Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Ett enda misstag – sedan buades Ashley Cole ut

Christensons blogg

England slog Kazakstan med 5-1 men faktum är att Fabio Capellos lag kunde ha tappat poäng hemma på Wembley. Efter den magnifika triumfen i Zagreb så bjöds vi återigen på en medioker tillställning från Englands stjärnor. Jo, det blev 5-1 till slut men Kazakstan borde ha tagit ledningen och det stod 2-1 fram till den 76:e minuten.

Och troligen var det Steven Gerrards återkomst till laget som förstörde allt. Som vi alla vet vid det här laget – alla utom Capello verkar det som – så kan inte Gerrard och Lampard spela tillsammans. Det fungerar inte. Gerrard var skadad mot Kroatien och då hade England mycket bättre balans och rytm än i lördags.

**********

Annars var det mest anmärkningsvärda att Ashley Cole buades ut av stora delar av Wembley-publiken i den andra halvleken. Visst, han gjorde ett misstag, som ledde till Kazakstans mål, men – säga vad man vill om Ashley Cole – han gör alltid sitt bästa för England.

Annons

Han har spelat 68 landskamper för England och gjort – såvitt jag kommer ihåg – väldigt få misstag när han representerat sitt land. Så att bli utbuad av sina egna fans efter ett enda misstag måste vara lite tufft.

Visst, det är många som ogillar Cole för hans girighet och för att han var otrogen mot sin fru. Och visst, att motståndarfansen buar ut honom kan jag väl förstå.

Men jag tycker bara man kan bua ut en egen spelare om han inte ger allt för laget eller, på klubbnivå, om han vill lämna klubben.

**********

Kaptenen Rio Ferdinand var rasande på fansen efter matchen och det finns lite spänningar mellan fansen och spelarna eftersom Frank Lampard också blivit utbuad nyligen. Ferdinand kallade supportrarna ”skamliga” och ”ignoranta” och jag kan väl bara hålla med.

Annons

**********

Hur som helst, målen gjordes av Rooney (2), Ferdinand, Defoe och ett självmål.

**********

Lördagens startelva (4-3-3) med betyg från söndagens tidningar:

James (4) – Brown (6), Upson (5) (för skadade Terry), Ferdinand (7), A Cole (3) – Gerrard (5), Barry (6), Lampard (6) – Walcott (6), Heskey (6), Rooney (8).

Inga höga betyg där inte.

Ferdinand var kapten.

**********

Första halvleken behöver jag inte skriva hem om. Bedrövlig. Och det här alltså mot ett lag som hade petat i stort sett alla sina ordinarie spelare under nye tränaren, Bernd Storck, och ställde upp med en massa U21-spelare.

Svagt.

**********

Wayne Rooney har rakat huvudet och ser ganska grym ut (läskig alltså, inte cool) men det var kul att han fick göra två ganska enkla mål i lördags. Han jobbar alltid stenhårt för laget och nu har han gjort fem mål på de fyra senaste matcherna.

Annons

Och detta trots att han fick spela vänstermittfältare i första halvleken när Kazakstan hade bollen.

**********

Det blev mycket bättre i den andra halvleken då Shaun Wright-Phillips ersatte Gareth Barry och England spelade ett rakt 4-4-2 med Rooney och Heskey på topp.

**********
Theo Walcott då? Hat-trick hjälten från Zagreb som jämförts med Michael Owen (som ju gjorde ett fantastiskt hat-trick borta mot Tyskland 2001) – hur gick det för honom?

Inledde bra, men förutom ett par halvfarliga skott så skapade han inte speciellt mycket.

**********

Nu väntar Vitryssland i Minsk på onsdag.

Publicerad 2008-10-12 13:05

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto