Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

United – och Histon – helgens stora vinnare

Christensons blogg

United slog City i Manchesterderbyt med 1-0 och det var helt välförtjänt. Det var länge sedan jag såg United så taggade. Wayne Rooney var så lycklig efter vinstmålet att jag trodde att han skulle explodera.

Och det var ju inte svårt att lista ut varför United var så laddade. Vissa personer i City har ju snackat om att det är City som är ”Kings of Manchester” nu med alla färska pengar som cirkulerar i klubben.

Igår var det inget snack om vilka som var Manchesters kungar. United var överlägset.

**********

Vad höll Cristiano Ronaldo på med när han blev utvisad? Första varningen – för en tackling på Shaun Wright-Phillips – var riktigt tuff eftersom jag tyckte att han tog bollen. Vid den andra varningen så tar han helt oväntat med händerna när han lätt hade kunnat nicka in bollen på en hörna.

Annons

Varför gjorde han det? Jag kan bara utgå från att han trodde att domaren redan hade blåst för något.

Men å andra sidan så måste ju domaren varna honom. Han måste ju följa regelboken. Och tänk vilket ramaskri det hade blivit från Cityspelarna och Mark Hughes om han inte hade varnat Ronaldo.

**********

Birminghams tränare Alex McLeish var studiogäst i BBC:s program Match of the Day 2 och hade ett intressant val som matchens lirare: Ji-Sung Park. McLeish nästan dreglade när han pratade om Parks insats – och han hade rätt: sydkoreanen var i stort sett överallt på planen igår.

**********

Cityfansen fick, med all rätt, mycket beröm för förra säsongens match på Old Trafford – 50 år efter München-katastrofen – men tyvärr var München-ramsorna tillbaka igår.

Annons

The Guardians reporter, Daniel Taylor, var inte imponerad. Läs mer här om ni vill (dessutom mycket intressant att se vad läsarna tycker om artikeln.)

**********

United var helgens stora vinnare (i och med Arsenals vinst på Stamford Bridge). Jag är inte övertygad om att Liverpool håller hela vägen och jag tror dessutom att Arsenal har förlorat för många matcher för att vinna ligan.

Då återstår Chelsea och United. United må fortfarande ligga några poäng efter men har redan spelat alla svåra bortamatcher (Chelsea, Arsenal, Liverpool, Villa och City). Chelsea har kvar att mäta United, Arsenal, Liverpool och Villa på bortaplan.

**********

Arsenal slog alltså Chelsea med 2-1 och det var synd att Luiz Felipe Scolari skyllde på domaren efteråt. Visst, Robin van Persie var solklart offside vid 1-1 målet men faktum är att Chelsea inte skapade speciellt mycket på hela matchen. Till och med lagets enda mål gjordes av en Arsenalspelare (Johan Djourous självmål).

Annons

Det var ungefär likadant som i förlustmatchen mot Liverpool på Stamford Bridge. Mycket boll – men förvånansvärt ofarligt framåt.

”The referee tried to kill my team” sa Scolari efter matchen och lovade att i fortsättningen – som Wenger, Ferguson och Benitez – klaga på domaren varje vecka, eftersom det verkar fungera. Synd, som sagt, eftersom Scolari har varit en frisk fläkt så här långt genom att inte kritisera domarna.

Desstuom kunde John Terry mycket väl blivit utvisad för sin tvåfotstackling på Bacary Sagna.

**********

Dominic Fifield skriver idag så här om Chelseas insats i Guardian: Where was the bite? The invention? Where was the unswerving belief in their ability to recover?

Annons

Många frågor. Få svar.

**********

Oerhört starkt av Arsenal att resa sig efter 1-0-underläge på Stamford Bridge. Robin van Persie var lysande (även om jag inte undrar om första målet egentligen var en felträff) och skapade mycket utöver de två målen.

Vad var medelåldern på Arsenals mittfält? 20 eller något (Fabregas, Nasri, Song, Denilson)? Otroligt imponerande.

**********

Det var ingen bra helg när det gällde fansen. På Stamford Bridge så sjöng en hel del Chelsea-fans pedofil-sånger om Arsene Wenger.

**********

Everton slog Tottenham på White Hart Lane – men det var en dyrköpt seger. Både Yakubu och Louis Saha gick sönder. För Yakubu är troligen säsongen över. Dessutom skadade sig unge, otursförföljde James Vaughan förra veckan. Otroligt tungt för Everton och David Moyes, vars lag har börjat klättra i tabellen. Igår, mot Spurs, var man helt överlägsna.

Annons

Spurs krafter verkade ha tagit slut efter ett tungt spelschema på sistone och nu måste man ladda batterierna inför en kvartsfinal i ligacupen mot Watford. På Vicarage Road.

**********

Blackburn förlorade igen (den här gången 3-2 borta mot Portsmouth) och nu ser det riktigt tungt ut för Paul Ince och Martin Olssons lag. Kan mycket väl åka ur.

**********

Johan Elmander gjorde två mål på lördagen när Bolton bortaslog Middlesbrough – men inte fick han några rubriker för det. Allt här i England handlade om Roy Keane och det fakutm att det går riktigt dåligt för Sunderland just.

-Ni kan glömma allt snack om ett bytt kontrakt. Jag frågar mig själv varje dag om jag är rätt man att leda Sunderland. Jag frågade mig själv i morse och jag kommer fråga mig själv i morgon bitti. Den dagen svaret är nej så lämnar jag Sunderland.

Annons

**********

Det var FA cupomgång nummer två för de lägre ligorna här i England i helgen och amatörlaget Histon stod för största skrällen när man slog ut anrika Leeds United med 1-0 (Sorry Olof). Det här var en klassisk FA Cup-match med ösregn, lerig plan och en rejäl skräll. Härligt.

TV-kaneln ITV fick be om ursäkt igår kväll eftersom några Leeds-fansen snott en av bolagets mikrofoner och börjat sjunga ”ITV are fucking shit, ITV are fucking shit” live i tv. Vid ett-tiden på en söndag.

Inte helt uppskattat av alla.

**********

Det har redan varit lottning för FA Cupens tredje omgång och här kan ni se vilket motstånd erat favoritlag fick (om ni inte håller på Leeds förstås…). Histon är dock med på listan.

Annons

**********

Det var toppmöte i the Championship i helgen dessutom och det blev 1-1 mellan Wolves och Birmingham på Molineux. Det var ett resultat som passade båda lagen ganska bra. Wolves är fortfarande etta och Birmingham fortfarande tvåa med sju poäng ner till trean Reading.

Birmingham var bäst i första halvleken och Wolves bättre i den andra. Michael Kighly – en av mina absoluta favoritspelare i ettan – stod för förspelet (tillsammans med Sam Ward) till Sylvan Ebanks-Blake sena kvittering och Kightly är tvåa i assistligan.

Vem leder? Readings tuffe mittfältare – Stephen Hunt.

Sebastian Larsson var inte med. Enligt engelsk media var hans fru dålig. Hoppas verkligen att det inte var något allvarligt.

Annons

**********

Så dagens fråga då: vem tror ni har sprungit offside flest gånger i Premier League den här säsongen (före helgens matcher)?

Han är ganska överlägsen dessutom (27 gånger mot 22 gånger för tvåan och trean på listan).

Publicerad 2008-12-01 09:16

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto