Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Ingen Ronaldo bland Premier Leagues bästa mittfältare

Christensons blogg

Idag ska ju bloggen egentligen handla om Roy Keane men med tanke på att jag kom hem från jobbet på the Guardian nu klockan två – och börjar igen klockan åtta i morgon bitti så får ni nöja er med en länk till vår artikel på nätet.

**********

Istället hade jag förberett en lista på Premier Leagues bästa mittfältare. Jag har grundat min lista på de mest kompletta mittfältarna i Premier League och har också tagit i anseende hur viktiga de är för sina respektive lag.

Cristiano Ronaldo, tycker jag, är mer ytter än komplett mittfältare och platsar därför inte på listan. Samma sak gäller Joe Cole. Båda är fantastiska spelare, men inte kompletta mittfältare som kan göra allt det som krävs av en spelare som spelar på mittenmitt för sitt lag.

Annons

Här är min lista:

1. Steven Gerrard, Liverpool
En komplett spelare som har räddat Liverpool ur svåra situationer i 10 år nu. Om jag fick välja en spelare i hela världen som jag skulle vilja spela som så är det Gerrard.

2. Frank Lampard, Chelsea
I stort sett lika bra som Gerrard men kanske inte lika viktig för Chelsea eftersom han har mittfältskollegor i Chelsea som också kan vinna matcher på egen hand. Han har ett snitt på runt 20 mål per säsong de senaste åren. Helt otroligt.

3. Michael Essien, Chelsea
Sätter honom knappt före Fabregas på grund av hans ofantliga arbetskapacitet. Slutar aldrig att springa, är en otrolig tacklingsspelare – och kan göra mål också. En maskin.

Annons

4. Cesc Fabregas, Arsenal
En legend och Arsenalkapten redan vid 21 års ålder. Hans passningsspel är det väl bara Xabi Alonso som kommer i närheten av. Även mycket duktig taktiskt sett, även om det inte blivit lika många mål den här säsongen.

5. Michael Carrick, Manchester
Grymt underskattad spelare och en lika bra passningsspelare som Gerrard och Lampard. Saknar lite jävlaranamma ibland men har blivit bra mycket tuffare på sistone, som han bland annat bevisade i landskampen mot Tyskland.

6. Gareth Barry, Aston Villa
Har i stort sett allt en mittfältare behöver men är möjligen lite enbent. En given ledare för Villa dock, trots flörten med Liverpool i somras.

7. Stephen Ireland, Manchester City
Irländaren har en enorm arbetskapacitet och sticker från mittfältet i djupled som Fredrik Ljungberg gjorde när han var som bäst. Lägg även till det faktum att han har spelat defensiv mittfältare för City den här säsongen också och då förtjänar han definitivt en plats på topp-10.

Annons

8. Kevin Nolan, Bolton Wanderers
Jag måste säga att det skulle vara tveksamt om Bolton fortfarande skulle spela Premier League-fotboll om Nolan hade gått till en annan klubb. Stor, stark, fantastiskt tillslag och har en enorm vilja och kapacitet att motivera sina lagkamrater. Har gjort grovjobbet för spelare som Djorkaeff, Okocha och Diouf.

9. Tim Cahill, Everton
Ytterligare en komplett spelare som är ofantligt målfarlig från sin mittfältsposition. Lite för svag i det defensiva arbetet och blir utvisad alldeles för ofta för att hamna högre upp.

10. Danny Murphy, Fulham
En arbetsvarg som är målfarlig när han får chansen. Det kanske finns många som hellre hade sett Jimmy Bullard på en tionde plats men Bullard springer omkring lite hur han vill medan Murphy tar mycket mer ansvar.

Annons

Bubblare

Javier Mascherano, Liverpool – för dåligt passningsspel och för dålig framåt för att vara med på topp-tio.

Luis Antonio Valencia, Wigan – lite för vek, annars en grymt bra spelare.

Xabi Alonso, Liverpool – inte tillräckligt tuff.

Jonathan Greening, West Bromwich Albion – komplett spelare som inte har världsklass-talanger men som ändå är väldigt viktig för sitt lag.

Scott Parker, West Ham – lite för långsam tyvärr.

Stephen Warnock, Blackburn – en ledargestalt för Blackburn men tillhör inte det allra översta mittfältsskiktet i Premier League. 8 av 10 på nästan allt.

Marouane Fellaini, Everton – kan bli bättre och bättre när han har anpassat sig till Premier League helt. Lite osynlig i matcherna då och då.

Annons

John Mikel Obi, Chelsea – En het kandidat för topp-tio listan men han slarvar med bollen lite för ofta för att vara med. Är säkert bland de tio bästa om något eller några år.

Paul Scholes, United – En av mina absoluta favoritspelare men han är nog lite för gammal och långsam för att vara med på listan. Har aldrig varit någon bra tacklingsspelare (fråga Håkan Mild) men var under sina bästa år med på topp-tio på grund av sina anfallskvaliteter.

Jimmy Bullard, Fulham – Slutar aldrig att springa men, som jag skrev under Danny Murphy, så saknar han lite taktisk kapacitet för att tillhöra Premier Leagues allra bästa mittfältare.

Jermaine Jenas, Tottenham – Gör mål, arbetar hemåt, försöker driva på lagkamraterna – men jag ser honom ändå inte som den här riktiga ledargestalten. Kanske kommer i framtiden.

Annons

**********

Vad säger ni? Håller ni med om listan? Någon som skulle ha platsat istället för mina gubbar? Någon som är på tok för högt upp? Någon jag har missat helt?

Publicerad 2008-12-05 03:10

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto