Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Elano har ju inte direkt skjutit någon

Christensons blogg

Kul att vara tillbaka från semestern och först av allt måste jag tacka samtliga gästbloggare för deras insatser under de två senaste veckorna.

Har inte hunnit läsa allt eftersom jag kom hem sent igår kväll men det verkar sannerligen som om gästbloggarna har hållit bloggen och debatten vid liv. Stort tack.

**********

Manchester City fick en poäng borta mot Hull City igår vilket i varje fall innebär att Mark Hughes undvek en fjärde förlust i rad i ligan.

Jag vet inte om ni har följt Elano-sagan i Sverige men han satt på bänken i 90 minuter igår – och det var egentligen ingen här i England som var förvånad.

En av orsakerna? Han sa i en intervju nyligen att han var ”besviken och ledsen” att han inte hade fått mer speltid på sistone och att ”fansen behövde veta varför” han inte spelade.

Annons

I samma intervju sa han att Hughes naturligtvis hade all rätt att ta ut vilket lag och spelare han vill och att han respekterar Hughes.

Vad gör Hughes? Han bötfäller Elano runt 600 000 kronor och kommer troligen att sälja honom i januari nu.

What? Får spelare verkligen inte säga någonting nuförtiden? OK, hade Elano sagt att Hughes är en massmördare som inte förtjänar att träna City eller att Hughes morsa är en hora så hade jag förstått det.

Men att bli bötfälld för att säga att man är besviken för att inte spela – då har det gått för långt.

Här är hela intervjun. Förtjänade Elano verkligen att bli bötfälld? Döm själva. Själv tycker jag det är löjligt. Han har ju inte skjutit någon direkt – bara sagt vad han tycker om sin situation.

Annons

**********

Och Robinho som kapten? Jag vet inte, men det känns som en löjlig utnämning. Och det bevisar även Citys problem just nu. När Richard Dunne inte är med så saknar laget ledare.

Stephen Ireland var suverän igår och gjorde båda Citys mål. Kul för killen som har blivit mobbad för sitt han har blivit flintskallig och utskrattad för lögnerna runt grannygate.

**********

Den stora nyheten idag är att Fabio Capello har begärt att Steven Gerrard sluter upp med landslaget inför matchen mot Tyskland på onsdag. Liverpool har sagt att mittfältaren har en bristning i låret – men Capello tror inte på det.

Och jag kan förstå honom. Gerrard spelade hela matchen mot Bolton i helgen och verkade inte skadad när han lämnade planen – men ändå så meddelade Liverpool igår att han kommer att vara borta i 7-10 dagar. 7-10 dagar.

Annons

Hmmm. Det handlar alltså om runt en vecka. Vilket betyder att han kanske kan vara med mot Fulham på lördag…

Tänk om England kollar skadan idag och märker att han eller Liverpool har fejkat skadad…

**********

Tänk att Chelseas 20-årige försvarare Michael Mancienne, utlånad till Wolves just nu, är med i Englands trupp. Han har inte spelat en enda ligamatch för Chelsea. Och Darren Bent är också med. Undrens tid är sannerligen inte förbi…

**********

Den andra Premier League-matchen igår var Everton-Boro och eftersom jag satt i bilen så lyssnade jag på den matchen på radion. Den första halvleken måste ha varit usel eftersom allt kommentatorn pratade om var hur tyst och tomt det var på Goodison Park igår.

Annons

Det är börjar bli ett stort problem för Everton. Fansen har börjat svika laget. Men å andra sidan så har andra klubbar problem också: En kollega på the Guardian sa igår att även Tottenham har haft problem att få matcherna slutsålda.

**********

På tal om Tottenham. Förlust mot Fulham på Craven Cottage efter ett jättemisstag av Heurelho Gomes och matchen summerades briljant av Amy Lawrence i the Observer (Craven Cottage ligger vid Themsens vatten):

Tottenham’s supporters came to the banks of the Thames convinced Harry Redknapp could walk on water. They left wondering how quickly they could chuck their goalkeeper overboard.

**********

En tidning spekulerade till och med över vad Tottenham hade kunnat köpa för de 100 miljoner kronor de spenderade på Gomes.

Annons

2.4 Scott Carsons
4.6 avskedsvederlag till Juande Ramos
46.4 hus för genomsnittspriset här i England

**********

Kommer ni ihåg Callum Davidson? Han har inte alltid haft det så lätt, som till exempel när han blev nedslagen av Dennis Wise på ett av Leicesters träningsläger i början på 2000-talet. Wise bröt käken och näsan på honom.

Hur som helst. Jag blev glad när jag hörde att han fortfarande spelar på hög nivå och låg bakom ett av Preston North Ends mål i 3-1 segern borta mot Blackpool i the Championship igår.

Även Neil Mellor gjorde ett av målen. Kommer ni ihåg honom? Han avgjorde bland annat en match för Liverpool mot Arsenal i slutminuten under 2004-05 säsongen men som sedan behövde operera både knäna och såldes till slut till Preston.

Annons

Men med tanke på att han är en ”poor man’s Nicklas Bendtner” så hade nog inte spelat för Liverpool även om knäna hade hållt.

Kul att det går bra för honom dock.

**********

Man ska aldrig säga aldrig men nog har Arsenal förlorat för många matcher nu för att vinna ligan nu? Fyra förluster efter 0-2 nederlaget hemma mot Aston Villa i lördags och sällan vinner lag ligan om man förlorar fler än tre matcher under en säsong.

Och dessutom har Arsenal kvar att möta Chelsea, United och Liverpool på bortaplan.

**********

Villas mittfältare Steve Sidwell säger att lag i ligan nu har tappat respekten för Arsenal eftersom de redan förlorat mot lag som Hull, Fulham och Stoke.

Annons

-Man kan ladda för en match borta mot Arsenal med vetskapen att man har något att hämta. Om man jämför med Chelsea och United så är de lagen mer kliniska framför mål och gör mål på sina chanser. Så är inte fallet med Arsenal.

**********

United krossade Stoke med 5-0 och det mest intressanta med den matchen var att ungdomarna Darren Gibson och Danny Welbeck fick chansen i andra halvleken. Welbeck gjorde dessutom ett fantastiskt snyggt mål.

Det är inte bara Arsenal som har lovande, unga spelare och i morgon tänkte jag ta med en lista på de 20 mest lovande engelska spelarna som ni kan hålla ögonen på redan nu.

Publicerad 2008-11-17 09:18

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto