel i en stor dagstidning? Knappast. Men så är det här i England

**********

Kan knappast vara så kul för Rooney heller att läsa något sådant i en av dagstidningarna. Han må ha mycket pengar och han må vara bra på fotboll men annars är han ju trots allt bara en 22-årig pojke.

Annons

Men han kanske är härdad. Han får ju stå ut med en hel del på bortamatcherna där fansen sjunger antingen ”He’s fat,he’s red he’ll take your gran to bed, Rooney, Rooney” eller ”He’s fat, he’s bald, he likes his women old, it’s Rooney it’s Rooney.”

Och kanske blir det Rooney som tystar Chelsea-fansen på söndag. Det har varit snack om att han till och med kan petas men kolla bara på de här 10 målen. Vilken fantastisk fotbollsspelare.

**********

Avslutar med en fråga: Häromdagen satt vi på the Guardian och diskuterade vem, före Theo Walcott, var den senaste Arsenal-spelaren som gjorde mål för England.

Någon av er som vet? Linhem?

Och i vilken match slog denne spelare till?

Annons
Publicerad 2008-09-19 10:38

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto