Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Beckhams rekord det enda positiva – eller negativa

Christensons blogg

England förlorade klart mot Spanien igårkväll – det blev 0-2 i Sevilla – och det enda positiva var att David Beckham tangerade Bobby Moores landskamprekord för utespelare.

Jag skriver positiva men det finns en hel del personer här i England som tycker att Beckhams 108:e ”cap” (som man säger här i England eftersom spelarna får sig en liten Englandshatt efter varje landskamp) var en katastrof, det mest negativa som hänt på länge.

Dessa personer tycker (med all rätt får jag nog lov att säga) att Bobby Moore var en oändligt mycket bättre fotbollsspelare än Beckham och en av dem hävdade igår att han gärna hade sett Beckham drunkna under 22 ton paella under uppvärmningen.

Annons

Hur det skulle gå till förklarade aldrig min kollega och efter halvtidsvilan så kom Beckham in istället för stackars Stewart Downing, som inte är en defensiv spelare men som hade fått jaga efter Sergio Ramos som en vante i 45 minuter.

**********

Beckham skapade visserligen en av Englands bästa chanser när han spelade fram Carlton Cole med en härlig passning men West Ham-anfallarens skott räddades på mållinjen.

I övrigt såg det ganska blekt ut från alla engelsmän som deltog igår. Det är naturligtvis svårt att spela en landskamp borta mot världsettan (enligt Fifas ranking) men det fanns inget i Englands spel som fick en att tänka: herrejävlar, den där Capello har fått ihop ett lag som verkligen kan vinna VM…

Annons

**********

Spanien var ganska överlägset faktiskt och David Villas bollkontroll vid 1-0-målet magnifik. Tänk om Rafael Benitez hade spenderat 35 miljoner pund på David Villa istället för 20 på Robbie Keane.

Då hade nog Liverpool lett ligan med några poäng vid det här laget.

**********

Här är englands laguppställning med betyg från dagens tidningar:

James 5

Glen Johnson 6
Phil Jagielka 7
John Terry 7
Ashley Cole 7

Shaun Wright-Phillips 7
Gareth Barry 6
Michael Carrick 8
Stewart Downing 6

Emile Heskey 7
Gabriel Agbonlahor 6

Ganska mediokert överlag alltså. Roligt dessutom att se att en annan tidning gav Michael Carrick en fyra i betyg…

Men så är det ju med matchbetyg: smaken är som baken…

Annons

**********

Skönt att se att de spanska fansen skötte sig också. Inga rasistiska glåpord eller apljud som drabbade de svarta spelarna förra gången England spelade i landet för fem år sedan.

**********

Robbie Keane gjorde två mål när Irland slog Georgien med 2-1 efter en av världens mest underliga straffar. Stackars före detta Intertränaren Hector Cuper (numer förbundskapten för Georgien) som hade sett sitt lag ta ledningen i den första matchminuten och sedan fått ett till mål bortdömt för offside.

Straffen som Keane kvitterade på var en sådan där straff där även det anfallande laget undrar vad domaren håller på med.

**********

Wales träningslandskamp mot Polen lockade ju inte på förhand (speciellt inte med tanke på att Italien-Brasilien hade stått på menyn dagen före) men då glömmer man att allting kan hända när Craig Bellamy är med.

Annons

Tydligen hamnade han ”i bråk” med en Walessupporter. Enligt uppgifter var inga golfklubber involverade den här gången men den där mannen upphör aldrig att förvåna.

**********

Kommer ni ihåg Peter Crouchs ”robotdans-målgest” före VM 2006? Nu bjuder Pompeyanfallaren på sig själv i den här småroliga reklamen.

**********

Liverpoollegenden John Barnes var i London i veckan som förbundskapten för Jamaica (som spelade 0-0 mot Nigeria) och då känns det aktuellt att återigen ta en titt på Barnes finaste ögonblick i den engelska landslagsdressen.

**********

Trevliga nyheter för Arsenalfansen: Eduardo Da Silva spelade för Kroatien och låg bakom ett av målen i 2-1 vinsten mot Rumänien på bortaplan.

Annons

Dags att se honom i Arsenals a-lag till helgen?

**********

Jag läser att Hull är Englands mest romantiska stad med London på en andraplats. Stackars Paul McShane, som just flyttat därifrån…

**********

Den kontroversielle irländske tv- och radiokommentatorn (föreställ er Mats Nyströms totala motsats) Eamon Dunphy jämförde en gång McShane med Sergio Ramos.

“Ramos is like McShane on steroids”.

Undrar vad spaniens landslagsback tycker om att jämföras med McShane…

**********

Och detta hade Dunphy att säga om Djibril Cisse under en match:

"Here we have Djibril Cisse, right wing, attempts to put in a cross, BANG…hits the full back, again BANG hits the full back, BANG…off the full back again, and once more, BANG…smacks the full back again…. Millions of euro and he can’t clear the first man, I mean…what’s he trying to do to the full-back here, Kill him??"

Annons

Kill him? Ha ha ha.

**********

Publicerad 2009-02-12 08:58

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto