Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Alla hästarna hemma hos Arsjavin?

Christensons blogg

Det finns en hel del fotbollsspelare där ute så det kanske inte är så konstigt att några av dem uppträder lite märkligt då och då.

Var det inte den före dette danske landslagsmannen Lars Elstrup som efter karriären – ibland annat med Luton Town – sprang omkring och blottade sig på gatorna i Köpenhamn och skrek: -Gult urin är inte bra. Urinet ska vara vitt!?

Eric Cantona är en annan före detta spelare där man undrar vad som försiggick i hans huvud med kung fu-sparken och hans klassiska fiskmås-citat (When the seagulls follow the trawler, it is because they think sardines will be thrown into the sea) som exempel (även om man kanske får utgå från att Cantona var ett geni och inget annat).

Annons

Och frågan är då hur det står till med Arsenals rekordnyförvärv Andrej Arsjavin. Engelsk media har naturligtvis lusläst hans självbiografi 555 frågor om kvinnor, pengar, politik och fotboll och i denna bok berättar han bland annat om en återkommande mardröm…

-Jag är en häst på ett stort fält. Det finns marsvin runt omkring mig. Det är en mardröm. Jag tror döden är som en mardröm med den stora skillnaden att drömmen då varar för evigt…

Que?

**********

Are karln completely bonkers, som engelsmännen skulle säga? En häst på ett stort fält? Är det det Arsene Wenger har betalat runt 200 miljoner kronor för?

**********

Det är lätt att skratta åt Arsjavin och hans drömmar men man ska veta att han inte hade en lätt uppväxt. Hans föräldrar skilde sig och hans mamma kom alltid för sent när hon skulle hämta honom från dagis eller lekparken.

Annons

Arsjavin gick ibland hem till mormor och morfar och hjälpte dem att mjölka korna och plocka svamp – men blev då biten av hundarna som tack för hjälpen.

Han vandaliserade klassrum och brottades med tandläkare här han var liten. Som vuxen sjunger han bland annat karaoke. Kolla in det här.

**********

Watford-Chelsea är en av FA Cup-matcherna till helgen och då ställs Frank Snr Lampard mot Frank Jnr Lampard. Frank Snr Lampard är nu ”fotbollskonsult” för Watford och här kan ni läsa en mycket bra intervju med honom från the Times där han pratar om Chelsea-Franks uppväxt, om Franks mammas tragiska död förra året och mycket mer.

**********

Manchester United möter Nigel Cloughs Derby County och även om United är storfavoriter så kan det vara väl värt att minnas att Derby är det enda laget som har gjort mål på United under 2009…

Annons

**********

Engelsmännen har den konstiga uppfattningen att tyskar inte har någon humor… och blev därför överlyckliga när de såg det här youtube-klippet med en viss herr Michael Ballack.

Fast jag måste säga att han tar det ganska bra… Det var ingen liten snökoka hans lagkamrater kastade.

**********

Helgens FA Cup-matcher och mina tips:

Swansea-Fulham 1-1
Sheffield United-Hull 2-1
West Ham-Middlesbrough 3-0
Blackburn-Coventry 1-1
Watford-Chelsea 1-2
Everton-Aston Villa 1-1 (Gareth Barry avstängd)
Derby-United 1-2
Arsenal-Cardiff (omspel, fjärde omgången, måndag). 2-0

**********

Så det blev Guus Hiddink som ny Chelsea-tränare och visst känns det plötsligt som om laget kan få en nytändning och slåss om Champions League-titeln och kanske till och med Premier League-titeln.

Annons

Men man ska först och främst komma ihåg att Hiddink endast har de spelare som Scolari hade till förfogande och jag är inte säker att det räcker just nu.

Jag menar, tänk om Chelsea skulle ställas mot Barcelona eller United i en Champions League-kvartsfinal… Då skulle de väl åka ur med dunder och brak?

**********

Mer uppsägningar bland engelska tidningar i veckan, och den här gången är det the Daily Mail och News International-koncernerna som har drabbats.

Illa, illa. Hur länge klarar vi oss på the Guardian och the Observer?

I dessa tider är det då extra skönt att se att the Daily Mail har råd att skicka en reporter till staden där Hiddink växte upp… även om Laura Williamson upptäcker till sin fasa att Hiddinkmuseumet ”Guuseum” har jämnats till marken.

Annons

Kan tyckas en töntig artikel – men den är inte så dålig som det först kan låta. Och dessutom så finns det ett härligt citat från en restaurangägare som klagar på att Hiddinkfansen var så snåla att han tog bort all Hiddink-memeoribilia (nåväl, sydkoreanerna i varje fall, de tog med sig eget vatten att dricka. Annat var det med ryssarna, de beställde hela flaskor vodka att dricka…)

**********

Nytt kontrakt för Ryan Giggs och varför inte? En man som har gjort mål i 17 Premier League-säsonger i rad är värd att behålla. Mannen är en legend.

Här har ni sex minuter Ryan Giggs att värma er med i februarimörkret. Om ni vet vilken grupp som sjunger låten får ni gärna mejla eller kommentera nedan.

Annons

**********

Måste erkänna något pinsamt: laddade ner två Skid Row-låtar från Itunes igår.

**********

Av FA Cup-matcherna kommer jag att följa Swansea-Fulham och Everton-Aston Villa med extra stort intresse. Everton, Villa och Fulham vet vi redan mycket om men Swansea har haft det tungt sedan tiden i högsta divisionen på 80-talet.

Swansea är ju ett walesiskt lag och man kan tro att ungefär 100 procent av det rugbytokiga landet kommer att koncentrera sig på Wales-England i Six Nations den här helgen men faktum är att tränaren Roberto Martinez har skapat ett sådant intresse kring fotbollslaget Swansea att många kommer att följa den matchen.

Martinez har fullständigt transformerat Swansea sedan han tog över som tränare sommaren 2007. Förra säsongen gick de upp i andra divisionen (the Championship) för första gången på 24 år och just nu ligger man sjua med en bra chans att nå en kvalplats.

Annons

**********

Roberto Martinez är född i Katalonien men visar mer respekt för FA Cupen än någon engelsk tränare (mitt tålamod tog helt slut när jag hörde Doncasters tränare klaga på att de fick omspel mot Villa när de hellre hade koncentrerat sig på ligan).

Swansea slog ut regerande mästarna Portsmouth i förra omgången och det skulle inte förvåna mig om man kan pressa Fulham på lördag.

Ett citat från Martinez för att ge en insikt i vad som rör sig innanför huvudet på honom:

-Min pappa tog med mig in i ett fotbollsomklädningsrum för första gången när jag var två år gammal. Fotboll är allt jag vet. Jag kan titta på en film med min flickvän men både hon och jag vet att jag inte tänker på filmen. Det enda som får mig att slappna av är när jag tänker på andra tränares problem…

Annons

Publicerad 2009-02-13 09:09

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto