Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Helgens största vinnare? Arsenal

Christensons blogg

Här i England så pratar alla om Chelsea-United och Nick Faldos bedrövliga insats som Ryder Cup kapten idag.

Chelseas tränare Big Phil Scolari har sagt att Uniteds spelare inte visade tillräckligt mycket respekt för domaren och det var därför sju United-spelare blev varnade. Lite magstarkt av en man som har John Terry och Ashley Cole i truppen…

Scolari är dock helskön. Efter matchen blev han frågad om Chelsea skulle ha haft en straff när Florent Malouda och Edwin van der Sar krockade så skakade han på huvudet och sa: I don’t think, I don’t think.

Ärligt. Härligt.

**********

Domaren Mike Riley var katastrofal. Sju gula till United och ett till Chelsea? I en match som inte ens innehöll något fult spel.

Annons

Och vad gjorde Ferguson i andra halvleken? Behöver man verkligen en trött Dimitar Berbatov, en matchotränad Cristiano Ronaldo och Wayne Rooney på planen när man leder med 1-0 borta mot Chelsea?

**********

John Terry var usel. Hade kanske varit bättre om han hade varit avstängd… Alex imponerade när han hoppade in och jag tyckte Jonny Evans gjorde bra ifrån sig också.

Wes Brown petad för Evans och/eller Gary Neville. Intressant…

Skadenyheter på Deco och Rivardo Carvalho idag. Viktigt för Chelsea.

**********

Fantastiskt spel av Arsenal borta mot Bolton. Efter Fulham-förlusten undrade jag vilket Arsenal vi skulle få se den här säsongen – och det verkar som om vi ska få se ett fantastiskt fotbollslag med många unga, talangfulla spelare.

Annons

Alexandre Song imponerade, Gael Clichy likaså (före han blev kapad av monstret Kevin Davies), Theo Walcott imponerade när han blev inbytt, Aaron Ramsey likaså.

**********

Kontrasten mellan Arsenal och Liverpool kunde inte varit större. 0-0 hemma mot Stoke var en riktig missräkning för Rafa Benitez. Visst, Steven Gerrards bortdömda mål skulle ha godkänts men Stoke hemma ska man bara slå med 2-0 eller 3-0 om man vill vara med och slåss om ligatiteln.

**********

Kul att se Sunderlands Michael Chopra göra två mål i 2-0 vinsten mot Middlesbrough. Tydligen så har anfallaren grova spelbroblem och har dessutom gått igenom en äktenskapskris.

Vad gjorde tränaren Roy Keane då? Gav honom en vecka ledigt och sa: Vi ger dig vårt stöd till 100 procent och vi kommer att göra allt för att hjälpa dig. Kom ihåg det.

Annons

Ungefär som Chelsea stöttade Mark Bosnich och Adrian Mutu när de hade stora problem… Ha ha ha.

**********

West Ham imponerade i 3-1 vinsten mot ligans mest pinsamma lag just nu, Newcastle United. Scott Parker verkar vara på väg mot storformen igen, Julien Faubert – 90 miljoner kronors förvärvet som gick sönder direkt när han kom sommaren 2007 – spelade från start som högerback – och David Di Michele var suverän framåt.

Ska bli mycket intressant att följa Gianfranco Zola som West Ham tränare. Klubbens mest framgångsrike tränare, Ron Greenwood, spelade ju också för Chelsea före han blev ett tränare på Upton Park. Ett gott tecken…?

Newcastles Fabricio Coloccini var katastrofalt dålig. Värd 110 miljoner kronor? Knappast. 110 pence som det ser ut just nu…

Annons

**********

Och vad ska man säga om City? Krossade visserligen Portsmouth med 6-0 men då måste man tänka på att Pompey ställde upp med ett tremanna försvar med Younes Kaboul som central back…

Elano, Jo och Robinho var härliga att skåda men det är en sak att spela ut Portsmouth i September-solen och en helt annan att möta Blackburn borta en iskall januarikväll.

Mycket snack om brassarna naturligtvis men vi ska inte glömma att Shaun Wright-Phillips och Stephen Ireland var lysande.

Utmärkt start för City men jag undrar om det håller hela vägen. Den här säsongen i varje fall.

30 november: City-United…

**********

En helt otrolig incident i andraligan, the Championship, den här helgen (och då tänker jag inte på det faktum att nyrika QPR förlorade med 1-0 borta mot Coventry).

Annons

Nej, i matchen mellan Watford och Reading så ”godkände” domaren Stuart Atwell ett mål efter att bollen inte ens varit i närheten av målet. Skandal.

Bollen rullade ut för en inspark, 22 spelare och huvuddomaren vände sig om för att invänta insparken då linjedomaren börjar vifta med flaggan som en galning.

-Det var mål, säger han till Atwell, som då kände sig tvingad att blåsa för mål.

Watford-spelarna – naturligtvis – var helt rasande och tränaren Aidy Boothrooyd sa: – Det är det värsta jag har sett. Det är som ett UFO skulle landa mitt på plan. Jag, menar det händer ju bara inte.

Jag kan bara hålla med.

**********

“Spurs sell their way to rock bottom” var rubriken i söndagens Observer. Och det var före 0-0 hemma mot Wigan…

Annons

**********

Och så svaret på fredagens fråga: Vem, före Theo Walcotts hat-trick, var den senaste Arsenal-spelaren som gjorde mål för England?

Signaturerna Anfield Glory, Sven, M.G., Fektarn, Linhem, Pelle, The Reds, Fyra tre tre hade alla rätt.

Svaret är nämligen Francis Jeffers (men han var inte utlånad till Everton, det var 03/04 säsongen – man ska inte tro på allt som står på Wikipedia…)

Ny fråga i morgon och kanske, kanske en blogg om Doncaster och vad som håller på att hända i Arsenals styrelserum…

Publicerad 2008-09-22 11:11

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto