Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Därför krossade United Chelsea

Christensons blogg

Matchen igår kan mycket väl kommas ihåg som ”massakern på Old Trafford”. United spelade ut Chelsea och 3-0 var nästan i underkant.

Det var länge, länge sedan jag såg Chelsea så dåliga och just nu måste man säga att Luiz Felipe Scolaris Chelsea är sämre än Avram Grants Chelsea.

Varför vann United? Ganska enkelt: man hade 11 spelare som gav 100 procent och – som det verkar – älskar att spela för klubben.

Jag tittade på Chelseas lag och på spelare som Jose Bosingwa, Didier Drogba, Nicolas Anelka, Salomon Kalou och undrar om de verkligen brinner för att spela för Chelsea. Jag tror inte det.

**********

Tittar man däremot på Uniteds lag och spelare som – speciellt igår – Darren Fletcher så ser man vad det innebär att ha en stark klubbkänsla. Jag tyckte Fletcher var suverän och dominerade innermittfältet tillsammans med Ryan Giggs.

Annons

Vilken genial uppställning av Ferguson.

Fletcher var bättre än Michael Ballack. Han var bättre än Deco och han var bättre än Frank Lampard igår.

Den enda spelaren som var bättre än honom igår var Giggs.

**********

Wayne Rooney var också grymt bra. Några av hans framspelningar var magnifika.

**********

Kan inte tänka mig att Chelsea kan vinna ligan nu. Och Scolari erkände efter matchen att ”this defeat has done big damage, big damage to our title chances”.

**********

Dessutom skulle United ha haft ett till mål godkänt. United hade en hörnvarianten där Wayne Rooney tog hörnan snabbt och gick sedan sakta därifrån – Chelsea-spelarna trodde inte att hörnan hade slagits – för att låta Giggs vända med bollen och slå ett inlägg, som nickades in.

Annons

Det var väl ändå regelrätt?

Det var något snack här i England om att Rooney hade behövt säga till linjemannen vad han tänkte göra – men det kan väl inte vara fallet?

**********

Stående ovation för Carlos Tevez när han värmde upp. Snyggt att se.

**********

Tyckte domaren Howard Webb var riktigt bra. Lite för många varningar men annars såg han till att matchen inte urartade och såg till att spelarna respekterade honom.

**********

Tottenham ligger fortfarande under nedflyttningsstrecket efter 1-0 förlusten mot Wigan. Det blev ingen "Defoe-effekt".

Och vad sägs om den här statistiken: Gareth Bale har spelat 20 Premier League-matcher för Tottenham – och har inte vunnit en enda. Inte en enda match.

Annons

Helt otroligt. Killen måste vara jinxed.

**********

Aston Villa slog West Bromwich med 2-1 i en underhållande match och ligger bara fem poäng efter Liverpool.

Alan Shearer sa dock på BBC:s Match of the Day att han inte tror att Villa kommer att orka säsongen ut och ta en Champions League-plats.

Vi får väl se.

Värt att notera är också att Arsenal-löftet Jay Simpson – som är utlånad till West Brom – var mycket, mycket bra i sin debut. Kan bli viktig om Mowbrays gäng ska klara sig kvar.

**********

Liverpool tog bara en poäng borta mot Stoke och det kan Rafael Benitez inte vara nöjd med. Han attackerade ju Sir Alex Ferguson något ordentligt i fredags och det finns många här i England som tror att trycket har blivit för hårt på Benitez.

Annons

Benitez sa bland annat att Ferguson förföljer domarna i halvtid och att Ferguson klagar på spelschemat trots att United ofta får ett bra spelschema.

Det har snackats mycket i helgen om att det här var Benitez ”Keegan moment”. Ni kommer väl ihåg när Keegan helt tappade fattningen efter United jagade ifatt Newcastle i jakten på ligatiteln i mitten på 90-talet. Här kan ni se den intervjun – en intervju som alla fotbollsintresserade här i England känner till.

Själv tycker jag Benitez attack var onödig och att tajmingen var konstig. OK om han hade kört den några dagar före en match mot United så att domarna hade varit vakna på vad Sir Alex kan tänkas hålla på med – men en dag före en match borta mot Stoke?

Annons

Och som Alan Hansen mycket riktigt påpekade så kommer pressen bara öka på spelarna efter 0-0 mot Stoke. Tänk om man tappar poäng mot Everton i matchen efter – då kommer verkligen folk tala om den här helgen som Benitez ”Keegan-moment”.

**********

På Sky Sports så gjorde sig kommentatorerna lustiga över Benitez och till och med Arsene Wenger slog till med ett skämt efter Arsenals match:

-Domaren? Han blev lämnad ensam i halvtid, det var ingen som markerade honom, det kan jag lova er. Han drack en kopp te och det var ingen som var där och störde honom, sa fransmannen och flinade.

**********

Liverpool borde ha vunnit matchen mot Stoke och Steven Gerrard träffade både ribban och stolpen men jag tyckte också matchen visade att Liverpool helt enkelt inte är lika farliga framåt utan Xabi Alonsos passningsspel.

Annons

Och Robbie Keane på bänken igen. I 90 minuter. Helt otroligt.

Stoke-fansen favoritsång: ”He’s going down, he’s going down, he’s going, Gerrard’s going down” till Football’s coming home-melodin.

En av rubrikerna här i England efter matchen: Ferg-et it Rafa – You won’t KO Alex like that.

**********

Marouane Fellaini gjorde sitt fjärde ligamål i Evertons 2-0 vinst mot Hull. Han var helt klart offside – men målet räknas ju ändå.

Hur han överhuvudtaget kan nicka med det där barret är en gåta…

Hur som helst. Karln blev dessutom varnad för tionde gången den här säsongen och missar nu dubbelmötet mot Liverpool. En tung, tung förlust för Everton och David Moyes kunde inte tro sina ögon.

Annons

Jag kan hålla med – men bara till en viss del. Han borde inte ha blivit varnad när han blev det – men däremot borde han ha blivit utvisad tidigare i matchen för några gräsliga armbågar på Michael Turner.

**********

Jag undrar verkligen vad David Moyes skulle kunna göra med en fetare plånbok och han är definitivt en kandidat att ta över på Old Trafford när Ferguson ger sig – även om Sir Alex verkar ha bestämt sig för Carlos Queiroz som sin ersättare.

**********

Arsenal vann med 1-0 mot ett hårt arbetande Bolton. Vi fick se ett snyggt mål av Nicklas Bendtner – men inte mycket mer.

Robin van Persie börjar däremot verkligen komma i storform. Otroligt viktigt för Wenger att han håller sig skadefri under våren, speciellt med tanke på att Emmanuel Adebayor inte är sig själv den här säsongen.

Annons

Barcelona-ledningen måste säga till sig själva: tack gode Gud att vi inte lyckades köpa honom i somras.

**********

Newcastle har bara förlorat en enda hemmamatch under Joe Kinnear – men kryssar alldeles för ofta. I lördags blev det 2-2 mot West Ham.

Kvitteringen gjordes av Andy Carroll, en ung man som fyllde 20 år förra veckan, och som tydligen har spottat in mål för reserverna.

Alltid kul när unga spelare som har gjort bra ifrån sig i reservlaget får chansen – och tar den.

Michael Owen har nu spelat 50 ligamatcher från start för Newcastle. Han har gjort 26 mål. Mannen är ett fenomen.

Danny Guthrie har varit överraskande bra på sistone.

**********

Stewart Downing har sagt att han vill lämna Boro men spelade fram till Afonso Alves (som för övrigt anses som en stor flopp här i England) mål i 1-1 matchen mot Sunderland.

Annons

El Hadji Diouf har sagt att han vill lämna Sunderland. Han spelade inte fram någon i 1-1 matchen mot Middlesbrough. Har alltid ogillat honom. En spelare som spottar både på publik och andra spelare borde inte få beträda en fotbollsplan.

**********

Boro har släppt in 11 mål på de sista 10 minuterna på matcher den här säsongen och därmed tappat hela 13 poäng. Med dessa 13 poäng skulle laget ligga bara en poäng bakom Everton.

Dags för mera fysträning, herr Southgate?

**********

Nigel Cloughs första ligamatch som Derby-tränare blev inställd medan Billy Davies första ligamatch som tränare för Forest slutade med en 2-0 vinst över pinsamma Charlton.

Har alltid gillat Davies som tränare och kan inte förstå att Derby sparkade honom förra säsongen.

Annons

Ska bli mycket intressant att se hur det går för dessa herrar i två lag vars fans hatar varandra.

**********

Veckans Ronaldo-”skämt” efter bilkraschen: Why did Ronaldo crash his car? The wall wasn’t standing 10 yards away…

**********

Dagens fråga: Vilken spelare är fulast i Premier League den här säsongen (dvs har dragit på sig flest frisparkar)?

**********

Rubriken på gårdagens News of the World: Harry’s racist video shame.

Inte direkt vad kungahuset hade önskat sig på en söndagsmorgon kanske…

Publicerad 2009-01-11 21:44

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto