Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Kan det bli fängelse för Gerrard?

Christensons blogg

Steven Gerrard kan mycket väl ha förstört den bästa chansen han någonsin har haft att vinna den engelska ligan. Helt på egen hand.

Hur dum får man bli egentligen? Efter en lång kväll på Lounge Inn i Southport hamnade Gerrard i ett slagsmål som skickade en 34-årig DJ till ett sjukhus.

Tydligen behövde mannen sy fyra stygn i ansiktet – men hans skador är inte livshotande.

På bargolvet ligger trasigt glas och blodspår kvar. Gerrard kan, i värsta fall, få fem års fängelse.

**********

Det vore en katastrof för människan och spelaren Steven Gerrard. Jag vet naturligtvis inte vad som hände – och kan varken försvara eller bedöma Gerrards beteende – förrän jag vet vad som egentligen hände.

Annons

Vissa rapporter här i England hävdar på fullt allvar att Gerrard blev sur för att DJ:n inte spelade hans favoritlåtar (Phil Collins är tydligen hans favoritartist, vilket bara det är en skandal…) men det har jag svårt att tro.

Däremot kan jag mycket väl tänka mig att DJ:n förolämpade Gerrards fru, modellen Alex Curran, hans barn eller någon av hans polare som han var ute med.

**********

Hur som helst. Faktum kvarstår att Gerrard aldrig skulle ha hamnat i den situationen i första läget. Är man kapten för en av världens största klubbar och tjänar över en miljon kronor i veckan är det fullständigt oförlåtligt att ens bli full ute på en krog.

Jag kan bara tänka mig att Gerrard var så ”hög” efter vinsten mot Newcastle och – kanske eftersom han visste att han inte skulle spela mot Preston på lördag – bestämde sig för att fira.

Annons

**********

Vad händer nu? Gerrard har blivit åtalad för ”assault occasioning actual bodily harm and affray”, vilket jag faktiskt inte vet hur man bäst översätter till svenska. Någon form av misshandel är det i varje fall.

Rättegången ska tydligen inledas den 23:e januari och han kan spela för Liverpool fram tills dess.

**********

Min instinkt är att Gerrard kommer att slippa fängelse.

Med tanke på att Jonathan Woodgate och Lee Bowyer inte fick fängelse för en mycket värre attack på en asiatisk student i början på 2000-talet så tror jag han klarar sig.

Men Bowyer och Woodgate kom undan eftersom de inte var huvudpersonerna i attacken. Frågan är om så är fallet med Gerrard.

Annons

Sex män var arresterade igår morse – och tre har nu släppts. Det betyder att Gerrard och två andra män är huvudmisstänkta.

**********

Varför tror jag inte att det blir fängelse? Tydligen så kan man slippa fängelse om man bara utdelat ett slag – antagligen i självförsvar – eller om man har blivit provocerad eller om den anklagade visar att han ångrar sig.

**********

Det var visst en fotbollsmatch igår kväll också. Manchester United slog Middlesbrough 1-0 och även om spelet kanske inte imponerande så har Sir Alex Ferguson nu vunnit fyra av de fem senaste matcherna med 1-0.

Och det är imponerande på sitt sätt. Med tanke på att resan till Japan och Fifa World Club Cup var ett av hoten mot Uniteds jakt på ytterligare ett ligaguld så är sju av nio Premier League-poäng från matcherna runt resan inte alls dåligt.

Annons

Mitt tips är att United kommer att bli bättre och bättre. Men om det räcker till en ligaseger till vet jag inte.

United-Chelsea den 11:e januari. Vilken höjdare.

**********

Cristiano Ronaldo var – som vanligt – inblandad i en incident – den här gången med Emanuel Pogatetz – men vad jag kunde se från TV:n på Guardian-kontoret så var incidenten i Boros straffområde inte så farlig.

Ronaldo överreagerade helt enkelt – men kanske är han lättirriterad med tanke på att hans spel inte fungerar för tillfället.

**********

Hull-Aston Villa ikväll.

**********

Några intressanta namn på bänken i Premier League på annandagen:

Juliano Belletti – Avgjorde Champions League-finalen 2006 i Barcas favör

Annons

Kanu – Champions League-vinnare med Ajax 1995

Geremi – Champions League-vinnare med Real Madrid 2000

Andy van der Meyde – fd Inter och Ajaxspelare

Och sist men inte minst…

Diego Tristan – en av europas bästa spelare i början av 2000-talet. En av mina riktiga favoriter när han spelade för Deportivo La Coruna. Vad hände? I fredags fick han tre minuter borta mot Portsmouth. Carlton Cole fick 87 minuter…

**********

Före detta Liverpoolspelaren Neil Ruddock är tydligen på väg att göra comeback: som dartspelare. –Det här är en sport som passar mig, man kan bli full när man spelar, säger han.

Varför är jag inte förvånad?

**********

En klassiker från tv-kommentatorn (och fd spelaren) Chris Kamara: Stoke are defending like beavers.

Annons

Som bävrar alltså. Hur gör man det?

**********

Ett av de mer intressanta ryktena inför transferfönstret: Glen Johnson till Liverpool.

Skulle inte tro det.

Andra rykten. Jermain Defoe tillbaka till Spurs. Craig Bellamy till Spurs. Hatem Ben Arfa till Chelsea och Giampaolo Pazzini till Everton.

Pazzini till Everton kanske är den mest troliga transfern av dem alla.

**********

Och så svaret till gårdagens fråga: Vilken är den enda nuvarande Premier Leaguespelare som har vunnit Premier League, Champions League, Uefa Cupen, FA Cupen och ett stort mästerskap (dvs EM, VM eller OS)?

Svaret var ingen mindre än Nwankwo Kanu, vilket Peter Linhem, Johan Nilsson, Magnus Roback, Kepo, Gren, Enad, Gooners, Pelle naturligtvis, bobbyjean, Theo, Oscar, vb, 50, AcKe, David, Jaha!!, Fred, Forssell och the man svarade rätt på.

Annons

Lite för många som hade rätt för mitt tycke. Svårare fråga nästa vecka…

**********

Dzemal: klart att jag har koll på Arsenal och Barnet. Ytterligare en anledning att inte hata Arsenal…

Publicerad 2008-12-30 10:44

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto