Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Skulle Mourinho passa som Unitedtränare?

Christensons blogg

Det har varit mycket snack här i England de senaste dagarna om Jose Mourinho som Sir Alex Fergusons efterträdare hos Manchester United när skotten till slut drar sig tillbaka.

Rio Ferdinand talade sig varm för portugisen i helgen och skribenten Paul Hayward tror att Mourinho har en plan och att den utgår på att bli United-tränare inom fem år.

Så här skrev Hayward häromdagen:

Jose Mourinho’s shameless flirting with Manchester United reminded us what we’ve been missing. Exclusive interviews with MUTV and £300 bottles of wine for Sir Alex Ferguson were doubtless intended to position himself for the United job when football’s Fidel Castro finally stands down.

Football’s Fidel Castro. Ha ha ha. Den var bra. Man kan riktigt se framför sig hur de andra Premier League-tränarna bara väntar på att Ferguson ska dra sig tillbaka, lika mycket som USA bara väntar på att Fidel och hans brorsa ska gå bort…

Annons

**********

Själv så tror jag att Mourinho säkert skulle vara framgångsrik för United men det känns ändå inte helt rätt. Mourinho känns för kaxig. United förtjänar en mer ödmjuk tränare.

Men kanske spelar det ingen roll när det trots allt handlar om att vinna.

Vad tycker ni? Skulle ni vilja se Mourinho som Unitedtränare?

**********

United vann naturligtvis på onsdagskvällen, 2-1 mot Newcastle på St James’ Park. Och vinner man matchen man har till godo på övriga toppkonkurrenter så är försprånget 10 poäng ner till Chelsea och Liverpool.

United-Liverpool på Old Trafford nästa helg. Vinner inte Liverpool den matchen – och inte mycket talar för att de ska göra det – så är det klart.

Annons

**********

Luka Modric har sagt att Cristiano Ronaldo ska sluta gnälla. –Det är för mycket teater med honom. När man gnäller i England så märker alla det och det är inte bra.

Där ser man.

**********

Småroligt på the Suns framsida i onsdags. Bild på Benayoun, Drogba och Bendtner som firade sina mål med texten: Race for the title.

Men så hade man strukit över ”title” och skrivit dit ”2nd place” istället.

**********

Sam Allardyce har anklagat Tim Cahill för att ”lura domarna” med sin spelstil. –Han spelar mer på man än på bollen, sa Allardyce.

Lite orättvist kan tyckas.

Men det kommer ju från en man som fortfarande är övertygad att han skulle blivit utsedd till engelsk förbundskapten efter Svennis.

Annons

Delusion kallas det.

**********

Chelsea radar upp vinster under Guus Hiddink men ingen verkar speciellt imponerad här i England. Grabbarna på BBC Five Lives show 606 skrattade gott när alla Chelseafans försökte förklara varför Chelsea äntligen hade hittat rätt man för att få Chelsea lika bra som under Jose Mourinho.

-Det är ungefär som när Elizabeth Taylor gifter om sig och säger: No, really, this time it will work…, sa Danny Baker och skrattade gott.

Taylor har avverkat sju äkta män så här långt, varav en stackare, Richard Burton, två gånger.

**********

Newcastles försvarare Sebastien Bassong har erkänt att han lätt kunde ha hamnat i fängelse efter ha växt upp i en tuff förort till Paris.

Annons

Jag har enormt mycket beundran för personer som är så starka att de tar sig igenom en svår uppväxt och blir professionella idrottsmän.

Läs mer här om ni vill (en träffsäker mening är: Bassong is a rarity – a decent Dennis Wise buy and a Newcastle defender that looks the part).

Decent? Det var lite snålt. Han är en av säsongens bästa värvningar. För ungefär 13 miljoner kronor. Lysande.

**********

En applåd också till Swindons fans som har samlat ihop tillräckligt med pengar för att behålla stjärnanfallaren Gordon Greer i ytterligare två månader.

Swindon riskerar åka ur League One men nu har supportrarna tagit hjälp av insamlade pengar för att behålla Greer – som är utlånad från Doncaster Rovers – i ytterligare två månader.

Annons

Hoppas verkligen att Swindon klarar sig kvar nu. De har fansen förtjänat.

**********

Kazenga LuaLua fick åtta minuter för Newcastle mot United. Ska bli kul att följa hans utveckling.

**********

Luton (som ju startade säsongen med 30 minuspoäng) fortsätter att spela bra och plocka poäng. Fyra raka utan förlust nu och synd bara att det blev oavgjort och inte tre poäng hemma mot Gillingham i tisdags.

Man är uppe på 10 poäng nu. Det är 14 poäng upp till Bournemouth ovanför strecket. 13 matcher kvar. Inte helt omöjligt.

Kom igen Luton och kom igen tränaren Mick Harford, din gamle legend.

**********

Veckans vinnare var nog Arsenal och Chelsea. Guus Hiddink fick se Ricardo Carvalho och Michael Essien spela reservlagsfotboll medan Arsene Wengers gäng plockade in tre poäng på Villa och fjärdeplatsen.

Annons

Jag kanske får äta upp mina kaxiga Aston Villa-tips till slut ändå. But it is not over until the fat lady sings.

**********

Svaret till måndagens fråga: Vilken spelare hade (fram till förra helgens matcher) vunnit flest tacklingar i hela Premier League.

Jag antar att signatureren david på något sätt hittade denna statistik eftersom han prickade in de tre toppspelarna utan att tveka.

Men eftersom jag inte har några bevis får jag lyfta på hatten och gratulera.

Listan

1. Lee Cattermole
2. Valon Behrami
3. Danny Murphy
4. Scott Parker
5. Gianni Zuiverloon
6. Gael Clichy
7. Stephen Ireland
8. Stilian Petrov
9. Denilson

Kul att Ireland är med på listan. Tycker ofta att hans arbetsinsatser är underskattade. Och jag såg att det var många som gissade på Arsenalspelaren Denilson. Imponerande. Jag hade nog inte trott att han hade varit bland de 50 bästa.

Annons

Föresten var aqqe väldigt nära med Cattermole, Denilson och Behrami-gissningen. Även Leander väldigt nära med Cattermole –Behrami-Ireland kombinationen. Linhem inte heller långt borta: Cattermole,Mascherano & Ireland

Busby hade Cattermole, Behrami och Ireland! Också det imponerande.

Snälla David. Berätta för oss om du helt enkelt prickade rätt. Då ska jag bjuda på en pint nästa gång du är i London.

Dessutom tror jag statistiksnubbarna skiljer på tacklingar och brytningar, annars skulle nog Vidic, Carragher och försvarsgrabbarna ligga högre upp.

Publicerad 2009-03-04 23:18

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto