Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
10å

Spursfansen är ju helt sjuka

Jag har länge tänkt skriva en blogg om Tottenhamfansens hat och sånger mot Sol Campbell. Jag har inte vetat exakt vad de har sjungit tidigare men efter matchen mot Portsmouth nyligen så har många tidningar här i England diskuterat ämnet.

Så här sjöng fansen (och enligt några av mina läsare så har det här pågått sedan han flyttade från Spurs (eller åtminstone sedan han lämnade en Arsenalmatch i halvtid, vilket startade rykten om att han hade psykiska problem). Det har också cirkulerat rykten om att han är homosexuell.

Sol, Sol, wherever you may be,
Not long now ’til lunacy,
and we couldn’t give a fuck,
when you’re hanging from a tree,
Judas c*nt with HIV

**********

Sol, Sol, var du än är,
Inte långt till galenskap,
Och vi bryr oss inte ett skit,
När du hänger från ett träd,
Judas f*tta med HIV.

**********

Det är ju helt sjukt. Helt sjukt.

OK, jag kan förstå att fansen är arga för att han – efter att ha varit kapten för Tottenham och fått hela sin fotbollsutbildning där – skrev på för Arsenal utan att Spurs fick ett enda öre sommaren 2001. Så, tycker jag, gör man inte.

Då gör man som Steven Gerrard eller Wayne Rooney till exempel. Man väljer helt enkelt bort United och Liverpool som alternativ.

**********

Jag menar, det måste ju vara många av de här Tottenhamfansen som har syskon eller småbarn hemma som de går hem och umgås med/kramas med.

Skulle de tolerera att någon sjöng något liknande om deras närmaste? Skulle inte tro det.

Och det är möjligt att Sols fyra-årige son, Joseph, var på Fratton Park på den matchen och hur lång tid tar det före han frågar vad det betyder eller blir mobbad i skolan?

Men framför allt. Det handlar ju trots allt om en männsiska här. Människan Sol Campbell. Man kan helt enkelt uppträda så mot en medmänniska.

**********

Men nu är det ju inte bara Tottenhamfansen som är så här sjuka (och det ska dessutom påpekas att det är långt ifrån alla Spursfans som sjunger den här Campbellsången).

Manchester City fansen har sjungit, i varje fall tidigare, hemska sånger om the Busby Babes och Münchenflygkraschen. Unitedfansen har sjungit om Hillsborough- och Heysel-katastroferna när de har mött Liverpool och Liverpoolfansen sjöng om Alan Smiths hemska skada när de mötte United.

Summa summarum. Det finns idioter i de flesta klackarna och det är synd eftersom det är klackarna som får matcherna att leva här i England. Vad vore Anfield utan the Kop till exempel?

**********

Det har varit mycket snack om Premier League lagens skulder de senaste dagarna. Jag läste en mycket intressant artikel i The Daily Mail där de går igenom klubbarnas skulder (de flesta från finansiella året 2006-07 eftersom 2007-08 inte kommit ut än).

Ta en titt här så får ni se.

Det är intressant att lag som West Brom – som jag börjar gilla mer och mer – och Hull har minst skulder i hela Premier League.

Man kan väl också konstatera att United och Chelsea har överlägset mest skulder och skulle få det svårt att vara med i Champions League om Uefa ändrade reglerna (som det har varit snack om).

Men som det är just nu så har United och Chelsea inga större problem. Chelseas skulder är i stort sett ett ”vänligt” lån från Roman Abramovitj medan the Glazers inte lär lämna ifrån sig guldgruvan United i första taget.

Och även om de gjorde det så kommer det att finnas många, många affärsmän där ute som skulle vilja sätta klorna i klubben, skulder och allt.

**********

Värst är det naturligtvis för West Ham och klubbens isländska ägare Björgolfur Gudmundsson. Gordon Brown har i stort sett förklarat krig mot Island och isländska affärsman här. Han har till och med sagt att han vill frysa alla isländska tillgångar med antiterror-lagar här eftersom den isländska regeringen har vägrat att betala engelska sparare, kommuner och företag som hade pengar i Icesave (Landsbankinn) och Kaupthing.

Jag tor Gudmundsson kommer att få sälja West Ham väldigt, väldigt snart. Och om han inte klarar det så vet jag faktiskt inte vad som kommer att hända.

Det kan till och med så att klubben går bankrutt, som Fiorentina gjorde.

**********

Ja just det. Vi har ju VM-kval i morgon (lördag) också. Jag tänkte inte skriva så mycket om den matchen eftersom jag utgår från att England slår Kazakstan ganska enkelt på Wembley.

Det mest intressanta är väl att se hur det går för Frank Lampard och Steven Gerrard på mittenmitt. Dessutom tycker jag det är kul att Emile Heskey plötsligt är given i det engelska landslaget.

En hårt arbetande, ärlig, down-to-earth fotbollsspelare som faktiskt är fruktansvärt nyttig.

**********

Kan inte låta bli att ta med den här kommentaren från Angelica eftersom det var precis det här var ute efter när jag började skriva bloggen för ett år sedan

”Jag har börjat läsa din blogg och det har gjort att även utanför matchtider har mitt intresse (för fotboll) vuxit. Den är lättläst, lättförstålig och ändock på en nivå så att en nybörjare som mig själv kan diskutera med mer erfarna fotbollsfantaster. Och ibland till och med ha ett vinnande argument.”

**********

Signaturen ”OG”! Här är en artikel om Gabriel Agbonlahor från dagens tidningar. Själv kan jag väl säga att han är grymt bra, grymt snabb och grymt målfarlig men att han inte är en engelsk landslagman än. Han saknar mognaden och taktik-tänkandet för att platsa just nu. Men det kan ju komma.

Och till den anonyma läsare som skrev: ”Och blogga oftare och längre om du kan”.

Jösses. Jag skriver ju så att fingrarna blöder… Ha ha.

Ha en trevlig helg.

Publicerad 2008-10-10 kl 10:40
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons