Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

City på väg uppåt, Newcastle på väg mot Championship

Christensons blogg

Onsdagen var en katastrofal dag för Newcastle. Tränaren Joe Kinnear erkände att Shay Given troligen är på väg bort från klubben och att ägaren Mike Ashley knappt har råd att betala spelarnas löner.

Och det var före förlusten mot Manchester City

Under den matchen skadade sig Joey Barton och Michael Owen. Båda kommer att vara borta i två till tre månader och nu tror jag verkligen att Newcastle kan åka ur.

Det är konstigt det där med tillfälliga tränare. Så länge de är ”tillfälliga” så kan ett lag vinna hur mycket som helst men om tränaren får ett kontrakt på längre tid så börjar laget ofta förlora igen.

**********

Robinho – som ju har blivit anklagad för våldtäkt – spelade från start för City i 2-1-vinsten och det gjorde Craig Bellamy och Nigel De Jong också.

Annons

Tycker fortfarande att City saknar balans – Mark Hughes valde att spela 4-3-3 igår – och ett bättre lag än Newcastle kan nog ställa till med ordentliga problem för Citys miljonärer.

Men med Vincent Kompany som mittback och De Jong som defensiv mittfältare så börjar det i varje fall se bättre ut.

Och angående den där våldtäktanklagelsen så är min maggropskänsla att ingenting hände och att Robinho kommer att frias.

Lite som när stackars Jonny Evans (Unitedförsvararen) blev anklagad för våldtäkt. Eller Robin van Persie. Eller…

Finns det någon spelare i Premier League som någonsin har blivit fälld för våldtäkt? Jag kan då inte komma på någon…

Annons

**********

Jag trodde de flesta här i England hade glömt bort en fd engelsk förbundskapten vid namn Svennis och därför blev jag extra glad när Lawrence Donegan på min tidning the Guardian skrev en krönika med rubriken: Maybe Eriksson was normal and the rest of us are odd.

Läs hela krönikan här.

Det är en mycket positiv artikel och Donegan skriver bland annat om hur Svennis behandlade den arga mexikanska pressen under en presskonferens nyligen:

More than a few managers would have taken one look at the motley crew, uttered a handful of monosyllabic responses and departed the scene without a backward glance. Instead, Eriksson made eye contact with his questioners, answered each of them with courtesy and respect (in very respectable Spanish, incidentally), and when the session was over shook hands with them all.

Annons

**********

Det påminner mig om när jag hade åkt ner till Rom för DN för en intervju med Svennis när han tränade Lazio. Jag är inte 100-procentigt säker på att Svennis visste att jag ens var där men trots att han redan hade pratat 20 minuter med tidningarna, 20 minuter med tv och 20 minuter med radio så fick jag komma in på hans kontor och där satt han och pratade med mig i nästan en timme.

Stort.

**********

I digress. Tillbaka till gårdagens fotboll.

Arsenal höll på att förlora mot Everton men Robin van Persies härliga mål i slutminuten räddade en poäng (1-1) till slut.

Arsenal är lite som United årgång 1998-99 den här säsongen (förutom det faktum att man kanske inte kommer att vinna något förstås…) med tanke på alla sena, viktiga mål Arsene Wengers lag har gjort.

Annons

Listan är lång: det har varit sena mål mot Everton, Dynamo Kiev två gånger, Sunderland, Portsmouth och Bolton.

Imponerande. Men det var inte lika imponerande att Evertons målvakt Tim Howard inte behövde göra en enda räddning förrän i den 64:e minuten.

Arsenal fem poäng efter Villa på den där fjärdeplatsen nu.

**********

Otrolige Tim Cahill gjorde Evertons mål naturligtvis men jag tycker också att Phil Jagielka är värd ett omnämnande. Mittbacken har varit grymt bra på sistone – en av Premier Leagues bästa försvarare just nu, inget snack om saken.

**********

Chelsea gick upp på en andraplats efter en ”unconvincing” 2-0 vinst hemma mot Middlesbrough.

Annons

Men vad spelar det för roll att laget inte spelar bra när man plockar upp trepoängare?

Vad har förresten hänt med Florent Malouda? Han som var så bra för Lyon…

Dagens tidningar skriver mer om bråket mellan Luiz Felipe Scolari och en av Boros assistenter (brassen ville få Mohamed Shawky varnad) och Salomon Kalous märkliga målgest (han verkade sätta handbojor på sig själv) – än om matchen. Det säger väl en hel del om hur händelsefattigt det var på the Bridge.

Scolari vägrade att skaka hand med Middlesbrough-tränarna efter matchen. Jag vet inte exakt vad som hände, men det verkar ju inte så snyggt…

**********

Wigan hade bara tagit tre poäng mot de fyra ”storlagen” – någonsin – i hela Premier League-historien alltså – före gårdagens match mot Liverpool.

Annons

Men egentligen var det väl ingen här i England som var förvånad efter 1-1 resultatet på the JJB Stadium som innebär att Liverpool halkar längre och längre efter Manchester United.

Det var Liverpools sjunde oavgjorda Premier League-match på de 10 senaste – och återigen får man väl säga att Rafa Benitez negativitet straffade sig.

Liverpool ledde med 1-0 och Fernando Torres hade prickat stolpen med en nick när Benitez plockade av Torres och bytte in Albert Riera.

Wigan tog över och precis som mot Everton – då Liverpool bytte ut Torres och spelade 4-6-0 mot slutet – så kvitterade motståndarna.

Liverpool-Chelsea på Anfield på söndag. Det lag som förlorar den matchen lär inte kunna hota United om ligaguldet.

Annons

**********

Har Rafa blivit tokig? Döm själva. Så här sa han efter matchen: We didn’t kill the game and in the second half it was a crazy game. And when it is a crazy game you cannot control things. Why was it crazy? Because it was crazy.

Jag undrar vem som är crazy…

**********

Angående tisdagens matcher så kan man väl bara konstatera att Manchester Uniteds 5-0 vinst mot West Bromwich var en av de få matcher den här säsongen där United spelat riktigt bra.

Och ändå ledar man alltså ligan med två poäng och har en match mindre spelad. Lysande.

Min känsla är att United bara kommer att bli bättre och bättre. Och då kan man mycket väl vinna ligan – och Champions League – igen.

Annons

Cristiano Ronaldo såg ut att vara på glatt spelhumör igen och Edwin van der Sar slog Premier League-rekordet på antal minuter utan att släppa in ett enda mål.

Men det mest fantastiska med det rekordet är väl att Uniteds backlinje har varit så grymt bra att holländaren inte har behövt göra speciellt många räddningar under de här 11 matcherna.

Eller vad sägs om den här sammanställningen av Football365? Den visar att Van der Sar endast har behövt rädda tre skott per match under de här 11 matcherna. Otroligt.

**********

Finns det verkligen någon av er läsare som tror att något annat lag än United kan vinna ligan nu?

**********

Avslutar med något som kan vara den sämsta offsideavblåsningen någonsin.

Annons

Ta en titt på det här klippet – efter 4 minuter och 20 sekunderför att vara exakt – så förstår ni vad jag menar.

Spelaren som gör målet i den brasilianska ligan är inte bara bakom bollen – men även TRE försvarare – när första skottet skjuts…

Tre stycken försvarare missar alltså linjemannen… Otroligt.

Publicerad 2009-01-29 09:54

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto