Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Tar Wenger revansch för Aragones rasistiska påhopp?

Christensons blogg

Det må ha gått fyra år sedan Luis Aragones kallade Thierry Henry ”a black shit” flera gånger under en spansk träning (han trodde – underligt nog – att det skulle motivera Jose Antonio Reyes att spela bättre mot Frankrike) men i England glömmer man inte sådana påhopp.

Aragones, Spaniens EM-guldtränare i somras, tränar nu Fenerbahce, som möter Arsenal i Champions League grupp G ikväll, och tidningarna här i England har målat upp det som en match mellan Aragones och Wenger.

Fransmannen, som vanligt, har behållit lugnet, och sa igår: -Kommer jag skaka hand med honom? Ja, varför inte? Jag har pratat med flera spelare som säger att han inte är en rasist. Det han sa var väldigt klumpigt men det som gjorde mig ännu argare var att det spanska fotbollförbundet inte var tillräckligt hårda (Aragones fick böta 30 000 kr) mot honom.

Annons

**********

Arsenal lär ha råd att förlora ikväll och ändå gå vidare – men jag tror faktiskt att kvällens match kan berätta en hel del för oss om årets Arsenal.

Wenger saknar William Gallas, Kolo Toure och Bacary Sagna i backlinjen och nu är det upp till spelare som Cesc Fabregas, Denilson och Samir Nasri att bevisa att man är tillräckligt tuffa för att dominera en bortamatch mot Fenerbahce och det turkiska lagets fantastiska supportar.

Ska bli mycket intressant.

**********

Vad sa Wenger om skadorna i försvaret förresten?

–Det ska inte vara något problem. Vi är att lag som anfallar, inte försvarar.

Ha ha. Störtskönt.

**********

Vissa tidningar – inklusive vi på the Guardian – har försökt att skriva upp kvällens Manchester United-Celtic som ”The Battle of Britain”…

Annons

Men när man tittar på lagen och inser att Celtics bäste anfallare den här säsongen är Georgios Samaras – som kalladas ”Tragedy” när han spelade för Man City – och är dessutom skadad medan Sir Alex Ferguson kan välja mellan Ronaldo, Rooney, Berbatov och Tevez för sitt tremanna-anfall…

**********

Igår höll Ferguson på att ramla av sin stol på presskonferensen när han fick frågan av en skotsk journalist om ”han och (Celtic-tränaren) Gordon Strachan) är så lika eftersom de spenderar så mycket tid tillsammans?”

Ferguson kunde knappt hålla sig för skratt. Strachan och Fergson hatar nämligen varandra.

Till slut tog han sig samman och sa: -All the time spent in his company? Where have you been all these years?”

Annons

**********

Jag förstår inte riktigt varför vi på the Guardian skickar tre av våra skribenter till Old Trafford ikväll – jag tror United kommer att vinna lätt – men å andra sidan så blev det bara 3-2 till United för två år sedan och dessutom vann Celtic med 1-0 på Parkhead.

**********

Newcastle-Man City 2-2 igår kväll på St James’ och Newcastle höll på att ta andra ligasegern den här säsongen före Stephen Ireland kvitterade med fyra minuter kvar.

Jag tyckte Newcastle förtjänade att vinna med tanke på den tuffa utvisningen på Habib Baye efter 12 minuter. Väldigt starkt att resa sig efter att ha legat under med 1-0 och fått en man utvisad så tidigt.

Annons

**********

Joe Kinnear har lovat att han ska göra Shola Ameobi – som gjorde sitt första ligamål på två år igår – till en ”ny John Fashanu”. Intressant.

Annars har diskussionen om Newcastle mest handlat om Sir Bobby Robsons kommentarer i veckan. Newcastle-legenden, som tog klubben till Champions League, sa så här.

1. Anställningen av Dennis Wise som arbetande från London störde allting. De köpte spelare som Xisco och Igancio Gonzalez och när jag såg dem tänkte jag: Herre Gud, hur ska de klara sig i Premier League.

2 Angående Joe Kinnears svordomsutbtrott mot journalisterna: det var inte rätt. Hur ska lärare förklara något sådant för sina elever? En Newcastle-tränare som pratar på det sättet? Det ska aldrig behöva hända. Att vara tränare för Newcastle är ett jobb som innebär värdighet, integritet och ansvar.

Annons

Bra sagt, Sir Bobby!

**********

Max Sjöblom mejlar med det här You Tube-klippet som är helt lysande (en scouse-kille som härmar Benitez, Gerrard, Carragher, Owen och Crouch). Helt fantastiskt.

**********

Ett annat klipp jag måste bara ta med är det här från Christopher Kviborg angående diskussionen om vilken som är den värsta målmissen någonsin. Går det att slå den här? Ha ha ha.

**********

Championship-laget Doncaster Rovers har lovat att bidra med 130 000 kronor till Doncaster Belles, det äldsta damlaget i England.

Doncaster Belles håller på att gå under om man inte kan hitta 50 000 kronor per månad – men kommer nu åtminstone att klara sig fram till det stundande 40-års jubileumet.

Annons

Solidaritet mellan dam- och herrlag: mer sånt tack.

**********

MR Bet bad om mina tips inför veckans Champions League-duster så jag tar mig an matcherna med engelska lag.

Fenerbahce-Arsenal 1-1
Manchester United-Celtic 3-0

Atletico Madrid-Liverpool 2-1
Chelsea-Roma 4-1

**********

Signaturen "Jools" påpekar mycket riktigt att Jermaine Jenas är ett uselt val som Spurs vice-kapten (Ledley är ju klubbkapten) – men å andra sidan: vem ska vara vice-kapten?

Gomes? Knappast. Bentley? Aldrig. Bent? Inte en chans. Bale? För ung.

Ni ser ju. Det finns inga ledargestalter i laget.

Woodgate är väl enda rimliga kandidaten, eller vad säger ni?

Publicerad 2008-10-21 12:04

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto