Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Vad är det som händer? Zlatan hyllas i England?

Christensons blogg

Zlatan Ibrahimovic har ofta blivit sågad i den engelska pressen. Och eftersom han inte varit bra mot Arsenal (för Juventus) eller Liverpool (för Inter) i Champions League och dessutom var skadad när många granskade honom i VM 2006 så har jag kunnat förstå varför.

Det var bland annat under VM i Tyskland som Martin O’Neill kallade honom för ”världens mest överskattade spelare” och ni kommer väl ihåg The Daily Mails Des Kellys attack på Zlatan från februari i år då han anklagade svensken att spela som ”avloppsvatten”.

**********

Det är därför jag med stor lycka läser en krönika av min kollega på the Guardian, Rob Bagchi, där han hyllar Zlatans klackmål från i helgen. Han har till och med med ett citat från Björn Ranelid.

Annons

Läs hela artikeln här (första halvan handlar om Zlatan) men läs även, om ni orkar, kommentarerna. Väldigt intressant att se vad icke-svenskar tycker om vår fantastiska anfallare.

**********

Kan inte låta bli att ta med det här citatet från Karren Brady, Birmingham Citys verkställande direktör, som har sålt sin man Paul Peschisolido, inte bara en gång, men två gånger!

Hon fick frågan om hon någonsin har gratulerat Peschisolido när han gjort mål mot Birmingham.

–Nej, Herre Gud. Jag var riktigt arg varje gång. Jag har sålt honom två gånger (som verkställande direktör) eftersom klubben har behövt pengarna, men det har inte påverkat vårt förhållande.

Annons

-Han är från Kanada så han fattar inte bättre. När jag sålde honom till Stoke så sa jag åt honom att det var närmare London och att han skulle få en fantastisk tid där…

**********

Jag undrar om inte alla pengarna har stigit Mark Hughes till huvudet trots allt. När han träffade Martin Jol på en stekhet dag förra sommaren och den svettandes före detta Tottenhamtränaren frågade varför han inte tog av sig kostymen så svarade Hughes: -Nej, det kan jag inte. Den tillhör min image.

Que? Varför behöver man ha en ”image” som tränare?

**********

England-Kazakstan på Wembley på lördag och som vanligt har diskussionen före matchen fokuserats på om Steven Gerrard och Frank Lampard ska spela innermittfält tillsammmans.

Annons

Jag förstår inte detta. Det har ju inte fungerat hittills och de har fått så många chanser tillsammans att de båda till och med erkände den här veckan att det var deras fel att England inte nådde EM i Schweiz och Österrike.

Men vem av dem ska man peta? Nästan omöjligt att svara på eftersom Lampard har varit så grymt bra för Chelsea den här säsongen.

Nu blir det väl som vanligt eftersom Fabio Capello konstigt nog vägrade ta med Joe Cole (som troligen hade blivit spelklar till på lördag): Gerrard får flytta ut på en kant (vänstern den här gången eftersom Walcott inte lär petas).

Man förstår ju om Gerrard tröttnar snart.

**********

Annons

Intressant att se hur det går för Jürgen Klinsmann – som Liverpool-ägaren Tom Hicks ville se som ny tränare istället för Champions League vinnaren Rafael Benitez – och Martin Jol, som ju sparkades av Spurs efter två femteplatser i ligan.

Jols Hamburg leder ligan med 16 poäng efter sju matcher (trots att man sålde Rafael van der Vaart och Vincent Kompany i somras) medan Klinsmanns Bayern München har tagit nio poäng på sju matcher och förlorat hemma mot Werder Bremen med pinsamma 5-2.

**********

Det var många, efter förra bloggen, som frågade efter en genomgång av de engelska klubbarnas ekonomi och den får jag ta på fredag tillsammans med de sjuka ramsorna om Sol Campbell.

Annons

Men det är inte bara skulderna som oroar. Det faktum att Premier League är så dyrt att gå på nu gör att en hel generation saknas på matcherna nuförtiden. Unga fans har helt enkelt inte råd att gå längre. Det gör att genomsnittsåldern på Premier League-åskådarna bara blir högre och högre.

Det går väl an nu men tänk när de nuvarande fansen blir 55-60 år och inte orkar gå längre?

**********

Och lägger man till sämre ekonomiska tider för de flesta så får man dessa skrämmande siffror från några av den här säsongens matcher (siffran efter visar antal åskådare jämfört med samma match förra säsongen).

Annons

Sunderland v Arsenal -7603
Everton-Newcastle -5787
Newcastle-Blackburn -5861
Villa-Sunderland -4234
Blackburn-Man U -2995
Fulham-West Ham -1334
West Ham v Bolton -152
Chelsea-Villa -93
Man City-Liverpool -41

Man Utd-Bolton +8
Bolton-Arsenal +263
Wigan v Boro +2799

**********

Tack för ris och ros den senaste veckan. Jag blir hemskt glad när någon skriver att de till och med ser bloggen som dagens höjdpunkt eller jämför den med ett Uwe Rösler mål för City (vilken ära!). Det får mig att fortsätta med stor glädje.

Ris kan dock vara lika viktigt och jag hoppas det var färre särskrivningar i den här bloggen än tidigare, Oba? 🙂

Så här skrev Oba igår: ”Nog för att inte bloggar korrekturläses särskilt noga, men i ditt fall verkar det snarare handla om genuin okunskap. Du är väl ändå någon form av journalist till yrket, och borde veta att man inte skriver isär i svenska?”

Annons

Hmmm. Jag får nog erkänna att det har smygit in en och annan särskrivning i min svenska efter 12 år i England men faktum är att det inte håller som ursäkt. Skärpning.

**********

”Du är väl ändå någon form av journalist till yrket?”

Ouch.

**********

Och Ryan Nelsen ska det naturligtvis vara.

**********

JBBergman: Jag antar att jag inte riktigt ser Joe Cole som en kantspelare trots att han ofta spelar där.

Behövde jag dock välja mellan Cole och Ashley Young just nu så tror jag faktiskt att jag skulle välja Cole.

Publicerad 2008-10-09 00:52

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto