Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Leeds på väg upp – och liv efter döden för Hoddle?

Christensons blogg

För mig är Leeds United fortfarande ett storlag. Klubben är en av de mest framgångsrika någonsin i engelsk fotboll och Elland Road coh fansen som går dit är några av de bästa i hela landet.

Många av mina äldre kollegor på the Guardian hatar Leeds United på grund av lagets tuffa spelsätt på 70-talet med spelare som Billy Bremner och Peter Lorimer men som med alla andra lag så har hatet blivit mindre ju längre ner Leeds har halkat i ligasystemet…

**********

Nu befinner man sig alltså i tredje divisionen, League One. Men för första gången på kanske 10 år så känns det som om Leeds är på väg uppåt. Man har inga minuspoäng att brottas med (förra säsongen hade man 15 sådana), man har gjort sig av med Dennis Wise, ekonomin verkar vara bättre än på länge och i Gary McAllister har man en lovande och duktig tränare.

Annons

Visst, det kanske inte är så roligt att fortfarande ligga efter Oldham och Scunthorpe i den engelska tredje divisionen men man har bara förlorat en av sju matcher och jag är övertygad om att Leeds spelar Championship-fotboll nästa säsong.

**********

Man har en ung dansk målvakt, Casper Ankergren, som måste vara ligans bästa och anfallaren Jermaine Beckford är ligans vassaste anfallare. Han har redan gjort 11 mål den här säsongen! Går inte Leeds upp den här säsongen så sticker 24-åringen definitivt.

Paul Telfer, den före detta Coventry-försvararen är också där, likaså David Prutton (ex-Forest och Southampton), samt Rui Marquez (Stuttgart och Maritimo).

Att dessa spelare är Leeds bästa just nu (istället för Woodgate, Kewell, Ferdinand, Smith, Bowyer, Harte, Kelly, Dacourt m fl) säger en hel del men, som sagt, det kanske äntligen har vänt nu.

Annons

Och för fansen hoppas jag verkligen att det har gjort det. Klubben måste ha några av Englands mest lojala fans. Det har varit över 20 000 på alla hemmamatcherna (Oldham, Bristol Rovers och Crewe) den här säsongen.

Hur många italienska Serie A lag slår det?

**********

Kaoset på Tyneside fortsätter. Terry Venables (som knappt gjort någon glad sedan EM 1996) tackade nej till att ta över Newcastle så nu kanske det blir Glenn Hoddle som får chansen.

Liv efter (tränar)döden för Hoddle alltså… Kul för en kille som fick sparken från England för sina åsikter att handikappade människor hade straffats för synder de begått i tidigare liv…

**********

Jamie Carraghers kusin har åkt fast för att ha försökt sälja två avsågade hagelgevär…

Annons

**********

Uefa sa nyligen att man skulle ta hårdare tag mot rasism så då kan man bara gråta när man läser att Kroatien får böta 200 000 kronor för de rasistiska påhoppen mot Emile Heskey i Zagreb nyligen. Det är ju ingenting för ett fotbollförbund. Patetiskt.

**********

Hur f-n kan det ha tagit alla inblandade över ett år att komma fram till att ”West Ham hade tagit tre poäng mindre” 2006-07 säsongen om inte Carlos Tevez spelat för laget? Helt idiotiskt. Det hade tagit mig ungefär två minuter.

Men det är ju så i fotboll att hans ersättare också kunde ha gjort mål så det är omöjligt att säga med säkerhet hur mycket han betydde för West Ham den säsongen.

Annons

What a shambles.

**********

Kommer ni ihåg Chris Powell, Charltons vänsterback som Svennis grävde upp ur den obskyra fotbollens värld och tog ut till landslagsuppdrag i början av 2000-talet?

Hur som helst, han la av för några år sedan och var assisterande tränare i Charlton. Så döm av min förvåning när en av tidningarna hade en stor artikel om honom. Han spelar just nu för Leicester – i samma liga som Leeds – och siktar på Championship-fotboll nästa säsong, som 40-åring. Starkt.

**********

Läser till min stora förvåning att ett berg i Wales har uppgraderats från ”hill” till ”mountain”. Märkligt. Kan berg växa så där bara?

Annons

Ja, ja, man får väl säga grattis då.

**********

Helgens matcher och mina tips:

Lördag

Everton-Liverpool 1-1 (det var länge sedan ett Merseyside-derby slutade oavgjort)
Aston Villa-Sunderland 2-1 (Carew-Young-Agbonlahor glänser igen)
Fulham-West Ham 3-1 (Zamora och Paintsil tar revansch på kaos-Hammers)
Man Utd-Bolton 3-0 (dags för United att börja klättra)
Boro-WBA 2-1 (Boro spelar bra fotboll, Alves avgör, read my lips signaturen Respect! :-))
Stoke-Chelsea 0-3 (kommentarer överflödiga)
Arsenal-Hull 6-0 (ditto)

Söndag:
Portsmouth-Tottenham 1-3 (Pompeys försvar har tappat allt)
Wigan-Man City 2-1 (Wigan skulle tagit poäng mot Chelsea hemma, nu lossnar det)

**********

Till slut en fråga: vem tror ni är den sämste skytten i hela Premier League (dvs vilken spelare hade – procentuellt sett – missat målet mest med sin skott före förra helgens matcher)?

Annons

Trevlig helg

Publicerad 2008-09-26 09:53

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto