POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
11å

Hull får Wenger att må dåligt

Chelsea, Liverpool och Manchester United må alla ha vunnit den här helgen men den tillhörde ändå Hull City AFC.

En gigantisk eloge till Phil Brown och hans spelare. Visst, Arsenal förtjänade att få åtminstone en poäng men att som nykomlingen åka till the Emirates med två anfallare – Daniel Cousin och Marlon King – samt Geovanni som offensiv central mittfältare – är imponerande. Och i halvtid sa Brown till sina spelare att han inte var nöjd med en poäng. Vilken inställning.

Och vilket mål av Geovanni! Helt fantastiskt.

**********

Kul att se att en Dawson-brorsa spelar bra för tillfället. Medan Michael Dawson ger Spurs-fansen hjärtattacker så fort han är nära bollen så klev storebror Andy – som har spelat med Hull sedan de låg i fjärdedivisionen – ut och gjorde en stormatch mot Arsenal på the Emirates. Imponerande.

Hull har nu lika många poäng som en annan nykomling, Derby County, tog på HELA förra säsongen.

**********

Det var sista gånger jag tippar helgens matcher. Så här skrev jag i fredags: Arsenal-Hull 6-0 (kommentarer överflödiga).

Dessutom sa jag att Uefa hade bötfälld Kroatien (fel, det var Fifa, tack Johan) och att Casper Ankergren är ung (han har hunnit bli 28 nu). Suck. Jag tar nya tag.

**********

Arsene Wenger var tydligen så förvirrad att han kallade Hull för ”West Brom” efter matchen. Och vad sägs om den här kommentaren: -Det var så mycket som var fel med vårt spel att jag mådde riktigt illa.

Aj då. Det låter som om Wenger kommer att peta några spelare inför Porto-matchen i morgon (tisdag). Undrar hur många av de unga spelarna som slog Sheffield United med 6-0 förra veckan? Ingen av dem spelade från start i lördags.

Oroväckande dessutom för Arsenal att de inte vet när Tomas Rosicky kommer att vara frisk igen. Han är verkligen en spelare som de saknar just nu men det verkar inte som om han kommer att spela i år igen.

**********

Jag har sällan sett ett lag spela med så lite självförtroende som Newcastle just nu. Bedrövligt (även om det blev lite bättre i den andra halvleken). Joe Kinnear ville tydligen snacka med assisterande tränaren Chris Hughton mitt under matchen – men fick inte eftersom han hade en avstängning hängande över sig sedan sitt senaste tränarjobb… 2004.

Ha ha ha. Vissa grejer har fotbollförbundet koll på.

**********

Joe Kinnear har inte ens lett Newcastle i en match men verkar redan ha tröttnat på fansen – som anklagar honom för att vara en ”Cockney” (alltså från London) – samt journalisterna, som undrar var han har hållit hus sedan äventyret med Nottingham Forest för fyra år sedan.

-I am not a fucking mug. I am no fucking Cockney either. I was born in Ireland.

Killen har inte en chans. Fansen associerar honom redan med den hatade Dennis Wise eftersom de är polare sedan Wimbledon-tiden i mitten på 90-talet.

Tony Cascarino skriver i the Times idag att Newcastle definitivt kommer att åka ur. Det känns lite tidigt för en sådan kommentar, men det ser inte bra ut om vi säger så.

**********

Jag undrar vad spelare som Michael Owen och Nicky Butt tänker när de ser sig omkring och undrar hur de hamnade i det här laget. Det kanske är som Romario tänkte en dag när han tittade upp i PSV Eindhoven-omklädningsrummet: -Vad f-n gör jag i samma lag som de här liken?

**********

Chelsea vann med 2-0 mot Stoke och är det lag som har impnerat mest så här långt. Inget snack om saken. Nu hade man lite tur eftersom Rory Delap (mannen med jätteinkasten) inte kunde spela.

Men Luiz Felipe Scolari är ganska skön. Så här sa han om Delaps inkast och målen som Stoke gör på grund av dessa: -It is not beautiful but it is more beautiful to score than not to score.

Det ligger mycket i det.

**********

Boxningslegenden Sugar Ray Leonard peppade Stoke-spelarna före matchen mot Chelsea. Intressant drag av tränaren Tony Pulis. Det fungerade inte den här gången men jag gillar Pulis och hans lite udda ideér.

Det finns en snikås vid Britannia Stadium, ganska charmigt

**********

Aston Villa vann igen och även om det har varit mycket snack om att Manchester City kan ta den fjärde Champions League-platsen den här säsongen så tror jag det kan bli Aston Villa istället.

Ashley Young och John Carew är två av ligans absolut formstarkaste anfallare.

**********

Synd att Mike Riley blåste sönder Merseyside-derbyt. Efter 41 minuter hade han blåst för 22 frisparkar. Och det var inte ens en ful match!

Och Tim Cahills tackling var inte värd en utvisning. Inte en chans. Hoppas bara fotbollförbundet tar sig samman och stryker Cahills röda kort. Annars missar han alltså tre matcher på grund av den tacklingen.

Dessutom var Alvaro Arbeloas spark på Cahill några minuter före det mycket värre. Han var inte i närheten av bollen.

Vad f-n gav Benitez till Fernando Torres i halvlek? Dunder-honung? Usel i den första halvleken – suverän i den andra.

Hur som helst, Liverpool förtjänade att vinna – och jag börjar nästan tycka om Dirk Kuyt som spelare. Hans arbetsinsats är helt ofantlig.

**********

Suverän helg för Olssonarna i Premier League också. Men trots detta så nämner de engelska tidningarna knappt Martin Olsson, trots att han nu har spelat till sig en ordinarie plats i Blackburns backlinje, eller Jonas Olsson, som avgjorde West Bromwichs match mot Middlesbrough med sin bredsida.

Nej, alla rubrikerna handlade om Scott Carsons insats och det faktum att han kanske kommer att få chansen med England igen.

**********

Det finns väl ingen där ute – förutom Rob Styles då – som såg United-Bolton som tycker att United skulle ha haft en straff? Däremot tycker jag inte, som vissa har påstått här i England, att Cristiano Ronaldo filmade. Han ramlade bara helt enkelt när Jlloyd Samuel tog bollen ifrån honom.

-Horrific decision. Rob Styles might get a Saturday off next weekend, sa Alan Hansen på BBC om straffen och jag kan bara hålla med.

Trots detta. Wayne Rooneys mål var ursnyggt och United förtjänade att vinna.

**********

Intressant vecka för West Hams Carlton Cole (som för övrigt spelade några matcher med Gianfranco Zola för Chelsea). Först så var han skadad och åkte fast för fyllekörning längs Embankment nere vid Themsen vid tre-tiden på onsdagsnatten.

Men tre dagar senare är han dock frisk igen och avgör för the Hammers borta mot Fulham. Och efter det säger Zola att han är snart mogen för landslagsspel.

**********

Det verkar inte spela någon roll hur många miljarder Manchester City har, man kan fortfarande inte slå Wigan. Lagen har nu möts sju gånger i Premier League och Wigan har fem segrar och två oavgjorda.

Och man får säga att Wigan har ett av Premier Leagues mest imponerande anfallspar i Amr Zaki (skytteligaledare med sex mål den här säsongen) och Emile Heskey. Måste vara den fysiskt mest skräckinjagande anfallsduon i hela ligan.

Man får dock tycka lite synd om City. Laget skulle ha haft en eller kanske till och med två straffar, dels när Emile Heskey fällde Richard Dunne och dels när Titus Bramble körde över Micah Richards.

Lee Cattermole, tro det eller ej, ”was immense”.

Oroväckande dock för Wigan att huvudsponsorn JJB har stora problem.

**********

Det var väl ganska typiskt att Pompeys Jermain Defoe gjorde mål mot Tottenham igår (tungt för Spurs-fansen på the Guardians kontor just nu med kommentarer som: -Herrejävlar, tio gånger pengarna på att Spurs ska åka ur, det är ju som att sno godis från ett litet småungar…)

Och kan ni tänka er att Christian Gross tog fler poäng i sina första ligamatcher än vad Juande Ramos har gjort nu…

Och nu har Spurs-fansen börjat tröttna. När spanjoren tog ut sin enda anfallare, Roman Pavluychenko, och ersatte honom med Darren Bent, för att fortsätta med 4-5-1 trots att Spurs låg under så fick han en hel del skit från fansen.

**********

Intressant tabell i the Observer igår om ”Ex-Spurs strikers this season”:

Dimitar Berbatov (400 milj kr): Fem matcher – 0 mål
Robbie Keane (280 milj kr): 11 matcher – 0 mål
Jermain Defoe (100 milj kr): 7 matcher – 6 mål

**********

Och til slut – efter något som känns som världens längsta blogg – så tänkte jag avslöja svaret på fredagens fråga: vem tror ni är den sämste skytten i hela Premier League (dvs vilken spelare hade – procentuellt sett – missat målet mest med sin skott före förra helgens matcher)?

Först måste jag erkänna att jag gjorde ett misstag. Det var inte procentuellt, det var helt enkelt hur många skott de hade missat. Sorry about that.

Svaret är, hur som helst, Liverpools Steven Gerrard. Impnerande av signaturerna ’’’Jugovic’’’ och ’’’Gabriel’’’, som gissade rätt och när man tänker på det så skjuter ju karln på allt som rör sig så det är ju inte konstigt att han missar en del.

Intressant att så många gissade på Anderson, Emmanuel Adebayor och Xabi Alonso.

**********

I morgon ska vi se om någon läsare vågar anta utmaningen att skriva fredagsbloggen.

Publicerad 2008-09-29 kl 12:10
Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå