Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Kalous löjliga förklaring - och andra målgester

Ibland kan man bara häpna. Salomon Kalou har nu hävdat att hans målgest mot Middlesbrough var en hyllning till en amerikansk brottare.

Problemet är bara att John Cena, WWE-brottaren i fråga, inte sätter upp händerna i kors och får dem att likna en person som har handbojor på sig…

Nej, han sätter upp handen framför sitt ansikte och spretar med fingrarna. Titta här får ni se.

Märkligt. Man får väl ändå utgå från att Kalou eller Chelseas PR-människor gjorde lite research innan de slängde ut en förklaring som folk i England skrattar åt nu, eller?

Inte för att jag bryr mig speciellt. Varför ska inte spelare få hylla en fredskämpe eller någon familjemedlem med en målgest eller en tröja där man stöder folket i Palestina?

Jag är inte helt säker men jag tror att Freddie Kanoute i Spanien fick högre böter för en Palestina-tröja än Real Madrid när deras fans visade upp fascistiska banderoller – var det till och med hakkors inblandat? – och det säger ju en hel del om hur Fifa, Uefa och det spanska fotbollförbundet tänker.

Läs mer här om vad Kalou hade att säga.

**********

På tal om målgester så satt jag och tänkte på vilka målgester som är bäst. Jag hatar nappsugandet och är ganska trött på vaggandet av en bebis också (det var väl Bebeto som införde den 1994 om jag inte missminner mig).

Jag tycker däremot att Nigerias ”kissande hund” från 1994 var en höjdare och Paul Gascoignes ”tandläkarstol” var en annan klassiker.

Ursinnig lycka – som till exempel Rashid Yekini och Marco Tardelli – är naturligtvis svårslaget och jag måste säga att Alan Shearers enkla en-hand-upp-i-luften också var klassisk.

Här har ni ett youtube-klipp på 20 målgester med många höjdare – bland annat Michael Laudrup och Gascoigne.

Vad har ni för favoritmålgester? Skicka ett mejl eller en link så kanske vi kan få fram en lista på de 10 bästa…

**********

Finns egentligen bara en match som tidningar och fans pratar om här i England just nu. Liverpool-Chelsea på Anfield på söndag.

Jag tog en titt på vilka spelare som kommer att vinna matcherna-i-matchen (även om det naturligtvis beror på vilka spelare som kommer att spela från start) för att på så sätt försöka komma fram till vilket lag som kommer att vinna matchen.

Jamie Carragher-Didier Drogba. Den matchen brukar Drogba vinna, även om han bara får en chans på hela matchen. Kommer ni ihåg det fantastiska målet på Stamford Bridge mot just Liverpool för några år sedan?

Javier Mascherano-Frank Lampard. Jag tror att argentinaren kan vinna den här kampen. Han är som bäst när han har en uppgift som går ut på att ta bort en enda motståndare. Lampard har, som vanligt, varit suverän den här säsongen men jag tror inte han får mycket yta mot Liverpool på söndag.

Steven Gerrard-John Obi Mikel. Gerrard knapp vinnare. Faktum är att Liverpoolkaptenen ofta har haft svårt mot Chelsea eftersom det brukar vara så tillknäppt. Men å andra sidan så behöver Gerrard bara en chans för att göra mål just nu och han borde få en chans på 90 minuter på söndag.

Fernando Torres-Alex. Kan bara bli en vinnare, om brassen spelar från start vill säga. Torres har inte varit lika grym som förra säsongen men nu börjar han få lite matchträning i benen. Han kan avgöra för Liverpool.

Albert Riera-Jose Bosingwa. Oavgjort. Riera är fysiskt väldigt stark och har en konstig förmåga att ta sig förbi ytterbackar trots att det inte verkar gå så snabbt. Men Bosingwa är enormt duktig framåt och hemåt så jag tror inte vi får se en segrare i den kampen.

Xabi Alonso-Michael Ballack. Oavgjort igen. Två av mina favoritspelare i Premier League och jag tror att båda kan ha ett positivt inflytande på söndag. Michael Ballack kan mycket väl göra ett mål för Chelsea medan Alonsos passningar ofta är nyckeln för Liverpool.

Robbie Keane-John Terry. Ha ha ha. Skämtar bara. Kan inte tänka mig att irländaren spelar från start.

Summa sumarum: Jag får gardera mig lite. Med tanke på Chelseas dåliga statistik mot topplagen i år och den bedrövliga insatsen på Old Trafford så tror jag att Liverpool vinner med 2-0 (men samtidigt så säger maggropskänslan 1-1).

**********

Och när vi alla trodde att Newcastle hade nått ”rock bottom”, som engelsmännen säger, så kommer den mest löjliga anledningen någonsin för en spelare att flytta.

Charles N’Zogbia har tydligen sagt att han aldrig kommer att spela för Joe Kinnear igen eftersom Newcastletränaren hade uttalat N’Zogbias namn felaktigt flera gånger under en presskonferens.

Snacka om att var helt desperat. Pinsamt N’Zogbia!

**********

Kevin Nolan lär dock bli klar för Newcastle idag och jag tror det är ett utmärkt köp.

**********

Det är inte ofta tabloiderna ber om ursäkt här i England men idag kunde man läsa det här i The Sun under rubriken Sorry Fergie.

Last Saturday’s paper reported how Manchester United were ‘investigating’ an FA ruling that potentially allows teams drawn against each other in the FA Cup to play extra time after their first game and not just the replay.

Regrettably, our headline ‘Cup Killers’ gave a false impression that United, and their manager Sir Alex Ferguson, were deliberately trying to destroy the fabric of the competition. We totally accept this is not the case and apologise for any embarrassment our headline may have caused.

**********

Har pappaledigt nästa vecka – man får hela två veckor här i England! – men det blir några gästbloggar istället och så återkommer jag med – förhoppningsvis – nyladdade batterier och svårare frågor veckan efter.

Publicerad 2009-01-30 kl 11:49
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons