Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Kritik mot kapten Fabregas och det fina med Cattermole

Christensons blogg

De flesta så kallade ”experterna” här i England har hyllat Arsene Wengers beslut att utse Cesc Fabregas som kapten (trots att signaturen ”Pelle” alltså ville se Gael Clichy i rollen…) men den utmärkte Henry Winter i The Telegraph är inte lika imponerad.

**********

Det här var rubriken i dagens Telegraph: Captain Cesc? Crazy decision could be costly

Tuff rubrik.

Så här skriver Winter: Cesc Fabregas är en fantastisk människa, en otrolig fotbollsspelare, en enastående förebild och en fin tjänare för Arsenal Football Club. Men han är ingen kapten.

Men genom det riktiga beslutet att frånta William Gallas kaptensbindeln och ge den till Fabregas så har Wenger helt enkelt hängt en kvarnsten på sin bäste spelares högerarm. Helt galet.

Winter skriver att det inte är Fabregas ålder som är problemet – Tony Adams var yngre när han blev kapten – men att pressen kommer att bli för stor för en spelare som är lagets klart bästa.

Annons

Jag säger inte att jag håller med Winter men om ni vill läsa den mycket välskrivna och intressanta artikeln så finns den här.

Winter är en av den engelska fotbollsjournalistikens absoluta stjärnor och vill ni lära er hur man skriver bra på engelska så ska ni läsa hans artiklar.

**********

William Gallas med i startelvan igen mot Dynamo Kiev ikväll på The Emirates. Ska bli mycket intressant att se hur han spelar.

Nio man borta igen för Wenger men visst bör man slå Kiev ändå och gå vidare från gruppen redan ikväll.

Många tidningar tror dock på ett 4-5-1 med Van Persie på vänsterkanten ikväll.

**********

Trolig startelva ikväll: Almunia – Djourou, Gallas, Silvestre, Clichy – Ramsey, Fabregas, Denilson, Song, Van Persie – Bendtner.

Annons

Men jag antar att Van Persie i stort sett kommer att spela som en anfallare.

**********

United har en tuff uppgift borta mot Villarreal ikväll men är ju i stort sett vidare från gruppen ändå. Det verkar ändå som om Alex Ferguson spelar med i stort sett bästa laget ikväll (förutom Edwin van der Sar).

Troligt Unitedlag: Kuszczak – Rafael, Ferdinand, Vidic, Evra – Ronaldo, Fletcher, Carrick, Nani – Rooney, Tevez

**********

Wigan spelade ut Everton igårkväll med Henri Camara som målskytt i 1-0 vinsten. Vad är det som händer med de gamla svenskdödarna förresten?

Först Emile Mpenza i helgen och nu Camaras första mål för a-laget på över två år.

Who’s next? Stuart McCall eller Andreas Herzog?

Annons

**********

Vet inte om ni såg matchen igår men jag tycker alltid det är roligt att se Wigans Lee Cattermole göra en bra match.

Jag vet inte om ni kommer ihåg honom men han är en av Middlesbroughs ungtuppar som har kommit fram de senaste åren. Det var han som kände så mycket för Boro att han bröt ihop i tårar under en 0-4 förlust hemma mot Aston Villa. Det är det jag kallar klubbkänsla.

**********

I somras gick han till Wigan och jag är inte förvånad att Steve Bruce har utsett honom till kapten (i Mario Melchiots frånvaro) trots att han inte ens är 21 år gammal och nyligen blev arresterad för ett mindre bråk på en nattklubb.

Han är en klassisk brittisk mittfältare och jag känner att ligan behöver några sådana spelare. Visst, jag kan sitta och njuta i flera timmar när Xabi Alonso sprider sina fantastiska passningar runt planen eller när Deco gör ett vackert mål på en frispark.

Annons

Men för mig är engelsk fotboll fortfarande – till en stor del i varje fall – spelare som Cattermole.

Men kan han kamma till passningsspelet och bli en engelsk landslagsman? Jag hoppas verkligen det.

**********

Fabregas ”skriver” för the Sun varje vecka och skriver idag att ”By becoming captain it shows how much I’m committed to the club.”

Kanske det ja, men att vara kapten för Arsenal hindrade ju inte Thierry Henry att sticka till Barcelona…

**********

Michael Ballack har tydligen sagt att Liverpool och Arsenal inte är några hot mot Chelsea i kampen om ligatiteln. Bara United. Intressant. Har han inte kollat tabellen på sistone?

**********

Portsmouths ägare Alexandre Gaydamak är tydligen villig att sälja klubben för ett pund… Man kanske ska slå till…

Annons

**********

Jag slog till med en ganska svår fråga igår: Vem har gjort flest inhopp för Liverpool under Premier League-eran?

Många bra svar från er: Steven Gerrard, Harry Kewell, Peter Crouch, Vladimir Smicer, Igor Biscan, Yossi Benayoun, Didi Hamann, Phil Babb, John Arne Riise, Luis Garcia, Jamie Carragher, Ronny Rosenthal och Patrik Berger.

Men det var bara tre läsare som hade rätt, signaturen ”Peter” – som ägnade hela eftermiddagen åt frågan – och ”Kepo”, ”David H”, Korven.

Svaret var nämligen Danny Murphy, numera lagkapten för Fulham.

**********

Stavade fel på Noe Pamarot igårdagens blogg, som signaturen AcKe mycket riktigt påpekade. Slarvigt.

Vaket av AcKe att se det. AcKe verkar vara ett redigerarämne på hög nivå!

Annons
Publicerad 2008-11-25 10:36

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto