Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Helt rätt av Liverpool att stötta Michael Shields

Christensons blogg

Ni kanske såg att Liverpoolspelarna hade t-shirts där det stod ”FREE MICHAEL NOW” på sig under uppvärmningen inför matchen mot West Ham i måndags.

The Kop gjorde dessutom en härlig mosaik på samma tema. Vackert. Supporterkultur när den är som bäst. Titta på bilderna här.

Och som ni kan förstå så var det inte ett försök att få loss Michael Owen från sitt kontrakt med Newcastle, utan något mycket viktigare.

Det är nämligen så att en Liverpoolsupporter, Michael Shields, har blivit dömd till 10 års fängelse för en attack på en bulgarisk servitör för tre år sedan.

**********

Det finns tydligen ganska stark bevisföring som talar mot det 10-åriga fängelsestraff som Shields har tilldelats och en annan Liverpoolsupporter erkände till och med attacken för något år sedan – men ändrade sig sedan.

Annons

**********

Hur som helst så tycker jag det är härligt att Liverpool stödjer en kampanj som betyder otroligt mycket för fansen och staden. Jag kan tänka mig att det finns många andra Premier League-lag som inte vågat göra något sådant.

Shields föräldrar tilläts dessutom att vädja till justitieministern Jack Straw från innerplan i måndags.

**********

Och faktiskt så har det engelska fotbollförbundet – för en gångs skull – visat lite ”commonsense” och inte bötfällt Liverpool. Man har dock sagt åt Liverpool att man inte tycker det är en bra idé att öppet stödja en ”fälld brottsling”.

**********

Och det är väl det enda problemet jag har med Liverpools aktion. Hur vet de att Shields är oskyldig. Är han skyldig för en brutal attack på den stackars servitören så förtjänar han ju ett långt fängelsestraff.

Annons

**********

Var det rätt av Liverpool? Vad tycker ni?

**********

Det här är Lawrence Donegans artikel om Michael Shields i the guardian om ni vill läsa mer (med över 150 kommentarer från, mestadels, engelska fans och deras synpunkter på incidenten).

**********

Bakslag för Liverpool i kampen om ligatitlen. Fernando Torres lär inte spela igen i år, vilket innebär att han missar den tuffa bortamatchen mot Arsenal i slutet av December.

**********

Tottenham slog Watford och nye tränaren Brendan ”lill-Mourinho” Rodgers med 2-1 och Darren Bent gjorde ett mål och blev utsedd till matchens lirare.

Harry Redknapp var nöjd men lovade att ”inte göra en Ramos”, det vill säga vinna Ligacupen och sedan strunta i ligan resten av säsongen.

Annons

**********

Carlos Tevez var helt fantastiskt bra när United slog stackars Blackburn med 5-3 på Old Trafford. Han gjorde tre mål (eller fyra om man nu räknar det första målet, som jag dock tycker var ett självmål) och jobbade som vanligt kopiöst över hela planen.

Typiskt Tevez. Och jag måste ju undra om Sir Alex Ferguson hade fått en lika imponerande arbetsinsats av Dimitar Berbatov om bulgaren hade varit petad och fått spela en Carling Cupmatch mot Blackburn.

**********

Min lokala klubb här i London, League Two-laget Barnet, har gjort ett "kanonnyförvärv", enligt nattredaktören på the Guardian, som bor i Muswell Hill och håller på närliggande Barnet.

Gissa vem, gissa vem? sa han och såg nöjd ut.

Annons

Och jag kunde nog ha gissat hela natten utan att komma på vem det var.

”Kanonnyförvärvet” visade sig nämligen vara Gary Breen, före detta irländsk landslagsman som nu har hunnit bli 35 år gammal. Jag kommer ihåg när jag bodde i Coventry och såg Breen spela för Coventry City på Highfield Road på 90-talen – och faktum är att han var riktigt bra då.

Han ska tydligen vara hjälptränare också och jag hoppas att det går bra för Breen och Barnet. Vore riktigt tråkigt om de åkte ur League Two och ner till amatörligan.

Vet ni förresten varför Barnets hemmaarena Underhill är berömd här i England? Det är för att planen är den som lutar mest i hela ligasystemet…

Annons

Se där, något som ni kan använde för att imponera på en tjej eller kille med imorgon på krogen. Or maybe not…

**********

Några transferrykten från dagens tidningar: Everton kommer att köpa David Nugent från Portsmouth i januari, Chelsea kommer att låna in Vagner Love från CSKA Moskva och Aston Villa kommer att slå till på Emile Heskey (som Wigan har erkänt de vill sälja före kontraktet går ut) nästa månad.

**********

Signaturen Sveppe sa igår att uppsägningarna bland de engelska tidningarna ”känns som en liten seger för världen” med tanke på hur oseriösa och sensationslystna de är.

Ett slag under bältet. Kvalitetstidningar som The Times, The Guardian, The Daily Telegraph och The Independent är så otroligt mycket bättre än svenska tidningar. Inget snack om saken. De bästa i världen i mitt tycke (även om jag bara kan jämföra med skandinaviska, tyska, italienska och engelskspråkiga tidningar).

Annons

Och jag måste även försvara tabloiderna. Visst, det är mycket oseriöst ibland men de har de vassaste journalisterna, de roligaste rubrikerna och de bästa nyheterna.

Dessutom har The Sun ofta kampanjer, som till exempel för att införa nya pedofillagar, som får stor uppmärksamhet och lett till ny lagstiftning då och då.

**********

Jag insåg ganska tidigt igår att jag tydligen hade underskattat mina läsare med två alltför lätta frågor. Jag får ändra min strategi inför nästa fråga på måndag.

Hur som helst, det var alltså Benjani som missade sitt plan (eller var det två?) när han skulle skriva på för City och det var Pascal Chimbonda som parkerade på Roy Keanes parkeringsplats på sin första dag i Sunderland.

Annons

Johan Gleimar, Oba, Dufft, Ans, Shiifty, Henrik M, torsten, t2, arsenalyves, Sammons, Tobbe, Godbiten, Nima, Ricky och Johan N svarade alla rätt på de frågorna.

Vänta ni till på måndag bara…

Publicerad 2008-12-04 10:29

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto