Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Stackars, stackars Michael Owen

Christensons blogg

Jag läste häromdagen att Rasmus Bengtsson, enligt Trelleborgs ordförande, är värd 20 miljoner kronor och kan inte annat än tycka synd om Michael Owen.

Varför? Jo, Owen kan idag kosta ungefär lika mycket (det har spekulerats om att han kan lämna Newcastle för 25 miljoner kronor i januari) för tillfället.

Det är väl ganska hemskt egentligen. Underbarnet Michael Owen. Goldbollsvinnare 2001. Geniet bakom Frankrike-VM:s mest fantastiska mål. Svennis hat-trick hjälte från München 2001. Titta bara på det här youtube-klippet och njut!

Visst, Owen kostar så lite eftersom hans kontrakt går ut nästa sommar och för att han antagligen kräver över en miljon kronor i veckolön – men det faktum att det inte finns många klubbar som vill köpa honom talar sitt tydliga språk.

Annons

**********

När började det egentligen gå snett för Owen? Skadorna har naturligtvis gjort sitt – men jag tror beslutet att lämna Liverpool för Real Madrid i augusti 2004 var början till slutet. Han gjorde i stort sett alltid mål när han spelade för Real – men det var inte så ofta han fick spela. Och nu, i Newcastle, har skadorna kommit tillbaka.

Jag kommer ihåg att jag tittade på en Liverpoolmatch mot Sturm Graz i augusti 2004 och Michael Owen satt på bänken. Rafa Benitez visste att han skulle gå till Real. Owen såg ganska vilsen ut.

Och faktum är att han har sett vilsen ut sedan dess. Bewildered, som engelsmännen säger.

I lördags, när Newcastle hade tappat en 2-0 ledning till 2-2 hemma mot Stoke, så såg han lika vilsen ut.

Annons

Han måste ha tänkt: vad f-n gör jag här?

**********

Och vad gör han nu då? Jag tror inte att han vill stanna i Newcastle. Kan Arsene Wenger chansa för en gångs skull och köpa Owen? Det skulle vara väldigt, väldigt intressant att se.

**********

På tal om Newcastle undrade jag häromveckan om fansen verkligen håller på att förlåta ägaren Mike Ashley men enlight min pålitliga Newcastle-källa, Peter, så lär inte det hända.

Skönt. Ashley out.

**********

Vad tror ni Frank Lampard gjorde i tisdags när han var avstängd mot Cluj? Festade runt? Spenderade 45 miljoner kronor på nya bilar?

Nej, han besökte ett barnsjukhus i London och var jultomte för barnen. Chelsea håller nämligen på att samla in runt 15 miljoner kronor för olika sjukhus i London.

Annons

Visst, man kan se på det krasst och säga att Chelsea kan bidra med mycket mer – och det gör faktiskt klubben också – men 15 miljoner kronor är mycket bättre än ingeting alls.

Ni skulle ha sett ögonen på barnen. Vidöppna med lycka. Stort, Frank!

**********

Stor debatt här i England efter Emmanuel Eboue blev utbuad av sina egna Arsenalfans i lördags mot Wigan. Det finns i stort sett två läger här i England.

Det ena säger att själva definitionen av att vara en supporter utesluter att man buar ut sin egna spelare.

Det andra lägret säger att man betalar en massa pengar och har rätt att göra vad man vill.

**********

Själv skulle jag aldrig bua ut en spelare från mitt lag, men vad säger ni? Har ni några exempel på när ni har buat ut någon spelare från laget ni håller på?`

Annons

Vill ni läsa mer om vad de engelska tidningarna skriver om Eboue-fallet så kan jag rekommendera den här artikeln av den alltid utmärkte Richard Williams.

**********

Det har ju varit Champions League-matcher i veckan och till slut vann Liverpool och Manchester United sina grupper och Chelsea och Arsenal blev tvåa i sina grupper.

Men spelar det verkligen någon roll? Visst, man får spela andra åttondelsfinalen på hemmaplan om man vinner gruppen men United och Liverpool kan lottas mot Real Madrid eller Inter medan Arsenal och Chelsea kan få Panathinaikos eller Porto.

**********

Rooney såg helt galen ut stundals mot AaB igår (2-2). –Han stämplade mig i bröstet, sa AaB:s Kasper Risgard.

Ska Rooney någonsin växa upp eller kommer de här vansinnegrejerna förfölja honom hela karriären? Vad tror ni?

Annons

Det är ju inte första gången han har tappat humöret under en match. Nordirland borta till exempel. Herrejösses. Och blev han inte utvisad för United i en Champions League-match för att ha applåderat domaren på ett sarkastiskt vis en gång? Eller är jag fel ute. Kommer inte riktigt ihåg.

**********

Hur j-la dumma kan domare och domstolar i England vara ibland? Man häpnar tamigfan.

Här hade domarna på Teesside ett ypperligt tillfälle att sätta dit en Newcastle-supporter som skrek rasistiska slagord mot Boro-anfallaren Mido häromveckan.

Ett ypperligt tillfälle att visa supportrar här i England att man helt enkelt inte kan uppföra sig så längre. Att man kan åka fast och kanske till och med få ett kort fängelsestraff.

Annons

Supporterna hade till och med erkänt.

Men icke. Han fick böta cirka 5 000 kronor och får fortsätta att gå på matcher i England.

Idioter.

**********

Någon undrade efter tisdagens blogg varför Juliano Belletti buas ut av Chelseafansen. Svaret är att han inte buas ut men att Chelseafansen skriker ”shooooooooooot” när han får bollen (eftersom han har gjort mål på några långdistansbössor tidigare), inte ”booooooooooo”.

Hade tänkt att svara på några andra frågor från kommentarerna i tisdags men hinner inte. Ber om ursäkt.

Publicerad 2008-12-11 10:16

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto