Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Dagen då Denis Law skickade ner United i tvåan

12å

På söndag är det dags för ytterligare ett Manchesterderby och uppladdningen inför matchen har kryddats av kommentarer från Alex Ferguson och Wayne Rooney, som har sagt att City inte är värt att bekymra sig om, trots alla pengarna.

ANNONS

Men idag tänkte jag att vi skulle ta en liten historielektion. Det kanske låter otroligt för er ungdomar men 1974 åkte faktiskt United ur högsta division. Det kommer troligen aldrig hända igen men det som gjorde det extra tungt för Unitedfansen var att det var City som såg till att de åkte ut.

Och inte nog med det. Det var en före detta Unitespelare som gjorde det avgörande målet. Med en klackspark. På Old Trafford.

Denis Law var en Unitedlegend. Han spelade för United i 11 säsonger och gjorde nästan 200 mål. Hans smeknamn var ”The King” och han vann Europacupen med laget 1968 (även om han var skadad i semi-finalerna och finalen).

Mot karriärens slut, 1973, gick han till City och i slutet av den säsongen skickade han alltså ner United i tvåan med sin klackspark. Det var en otroligt svår situation för Law. Han såg helt knäckt ut. Kolla in det här youtube-klippet från den matchen.

ANNONS

Ett av de mest berömda målen i engelsk ligahistoria.

Vad får vi se för drama på söndag?

**********

Med tanke på att City vann båda derbyna förra säsongen så kommer Unitedspelarna vara otroligt laddade. Det var som Rooney sa: -Vi må ha vunnit ligan och Champions League förra säsongen men vi är skyldiga våra fans en derbyseger.

Och Dimitar Berbatov har börjat träna igen efter sin skada…

**********

Och så har vi ju Chelsea-Arsenal på söndag också. Föga överraskande så handlar, återigen, de flesta rubrikerna här i England om William Gallas. Han har anklagad Chelsea för att vara ”lögnare” och mycket annat. Här kan ni läsa vad dagens Daily Telegraph har att säga om saken.

ANNONS

**********

Cesc Fabregas är övertygad om att Arsenal kan vinna på Stamford Bridge medan Michael Ballack erkänner att Chelsea ”have been taking it easy” i Champions League.

Det kommer att bli en fascinerande match. Didier Drogba är avstängd. Emmanuel Adebayor och Samir Nasri kan vara tillbaka från skador. Bring it on! Jag tror på ett kryss faktiskt. 1-1 och en jättematch av en tänd Gallas.

**********

Fernando Torres skadad igen. Riktigt tungt för Liverpool och antagligen börjar Rafa Benitez bli orolig nu. Det är ju trots allt tredje ljumskskadan Torres har råkat ut för – den här säsongen. Inte bra.

Fabio Aurelio också skadad så det ska bli intressant att se om Andrea Dossena kan göra bättre ifrån sig som vänsterback än han har gjort hittills. Det såg faktiskt riktigt bra ut i onsdags när han hoppade in i den andra halvleken mot Marseille.

ANNONS

Liverpool möter West Ham hemma på måndag.

**********

Portsmouth höll på att slå Milan hemma i Uefa Cupen igår kväll men efter två sena Milanmål blev det 2-2 till slut.

På the Guardian satt vi och försökte bestämma oss för vilken bild vi skulle ha på framsidan av sportsidorna. Det var ganska svårt. Det fanns några härliga bilder på 2-2-målskytten Pippo Inzaghi men som nattchefen påpekade så såg han ju så j-la euforisk ut efter målet att man kunde tro att han hade avgjort Champions League-finalen – inte kryssat på Fratton Park. Kolla in den här bilden.

Men jag måste säga att jag gillar Inzaghis målfirande. Han må filmaa en hel del och Alex Ferguson sa en gång att han var "född i en offsideposition” men det härligaste som finns i fotboll är ju att göra mål och jag blir så trött på spelare som nästan ser sura ut efter att ha gjort mål.

ANNONS

**********

Stephen Ireland var riktigt bra igen när City imponerade med en 2-0 vinst borta mot Schalke – utan skadade Robinho. Tottenham vann också, 1-0 borta mot NEC Nijmegen efter ett Jamie O’Hara-mål. Måste säga att NEC kanske har det fulaste matchstället i Europa just nu. Eller vad säger ni?

Ireland är faktiskt en av mina favoritspelare i ligan just nu. Man kanske skulle försöka sig på att göra en lista på de 10 bästa mittfältarna i ligan nästa vecka. Undrar var Ireland skulle hamna?

**********

Mest överraskande aspekt av Uefa Cup-matcherna igår: Heurelho Gomes var strålande bra.

**********

I veckan kom då nyheten som alla West Ham-fans fruktade. Det handlar naturligtvis om Tevez-affären. West Ham hade hoppats att skicka fallet till sportdomstolen i Lausanne men fick sin ansökan avslagen.

ANNONS

Det innebär med 90 procents sannolikhet att West Ham kommer att få betala ett enormt skadestånd till Sheffield United – som ju åkte ur Premier League istället för West Ham våren 2007. Tevez var ju felaktigt registrerad och nu kan West Ham få betala Sheffieldklubben upp till 500 miljoner kronor.

Fy f-n vad tungt. Speciellt när man har en isländsk ägare som håller på att gå under affärsmässigt.

Undrar om Gianfranco Zola ångrar sig att han tackade ja till jobbet nu.

**********

Polarn Jörgen berättar att Gordon Ramsey är stor i Sverige också och det är all uppmuntran jag behöver för att berätta om min favoritartikel från veckans tabloider här i England.

ANNONS

Den gifte kocken har tydligen haft en affär med en annan kvinna i sju år och det tog The Sun ungefär en dag att få tag på en annan man som också varit tillsammans med Gordons nya flamma, Sarah Symonds.

Kolla på de här kommentarerna:

Mark Mandelssohn berättar att Symonds var en ”sex-craxed tiger” och att de hade sex nio gånger på sju timmar.

”She would bark orders to me in bed. She really did have the biggest appetite for sex I’ve ever known in a woman. I was scared. In the morning I could barely walk.”

Ha ha ha. Bark orders. I was scared. I could barely walk.

Jag kunde knappt gå.

Fullständigt lysande.

**********

City-United, Chelsea-Arsenal, toppmötet i Championship mellan Wolves och Birmingham och mycket, mycket mer i helgen. Härligt.

ANNONS
Publicerad 2008-11-28 kl 11:11

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto