Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Uniteds mardrömslag? Chelsea

Christensons blogg

Dags för Super Sunday här i England till helgen och United-Chelsea på Old Trafford och det känns verkligen som om matchen kommer att avslöja en hel del om var dessa två lag står den här säsongen.

Chelseas bortastatistik är ju grym den här säsongen och lagets kontringsspel på botraplan kan passa United illa. Chelsea har bara tappat fyra av 30 poäng på bortaplan den här säsongen medan man har slarvat bort hela 14 av 30 hemma på the Bridge.

**********

Dessutom läste jag lite intressant statistik häromdagen som visade att Chelsea är lite av Uniteds mardrömslag – i varje fall när det kommer till ligamatcher på Old Trafford.

Sedan Premier League började 1992-93 har United tagit i snitt 2.34 poäng mot lagen utanför Top Four på Old Trafford. En enastående statistik. 2.34!

Annons

Hur som helst. Mot Liverpool är siffran 1.85 och mot Arsenal 1.45, vilket fortfarande är hyfsat imponerande.

Men mot Chelsea är siffran bara 1.24.

Ytterligare ett tecken på att det kan bli oavgjort på söndag?

**********

Jag minns framför allt två Chelseavinster på Old Trafford som imponerade. Den 1 december 2001 slog Chelsea United med 3-0 på ”The theatre of Dreams” efter mål av – håll i er – bland annat Mario Melchiot. Jimmy Floyd Hasselbaink och Eidur Gudjohnsen gjorde de övriga två målen.

Man Utd: Barthez, Brown, Blanc, Keane, Neville, Beckham (Solskjaer, 76), Scholes, Veron, Fortune (Neville, 67), Cole (Chadwick, 89), Van Nistelrooy
Subs not used: Carroll, Silvestre

Chelsea: Cudicini, Melchiot, Terry, Gallas, Babayaro, Jokanovic, Dalla Bona, Lampard, Le Saux (Stanic, 84), Hasselbaink (Forssell, 82), Gudjohnsen (Zola, 88)
Subs not used De Goey, Zenden.

Annons

United var utspelat och Chelsea-fansen sjöng bland annat: "60,000 muppets" och "Shall we sing a song for you?"

Ha ha ha.

**********

Otroligt intressant att läsa den här matchrapporten från the Independent dagen efter.

Den här matchen spelades efter Sir Alex Ferguson hade meddelat att han tänkte sluta som Unitedtränare. Och det såg inte direkt ljust ut för United just då.

Tänk om han hade slutat då. Det hade inte blivit någon mer ligatitel för Ferguson och det hade definitivt inte blivt något Moskva.

Undrar vad som hade hänt om Svennis hade tagit över United, vilket ryktena pekade på då…

Skrämmande tanke.

**********

Den andra matchen jag tänker på är Chelseas 3-1 vinst i maj 2005. Det var då Jose Mourinhos Chelsea var som bäst. Ruud van Nistelrooy gav United ledningen med 1-0 efter sju minuter – men det spelade ingen roll. Tiago kvitterade tio minuter senare och sedan avgjorde Eidur Gudjohnsen och Joe Cole matchen.

Annons

Lagen den dagen:

Man Utd: Carroll, Neville, Brown, Ferdinand, Silvestre, Fletcher (Saha, 72), Keane, Scholes, Ronaldo, Rooney, Van Nistelrooy
Subs not used: Howard, Smith, O’Shea, Fortune

Chelsea: Cudicini, Johnson (Jarosik, 72), Carvalho, Huth, Gallas, Geremi, Tiago, Makelele, Lampard, Joe Cole, Gudjohnsen (Morais, 86)
Subs not used Cech, Forssell

**********

Nuno Morais fick fyra minuter i den matchen… Han spelar nu för Apoel Nicosia om ni undrar…

**********

Här kan ni läsa BBC:s rapport från den matchen. Chelsea vann alltså ligan på hela 95 poäng den säsongen. Helt enastående.

**********

Ett lysande citat från Nigel Clough häromdagen. När han fick frågan om han trodde att han en dag kommer att kommas ihåg som "tränaren Nigel Clough" istället för "Brian Cloughs son", så svarade han: -I don’t think so and I hope not, because it will mean people have forgotten about him.

Annons

Lysande.

**********

Och som Oscar Douglas påpekade efter bloggen igår: The Suns rubrik efter Derby-United var perfekt: Nige one, my son.

**********

Kan inte låta bli att skratta när jag läser att Gareth Southgate har sagt åt Stewart Downing att han borde gå ”till en stor klubb” om han nu ska lämna Middlesbrough.

Vilket slag under bältet på Tottenham.

**********

Intressant diskussion bland kommentarerna angående Carlos Tevez igår och det verkade som om de flesta höll med om att 380 miljoner kronor är för mycket för argentinaren.

På tal om galna transfersummor: Blackburn har tackat nej till 215 miljoner kronor för Roque Santa Cruz.

Men så bra är han väl inte? Ett bra år för Blackburn efter att ha varit bänknötare för Bayern München och plötsligt är han värd 215 mille?

Annons

Skulle inte tro det.

**********

Reading-Watford ikväll i brist på annat. Gillar verkligen Reading och Steve Coppell så det är bara att hoppas att de vinner och sätter ytterligare press på Sebastian Larssons Birmingham City.

**********

Rio Ferdinand spelklar inför United-Chelsea på söndag. Viktigt för mästarna.

**********

Samma saga varje transferfönster: en rad klubbar som vill köpa Joey Barton. Den här gången är det bland annat Bolton och Portsmouth. Jag fattar det inte.

**********

Problemen hopar sig för West Ham. Nu har Premier League-föreningen sagt att man återigen ska undersöka Tevez-affären och det kan bli mer böter och poängavdrag för the Hammers. Stackars, stackars Gianfranco Zola.

Annons

**********

Övriga matcher i helgen:

Villa-West Brom
Arsenal-Bolton
Everton-Hull
Fulham-Blackburn
Middlesbrough-Sunderland
Newcastle-West Ham
Pompey-Man City
Stoke-Liverpool
Wigan-Spurs

**********

Avslutar denna vecka med ett youtube-klipp med Denilson, som kan vara på väg till Bolton Wanderers. Det är bara att njuta.

Trevlig helg på er.

Publicerad 2009-01-09 10:03

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto