Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Chelseas stora problem - och vem är ligans bästa målvakt?

Christensons blogg

Det har varit FA Cuphelg i England och visst fick vi njuta av några skrällar – och se massor med dramatiska matcher. Inget av amatörlagen blev utspelat.

Southend fick 1-1 borta mot Chelsea medan Nottingham Forest slog ut superrika Manchester City med 3-0. På bortaplan! Premier League-laget Stoke City åkte ut mot Hartlepool medan Derby County låg under med 2-0 mot Forest Green, men vann till slut med 4-3 efter ett straffmål i slutminuterna.

**********

Så här gick det i de matcherna jag skrev om i fredags:

Blyth Spartans-Blackburn – spelar ikväll
Kettering-Eastwood Town – 2-1
Histon-Swansea – uppskjuten
Preston North End-Liverpool 0-2
Gillingham-Aston Villa 1-2

**********

Chelsea först då. Visst, man vinner säkert omspelet mot Southend men jag har börjat tvivla på lagets kapacitet. Kanske är det bara en lång formsvacka men om man spelar med i stort sett bästa laget och inte kan slå ett League One-lag hemma så är det något som inte stämmer.

Annons

Och vad hade tränaren Luiz Felipe Scolari att säga om matchen? -När jag skrev på för Chelsea så sa klubben att jag skulle jobba hårt och sätta min prägel på klubben. Det är just det jag gör nu och allt handlar inte om att vinna eller förlora.

Nähä? Där ser man. Nu gäller det bara att informera resten av fotbollsvärlden att det inte längre handlar om att vinna matcher…

**********

Tottenham slog Wigan med 3-1 på fredagskvällen och jag har väl aldrig sett något liknande när det gäller supportrarnas reaktioner.

Att Erik Edman fick en ovation av något slag av Spursfansen var ju inte så konstigt – han gjorde ju inte alls bort sig på White Hart Lane och gjorde bland annat det där fantastiska målet på Anfield – men att Hossam Ghaly blev så utbuad att Harry Redknapp inte vågade byta in honom är bland det märkligaste jag sett.

Annons

Varför denna reaktion från fansen? Jo, för några säsonger sedan blev Ghaly utbytt och blev så arg att han slängde tröjan på backen och gick rakt in i omklädningsrummet.

Spursfansen har inte glömt detta och när Redknapp sa åt Ghaly att hoppa in mot Wigan så buade hela White Hart Lane ut spelaren. Redknapp märkte detta och sa då åt Ghaly att ta på sig träningsoverallen och sätta sig ner igen.

Så här sa Redknapp efter matchen: -Jag var inte här (när Ghaly-incidenten hände) och visste inte vad som höll på att hända när 30,000 personer börjar skrika skällsord mot honom… men om jag hade bytt in honom så kunde det ha ändrat atmosfären i stadion och givit Wigan ett lyft. Och jag kunde inte riskera det.

Annons

-Men jag vill att fansen ger honom en andra chans. Vår trupp är så tunn att vi behöver varenda spelare…

**********

Det största beviset hittills att vi är inne i en recession? Chelsea-spelarna – och andra anställda – får från och med lördagens match mot Southend bara fyra fribiljetter till varje match istället för åtta…

**********

Manchester Citys förlust mot Nottingham Forest var helgens största skräll. Forest har ingen tränare efter Colin Calderwood sparkades förra veckan – och laget ligger på en 21:a plats i the Championship.

Robbie Earnshaw gjorde ett av målen för Forest. Kommer ni ihåg honom? Waleseran som avlöste Mathias Svensson som Norwich-anfallare för några år sedan.

Annons

Mark Hughes vilade flera nyckelspelare – som till exempel Stephen Ireland och Robinho – och liksom Stoke City, åkte ut.

Kul däremot att se lag som Liverpool, Chelsea och Arsenal ta FA Cupen på allvar och spela med sina bästa lag.

**********

Liverpools tränare Rafael Benitez – som sett sitt lag åka ur mot Burnley och Barnsley i FA Cupen – vilade bara Dirk Kuyt och Pepe Reina i 2-0 vinsten mot Preston. Steven Gerrard spelade – och blev utbuad av Prestonsupportrarna i ungefär en timme före de tröttnade.

Albert Riera gjorde ett fantastiskt 1-0 mål – vilket bra köp han har varit! – och Fernando Torres gjorde det andra målet.

Hur gick det för Robbie Keane då?

Jo, så här inledde den utmärkte Paul Wilson sin matchrapport med i the Observer:

Annons

On a day of shocks, there were no more nasty surprises on the Lancashire coast for Liverpool unless you count some atrocious finishing by Robbie Keane.

As one of the season’s running stories, that one is rapidly losing its shock value, although even by the standards Keane has set since his £20m move some of these misses were hard to believe. Sunday league teams would have been embarrassed. Even Preston hardly knew where to look, knowing that Fernando Torres was watching from the bench and they really ought to have been four or five goals down by half-time.

**********

Roy Hodgsons fantastiska arbete som Fulham-tränare fortsätter. Sheffield Wednesday borta var ingen lätt uppgift men – sorry Sergej – hans lag vann till slut med 2-1 efter ett sent mål av Andy Johnson (även om gamle Arsenalanfallaren Franny Jeffers var nära att kvittera).

Annons

Kan ett lag som Fulham eller Everton – vars målskytt från i lördags, Leon Osman, jag verkligen gillar – gå hela vägen och vinna turneringen som Pompey gjorde förra året? Ska bli mcyket intressant att se.

**********

Jonas Olsson gjorde mål för West Brom men det blev ändå bara 1-1 mot Peterborough och svårt omspel på London Road mot Darren Fergusons – Sir Alexs son – manskap.

**********

Sunderlands tränare Ricky Sbragia – enda tränaren i the Premier League vars efternamn börjar med tre konsonanter, om ni nu undrade… – tog FA Cupen på större allvar än Roy Keane och laget slog ut Johan Elmanders Bolton med 2-1 i lördags.

Sbragia, förresten, gjorde Yorks enda mål när de spelade 1-1 mot Liverpool i en klassisk FA Cup-match 1985.

Annons

**********

Två matcher igår, söndag, men inga skrällar då Manchester United körde över Southampton med 3-0 och Aston Villa slog Gillingham med 2-1.

Sir Alex Ferguson lät några av sina ungdomar spela och anfallaren Danny Welbeck gjorde ett mål och blev utsedd till matchens lirare av the Guardian i morse.

Han kan bli riktigt bra.

**********

Ron Davies, som gjorde fyra mål för Southampton mot Manchester United i en berömd FA Cup-vinst för 40 år sedan – bor nu i en husbil i New Mexico.

Grymt bra artikel om mannen i söndagens Observer som ni kan läsa här.

Han säger bland annat: -Spelarna måste fatta att fotboll är ingenting utan supportrar, de gör de inte längre.

Helt rätt.

Annons

**********

West Ham slog förra säsongens överraskningslag, Barnsley, med 3-0 och – tro det eller ej – men Kieron Dyer spelade sin första match på 16 månader.

Finns det någon mer otursförföljd spelare i England? Jag kan då inte komma på någon.

Och West Ham kan behöva honom. Jag skulle tro att Craig Bellamy och kanske Matthew Upson lämnar klubben i januari och då ser det riktig mörkt ut för the Hammers.

**********

Arsenal ställde också upp med ett starkt lag mot Plymouth och vann med 3-1 utan att imponera speciellt mycket.

Arsenal gjorde två av målen medan det tredje gjordes av David Gray – utlånad från Manchester United till Plymouth. Matchen mot Arsenal var hans första – och han inledde med ett självmål.

Annons

Tungt. Undrar vad Sir Alex Ferguson tänkte när han gjorde mål för Arsenal…

**********

Om ni missade lottningen för fjärde omgången så finns den här. Liverpool-Everton, Manchester United-Spurs och Nottingham Forest-Derby några riktiga höjdpunkter.

**********

Helgens transferrykten:

Elano till Lazio – varför inte
Michael Ball till Hull – varför inte?
Michael Owen till Juventus – skulle inte tro det.
Barry Ferguson till Newcastle – inte helt omöjligt
Stewart Downing till Spurs – om Spurs höjer sitt bud på 75 miljoner kr
Mikel Arteta till Arsenal – det verkar inte som det
Jermain Defoe till Spurs – skulle inte tro det – även om anfallaren säger nu att han har fått dödshot
Leroy Lita till Everton eller Newcastle – varför inte? Fd U21-landslagsman som gör mycket mål igen.

Annons

**********

Avslutar med några frågor:

1 Vilken Premier League målvakt har gjort flest räddingar den här sägongen och

2 och 3 Vilken målvakt har bäst räddningsprocent (87.5% för en kille som inte är ordinarie och 82.7% för den bäste ordinarie målvakten)?

Publicerad 2009-01-05 07:02

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto