Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Kör England över Spanien också?

Christensons blogg

Dagens England är en maskin som inte kan förlora (om man får tro vissa engelska journalister i varje fall).

Fabio Capello har ett 100-procentigt facit i kvalmatcherna – vilket inkluderar en 4-1 vinst mot ett dittills obesegrat Kroatien i Zagreb – samt en mycket imponerande seger borta mot Tyskland.

Ikväll stundar träningslandskamp mot europamästarna Spanien och vi får väl se om Capellos fina segerrad håller i sig. Engelsmännen verkar ganska självsäkra. Själv är jag inte helt övertygad.

**********

Troliga laguppställningar i Sevilla ikväll (enligt engelska tidningar):

Spanien (4-4-2): Casillas – Ramos, Albiol, Marchena, Capdevila – Iniesta, Senna, Xavi, Silva – Torres, Villa

Annons

England (4-4-2): James – Johnson, Ferdinand, Terry, Ashley Cole – Wright-Phillips, Lampard, Barry, Young – Agbonlahor, Carlton Cole

**********

David Beckham kan tangera Bobby Moores landskampsrekord för utespelare – 108 stycken – ikväll. Ruskigt imponerande, speciellt med tanke på att Steve McClaren sa till Beckham att han hade spelat sin sista landskamp efter VM 2006.

**********

Guus Hiddink kommer att ta över Chelsea fram till sommaren. Ett mycket bra beslut. Hiddink har varit framgångsrik var han än har arbetat (hans Australien skulle ju ha slagit ut Italien ur VM 2006 om det hade funnits någon rättvisa här i världen…).

**********

John Terry erkände i stort sett igår att det var Chelseaspelarna som fick Luiz Felipe Scolari sparkad. Lagkaptenen sa att till slut var det bara ”två eller tre spelare” som stod bakom brassen.

Annons

Och Sky Sports berättar om hur Petr Cech, Didier Drogba och Michael Ballack gick till Roman Abramovich och klagade på Scolari förra veckan.

Nu vet vi inte om det är sant men Cech? Drogba och Ballack överraskar mig inte men Cech? Var det bara för att Scolari hade fräckheten att kritisera Cech vid några tillfällen den här säsongen?

Tål tjecken ingen kritik?

Faktum är ju att han inte har varit lika bra som tidigare den här säsongen. Just nu är Van der Sar, Reina och Given mycket bättre.

**********

Wayne Rooney kommer inte att spela mot Derby i FA Cupen i helgen eftersom hans skada förvärrats något under ett träningspass. Men det låter inte alltför allvarligt. Han är nog tillbaka till nästa ligamatch.

Annons

**********

Thaksin Shinawatra har blivit utkastad från City. Tänka sig att den osympatiske och troligen korrupte thailändaren har varit honorary president för den klassiska klubben fram till nu.

En skam för engelsk fotboll.

**********

Roligt när man tittar på höjdpunkter från den spanska ligan här i England och kommentatorerna nämner Aldo Duscher (som de gjorde i helgen då han blev utvisad). Han kallas nämligen fortfarande för ”mannen som bröt ett ben i David Beckhams fot före VM”…

Herregud. Det var ju sju år sedan nu…

**********

Säkert kul för Newcastlefansen att se Albert Luque göra mål nuförtiden… På tal om grymma felköp. Var är Hugo Viana idag?

Annons

**********

På tal om utländsk fotboll här i England. På söndag kan vi äntligen se en italiensk ligamatch live här i England. Det har vi inte kunnat göra på 18 månader.

Och ni som älskar fotboll vet att 18 månader är en lång tid utan en livematch från ett stort fotbollsland.

**********

Mer utländsk fotboll. Igår spelade Brasilien-Italien landskamp några kilometer från mitt hem här i London, på the Emirates Stadium.

Och vilken match det var. F-n vad jag njöt. Tekniken som visades upp var otrolig.

Jag vet att det var en träningslandskamp och att en VM-match mellan dessa två lag inte hade varit lika underhållande men den här matchen fick Premier League att framstå som brunkarfotboll.

Annons

Och jag som suttit och dreglat över standarden på fotbollen här i England den här säsongen, med matcher som Arsenal-United som en absolut höjdpunkt.

Igår fick jag mig en riktig tankeställare. Har Sky Sports lyckas hjärntvätta mig? Har jag blivit lika insnöad som engelsmännen när det gäller kvaliteten på fotbollen här i landet?

Jag börjar bli orolig…

**********

Portsmouthfansen vill hellre ha Avram Grant än Svennis som ny tränare. En supporter kallade Svennis ”soft”…

**********

Publicerad 2009-02-11 10:38

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto