Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Visar Bullard rädsla eller beundran för Duncan Ferguson?

Christensons blogg

Jag gillar verkligen Jimmy Bullard och när jag stötte på det här klippet på youtube häromdagen så bestämde jag mig för att jag måste ta med det i bloggen.

Programledarna i studion har helt rätt: det är inte lätt att avgöra om Bullard visar beundran eller rädsla för den vilde jätten Duncan Ferguson.

Ha ha ha.

**********

Liverpool tappade poäng mot West Ham hemma på Anfield igår kväll och av det jag såg av matchen (större delen av andra halvleken) så var det ungefär som Chelsea på hemmaplan den här säsongen: mycket bollinnehav och lite chanser.

När Steven Gerrard inte är i toppform och Fernando Torres skadad så har Liverpool helt enkelt problem.

Annons

Och vad f-n gjorde David Ngog på planen före Ryan Babel? Babel vill spela i en central roll och är 100 gånger bättre än Ngog. Och varför inte behålla Robbie Keane på planen hela matchen när man ändå betalat nästan 300 miljoner kronor för honom? Spela 4-4-2 med Keane och Babel på topp kanske?

Ibland förstår jag mig inte på Rafael Benitez. Men å andra sidan så är frågan hur Liverpoolfansen ser situationen efter gårdagens match.

Is the glass half-full? – man leder ju ligan trots allt (och som Benitez påpekade så vinner man ju ligan om man bara plockar fler poäng än United, Chelsea och Arsenal från och med nu, ingen dum situation).

Eller…

Annons

Is the glass half-empty? Man har tappet fyra poäng på två hemmamatcher mot Fulham och West Ham.

**********

The Daily Telegraphs Henry Winter, Englands bästa fotbollsskribent, tyckte definitivt att glaset var halvfullt – och hyllade även West Hams målvakt Robert Green:

Det här var hans inledningsstycke i dagens tidning:

Waves of frustration rolled around Anfield on Monday night as West Ham’s inspired keeper, Robert Green, produced a strong of saves to deny Liverpool victory. Desperately missing the finishing finesse of Fernando Torres, Liverpool moved only a point clear of Chelsea at the top of the Premier League but this was two points dropped.

**********

Är Matthew Upson Premier Leagues bästa försvarare just nu? Han har varit lysande på sistone.

Annons

**********

Några saker jag glömde att nämna om Newcastle från helgens 0-0 match mot Middlesbrough. 22-årige försvararen Sebastien Bassong var helt lysande och kanske visar att Dennis Wise och Tony Jiminez vet något om scouting, han var väl en av deras nyförvärv.

Michael Owen var helt bedrövlig och man förstår ju att Fabio Capello inte tar ut honom om han spelar så där. Vår tidning, the Guardian, gave honeom 4 av 10 i betyg och det är sällan vi ger någon så lågt betyg.

**********

Fick mejl och såg på kommentarerna att det finns någon där ute i Sverige som brinner för Reading. Intressant. Vem är du? Hur gick det till?

Hur som helst. Igår slog Reading Coventry med 3-1 och knappade in på Wolves och Birmingham trots underläge med 1-0. Bröderna Hunt (Stephen och Noel) fortsätter att imponera. Måste vara hyfsat skönt för Stephen att kunna spela fram brorsan till sitt åttonde mål den här säsongen.

Annons

Kommer ni ihåg Chris Coleman, den före detta Fulhamtränaren? Hur som helst, det är han som styr Coventry mot ”mid-table mediocrity” i the Championship just nu.

**********

Två kvartsfinaler i ligacupen idag: Burnley-Arsenal och Stoke-Derby.

Stort av Burnley att SÄNKA priserna inför kvällens match. Klubben beslutade sig för att inte ”mjölka” matchen utan att låta så många trogna fans som möjligt att se matchen.

Det slutade med att Turf Moor nu har sålt slut på biljetter för första gången på 15 år. Det blir nog en härlig stämning ikväll. Kan Burnley, som skrällde mot Chelsea i förra omgången, slå till igen? Omöjligt är det nog inte.

Annons

**********

Stokes anfallare Mamady Sidibe erkände i helgen att han sålde knark som ung. Starkt att ta sig ur det och bli professionell fotbollsspelare efter det.

**********

Trevliga nyheter för Everton. Louis Sahas skada är inte så allvarlig som man först trodde och han är nog tillbaka snart.

Jag tror inte det blir något med Henke.

**********

Rykten här i England om att Robbie Fowler är på väg att skriva på för Grimsby när hans kontrakt med Blackburn går ut den här måndaden. Tränare för Grimsby just nu? Mike Newell – en gammal Merseysidepolare.

**********

Det verkar som om gårdagens fråga var den lättaste jag någonsin ställt här på fotbollskanalen.

Annons

Jag undrade vem som hade sprungit mest offside i hela Premier League den här säsongen och Olle, Kepo, David, Tjejen, SG8, Ashburton Grove, Nima, ^_^, Gooner, Pher, Erik van Persie, Arsenal, Peter, Måns P, L, Van Persie, Bettingkungen, Pelle, Vicke Hallon, Moe Bitter, Knarkus, Lindstrand, Anton, Calle, Petter och Martin svarade alla rätt.

Pelle bjöd dessutom på Adebayoff… Småroligt.

Listan (som vi på the Guardian fick från Premier League före helgen) hade följande topp-fyra:

1. Emmanuel Adebayor, 27 gånger
2. Jermain Defoe, 24 gånger
3. Marlon King, 22 gånger
3. Djibril Cisse, 22 gånger

Publicerad 2008-12-02 08:39

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto