Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Vilka utlänningar ville Svennis värva till engelska landslaget?

Christensons blogg

David Davies arbetade för det engelska fotbollförbundet i 12 år och var en av de viktigaste kuggarna när Sven-Göran Eriksson anställdes som förbundskapten.

Nu har han beslutat sig för att tjäna lite extra pengar vid sidan om och har just släppt en bok med titeln: FA Confidential: Sex, drugs and penalties – the inside story of English football.

Mycket av det som The Daily Mail har haft med i sina utdrag från boken visste vi redan men att Svennis ville ”värva” utländska spelare till det engelska landslaget var nytt (för mig i varje fall).

Tydligen så var Svennis mycket intresserad av att få Carlo Cudicini, Steed Malbranque, Edu och Louis Saha att ansöka om engelska pass för att få spela för landslaget.

Annons

Men han fick inte igenom sin vilja eftersom målvaktstränaren Ray Clemence trodde att ett sådant drag skulle knäcka de engelska målvakternas självförtroende medan Saha och Edu fick göra sina debuter för Brasilien och Frankrike i den vevan.

**********

Är det verkligen rätt att försöka ”värva” spelare till ett landslag? Själv tycker jag inte det. Jag har visserligen inget emot att Mauro Camoranesi spelar för Italien eller Marcos Senna spelar för Spanien men om alla börjar ”värva” spelare så kommer ju landslagen att förlora sina identiteter.

**********

Och fanns det verkligen inga bättre spelare i Premier League som Svennis kunde ha värvat?

**********

Arsenal var tillbaka i gammal god form igår kväll mot Porto och krossade de portugisiska mästarna med 4-0. Självförtroendet var tillbaka och spelarna var fokuserade.

Annons

Vilket Arsenal får vi se mot Sunderland borta på lördag?

**********

United krossade Ålborg med 3-0 och det var stundtals rena lekstugan. Ålborg-fansen hade slängt upp en banderoll med texten ”Welcome to Hell” men vår (the Guardians) reporter på plats antog att den var ironiskt menad. United blev nämligen behandlade som kungar.

Två mål för Dimitar Berbatov och även om det var ganska stressigt på jobbet så tror jag tamigfan att jag såg bulgaren le när han hade gjort sina mål. Var det verkligen så?

**********

Mycket intressant att Sir Alex Ferguson lät 18-årige brassen Rafael da Silva spela från start istället för Wes Brown som högerback med kommentaren ”this boy has got something special”

Annons

**********

Tunga skadenyheter för United dock. Paul Scholes är borta i två månader med en knäskada medan Wayne Rooney och Rafael Da Silva också utgick.

**********

Vår grävande reporter Matt Scott hävdar att Uniteds väntelista på säsongsbiljetter har krympt med oroväckande fart de senaste åren. Kan det verkligen vara så att vanliga United-fans inte längre har råd att köpa säsongsbiljetter?

Och hur länge dröjer det före United inte säljer ut en hemmamatch? Kommer det någonsin att hända igen?

**********

Portsmouth är rasande på Tottenhams fans efter de förutmjukade fd Spurs-spelaren Sol Campbell med homosexuella nidvisor under i stort sett hela matchen i söndags. Polisen här i England beklagade att man inte kunde arrestera någon eftersom man inte såg vem som sjöng vad – men jag tror inte att vi har hört det sista om det här.

Annons

**********

Sir Alex Ferguson sågade pressen jäms med fotknölarna i tisdags och sa att han ”aldrig mer kommer att hjälpa journalisterna i det här landet”. So what is new in that?

Ferguson pratar fortfarande inte med BBC så på lördagkvällarna får vi nu Mike Phelan istället för Carlos Queiroz, Herre Gud. Däremot så har Harry Redknapp avslutat sin bojkott av BBC.

**********

Starka rykten här i England om att Spurs kommer att säljas inom kort. Evertons ordförande, Bill Kenwright, letar också efter en köpare eftersom klubben har växande skulder, men har hittills haft problem att hitta intresserade parter.

**********

Två artiklar från onsdagens the Guardian som jag tycker ni ska läsa om ni har tid.

Annons

Den första handlar om Javier Mascherano och vad som driver honom på planen.

Den andra handlar om Chelseas motståndare i Champions League ikväll (onsdag), rumänska CFR Cluj, som slog Roma i första matchen.

**********

Till slut är jag alltså ute efter en läsare som kan/vill skriva fredagens blogg. Har redan fått en hel del förslag men mejla gärna några rader om vad ni vill skriva om före klockan åtta onsdag kväll till marcus.christenson@guardian.co.uk så ska jag välja en gäst-bloggare före kvällens slut.

Krönikan vill jag sedan ha vid midnatt på torsdag kväll så lägger jag upp den på fredag vid lunchtid.

Publicerad 2008-10-01 02:20

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto